Dragostea bărbatului trece prin stomac?

25 January 2021

No way, suratelor! Și ar fi bine să uităm această sintagmă perimată.

Dragostea trece prin pat. Acolo și doar acolo începe și tot acolo se sfârșește.

Cu el râd. Mă face să râd. Și eu pe el. Chicotim ca doi copii de clasa a treia sau cam așa ceva, că nu suntem la curent cu evoluția claselor de vârstă din învățământul recent. Pe scurt, chicotim ca niște copii prostuți. Din nimic. Cu alte cuvinte, ne simțim bine.

Și culmea e că râdem și în pat. Făcând sex. Făcând dragoste. (Diferența dintre termeni n-am sesizat-o niciodată, probabil că nu mă preocupă, probabil că, în ceea mă privește, sunt același lucru). Silly me.

Nu știu ce ne face să râdem în pat. Chiar habar n-am. Uneori e o șoaptă în ureche, un sărut dat undeva care gâdilă, un genunchi pus unde nu trebuie, un cot sau braț amorțit de eforturi… Poate e o stângăcie de amor, din partea unor parteneri care se iubesc. La care sunt capabili să râdă. Și să se iubească în continuare.

În pat. Nu în bucătărie.

Pot eu pune patru cratițe și oale pe foc, concomitent, că am aragaz modest, cu patru ochiuri, ciorbe, borșuri, tocăniță, pot băga la cuptor un curcan umplut de sărbători și pe grilul de dedesubt încă o ruladă din piept de porc.

Și o fac cu drag. Pentru mine, în primul rând.

Doar că dacă le mănânc de una singură, parcă nu-mi tihnește așa… ca râzând cu el.

Câte dintre voi ați descoperit acest abscons Călcâi al lui Achile? Câte ați izbucnit în râs, făcând dragoste, înainte și după? Câte, în loc să lăcrimați de tristețe, v-ați privit iubitul în ochi, râzând?

Sper că toate. De aia vă iubesc și vă prețuiesc.

Să nu ne mai pierdem timpul la cratiță, doamnelor. O facem când e nevoie. Și o facem cu drag și abnegație. Există, fără îndoială, o anumită creativitate în bucătărie, egală și cu nimic mai prejos decât creațiile artiștilor. Există și hote incorporabile, zic de hote aragaz, știți voi, ca să nu se mai plângă nici de miros. Dar chiar și așa, gătitul nu înlocuiește iubirea din pat.

Întâi și întâi, veți fi dezamăgite de reacția soților. Ridică capacul oalei, miroase și se strâmbă sau comentează. Am trecut prin asta și nu mai trec. Vă promit.

Dragostea bărbatului trece prin pat, prin cap și prin suflet. Țineți minte. Nu prin tigaie.Citiţi şi

Cher: “Dragostea nu știe matematică”

Dragă eu

Sisifiana povară a iubirii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Luminita / 29 June 2019 5:40

  Probabil și pentru că, asemeni noua, au nevoie sa li se hrănească sufletul. Și stomacul, da, dar întâi sufletul.

  Reply
 2. Moni / 25 December 2018 21:51

  Adevăr grăiești…dragostea se întreține cu dragoste, nu cu bucate…excelent articolul!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro