Femeia independentă e sortită singurătății

25 June 2014

Monica-BerceanuLacrima femeii care iubește se naște din nevoia bărbatului iubit pe care nu i-o poate împlini. O nevoie de altceva decât ce are ea: dragoste, putere, sacrificiu, soluții.

Fericirea unui bărbat nu e direct proporțională cu ceea ce-i oferă o femeie independentă, ci cu ceea ce îi asigură una dependentă: menaj și libertatea de a gasi soluții simple la probleme grele: un pahar de alcool, o partidă de șah cu băieții…

Femeia independentă e sortita singurătății pentru că ea pune preț pe ceea ce poate singură oferi bărbatului ei, copiilor: dragoste, înțelegere, sprijin, natură, poezie, calm. Femeia dependentă pune preț pe ce-i poate oferi ea bărbatului ei pentru a-l ține lângă ea: o supa caldă, o sticlă cu vin care să-i aline dorul de viață trăită frumos, privită prin ochi de copil.

Ce caută bărbații?

Mulți vor spune: independenta! Dar câți vor fi capabili să o păstreze și să facă ceva pentru ea când vine obosită? Câți vor aprecia concedii lângă o femeie care zburdă ca un copil pentru a-și întregi împlinirea? Câți dintre voi ați aprecia femeia care muncește dintr-o nevoie de a dărui un zâmbet copiilor, de a avea totul prin forțe proprii? Câți ați avea curajul să-i puneți pe deget un inel unei femei independente? Câți ați avea curajul să vă alegeți ca mamă pentru copiii voștri o femeie care câștiga mai mult ca voi?

independent woman

Câți ați avea curajul să spuneți că sunteți norocoși să fiți bărbatul unei femei care nu depinde de voi? Ci al unei femei care, oricând ați cădea, e dispusă să vă ridice?

Câți dintre voi ați risca să alegeți o astfel de femeie, când știți că la prima atingere a altei femei ea va pleca, tocmai pentru că nu depinde de voi, ci au ținut-o lângă voi doar sentimentele și respectul față de ea însăși?

Câți dintre voi ați avea curajul să îi ștergeți lacrima, să vă ridicați din noroiul în care v-a aruncat o femeie dependentă și să vă curățați cu iubirea și respectul uneia independente?

Câți dintre voi ați arunca la gunoi un trecut în care ați găsit curățenie și mâncare pentru trup, pentru un prezent plin de curățenie și hrana pentru suflet?

Câți dintre voi ați muta munții pentru o femeie independentă, știind că ea mereu va fi muntele pe care să te sprijini când greutatea muntelui mutat v-a dărâmat?

Ce ați alege voi, dragi bărbați, între a sta în pat fără nici o perspectiva lângă o femeie dependentă și a vă ridica din el lângă o femeie independentă, care vă arată steaua la care ați visat întotdeauna și vă spune că pentru a ajunge la ea trebuie să faceți miliarde de pași?

Oare câți veți înțelege că DUREREA FEMEIASCĂ (Tatiana Stepa) este o alegere, nu o soartă impusă de Dumnezeu femeii?

Dragilor, oare câți ați ales femeile dependente pentru că sunt cele mai sigure? Și când au devenit puțin independente v-au părăsit când v-a fost greu?

Oare câți v-ati așezat în genunchi în fața lui Dumnezeu să mulțumiți când v-a scos în cale o femeie independentă, și câți ați căzut cerând să se întoarcă o dependentă care v-a oferit confort, nu siguranță?

Câți dintre voi veți merge la prima florărie după ce citiți aceste rânduri să cumpărați o petală pentru femeia independenta, a voastră sau a altuia, pe care să i-o oferiți în semn de respect pentru respectul pe care-l are față de sine și față de bărbatul lângă care este?

“Cine are să-i trăiască, cine nu, să nu-și dorească!” Să fie oare adevărat și în cazul femeilor independente, nu doar a copiilor? Răspundeți, dragi bărbați, dacă puteți!…Citiţi şi

Părinți reglați emoțional, copii alfabetizați emoțional

Cher: “Dragostea nu știe matematică”

Dragă eu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. leo / 21 April 2015 0:05

  Este femeia care are numai “drepturi”!…Responsabilitati,mai putin…Daca se intampla cumva sa dea cu matura,sufla ca o locomotiva in panta,nu ca ar fi obosita,ci doar ca sa-ti “scoata ochii”!

  Reply
 2. leo / 20 April 2015 23:57

  Ar mai fi si cazul cand e” independenta” pe banii altora sau pe bani de imprumut…pe care ii platesc altii…fosti iubiti,familia de bastina,barbati pe care ii lasa sa inteleaga ca ar fi …”disponibila” si …poate chiar este…Si tine foarte mult la “independenta”asta! Si gaseste intotdeauna pe cineva sa o sprijine ,nesimtindu-se obligata sa respecte un “plan financiar” comun care presupune investitii,economii…De fapt,nu va fi niciodata independenta,dar mimeaza foarte bine si se simte bine in pielea ei…Iar intr-un tarziu i se va infunda…Ideea e ca nu va avea niciodata ceva al ei,va fi ,fie al bancii,fie va fi revendicat de altcineva…Din nenorocire,cine vrea sa faca “casa” cu ea are niste ani de pierdut…mai putini sau mai multi!

  Reply
  • Gabi / 21 April 2015 8:59

   Leo, zic sa mai citesti o data articolul, ca banui ca nu l/ai inteles! Independent inseamna cand NU DEPINZI DE CINEVA, adica nu o atarnatoare cum probabil ai si tu acasa si de acolo parerea asta ca toate femeile sunt asa. Stiti de ce nu iubesc barbatii femeile independente? Nu toti barbatii…aia limitati. Pt ca ei doresc cu orice pret ca femeia sa fie o prostuta intretinuta, care sa nu aiba o parere personala. Femeile independente sunt femei mai destepte, mai harnice si mai verticale . Si sunt pt premianti!

   Reply
  • Gabriel / 21 April 2015 10:56

   Un clişeu pe care îl poți auzi doar de la relicve masculine incapabile, incompetente, impotente intelectual, infecte caracterial si frustrate ca tine, pentru ca nimic nu denotă mai multă aroganţă inutilă, mai multă lipsă de respect, mai multă obrăznicie nesimţită şi intruziune de prost gust decât sa vorbesti asa despre o persoana care cu siguranta a facut parte din viata ta si cu care ai un trecut ! Si daca a ajuns ” independenta” pe banii altora sau pe bani de imprumut ”….. e clar ca tu nu ai fost capabil de mai mult ! Rusine celor asemeni tie !

   Reply
   • leo / 22 April 2015 0:02

    In mod normal comentariul meu venea ca raspuns la comentariul lui Darius!…Cu care sunt perfect de acord,se pare ca a intalnit si el macar un caz…Nu am nimic cu articolul si mi se pare foarte bun! Diferenta dintre femeia puternica si responsabila si cea nebuna este insesizabila daca nu traiesti cu ea!…Cine e “premiant” in Romania!?…Becali,Mazare…si altii!?…Le urez “La multi ani”! Vor mai fi si altii! In mod clar in tine vorbeste inconstienta sau “hormonii”! Eu zic sa spui mai degraba… Doamne fereste! E foarte usor sa fii doar “mofturos” si egoist si sa crezi ca totul ti se cuvine,e mai greu sa construiesti stabil si pe baze solide,mai ales cand esti sabotat la fiecare pas de cei care se presupune ca ar trebui sa-ti fie aproape! Ti se pare cunoscuta propozitia”Nu toate femeile sunt capabile sa fie mame”!? Sa stii ca nu-mi apartine! Era vorba cuiva,referitor la fosta sotie…De ipocriti si smecheri sunt satul!

   • leo / 22 April 2015 1:09

    http://jurnalulevei.ro/2013/05/03/cicatrici/#comment-7015 ………..Aproape intotdeauna “gura pacatosului adevar graieste”! Ti s-a parut vreo opera de arta!?…E doar realitatea!

 3. creare site / 4 January 2015 18:37

  Interesant articol. Nu cred ca femeia independenta este chiar sortita singuratatii, poate doar pentru o perioada.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro