Fetele pun și industria auto la cale

24 March 2019

“Bună! Sunt Ana și mă pricep la mașini! Și nu, nu mă tratez!” Câte femei ați auzit să spună asta? Nu plânge, Ana, că sunteți puține, cifrele sunt în creștere. Summit-ul Femeilor din Industria Auto este șansa de a număra mecanicii care poartă tocuri și managerii care poartă rochii.

O Ană care se pricepe la mașini e visul oricărui bărbat. Sau coșmarul celui care ar prefera discuții despre altceva decât despre suspensii și bujii. Dar această Ană oarecare își vede visul cu ochii. Pe 13 iunie, la Stuttgart, are loc primul Summit al Femeilor din Industria Auto. Și nu oriunde, ci tocmai la Stuttgart, orașul care găzduiește sediile a doi constructori-gigant: Mercedes-Benz și Porsche.

Evenimentul va avea loc la un hotel de lux din centrul orașului, iar organizatorii vor să demonstreze că, printre motoare, jante și tehnologii de rulare autonomă, femeile nu sunt nici pe departe sexul slab. Într-un domeniu dominat, prin tradiție, de bărbați, fetele își fac loc, și nu cu zâmbete și fluturat de gene, ci cu ce au în cap. Bine, fie, un zâmbet n-a omorât pe nimeni!

Mary Andersen

Să nu uităm că o femeie a fost cea care a făcut primul test drive din lume. Nu a fost o Ană, ci o Bertha. Bertha Benz, a fugit de la Manheim la Pforzheim, în august 1886, cu trăsura fără cai, inventată de soțul Carl, și cu doi dintre cei trei băieți ai cuplului. Aproape două decenii mai târziu, tot o femeie, Mary Andersen, fermier, agent imobiliar și om de știință, a inventat ștergătoarele de parbriz. Ce-i drept, acelea erau manuale, așa că șoferul trebuia să scoată mâna pe geam ca să le poată acționa.

Mai bine de un secol mai târziu, Women Automotive Summit vine să pună accent pe povești de succes spuse chiar de către cele care au reușit. Tot ele vor vorbi despre obstacole, despre stereotipuri și ezitări. Sabine Scheunert, vicepreședinte al diviziei de IT de la Mercedes-Benz, și Linda Jackson, CEO la Citröen, sunt două dintre doamnele care au un cuvânt de spus în industrie și care vor lua cuvântul la evenimentul din iunie.

Vor ajunge la Stuttgart producători auto de rang înalt, furnizori de top, dar și companii care propun soluții tehnice în domeniu. BMW, Hyundai, Daimler și Citröen au confirmat deja prezența la evenimentul de elită.

Pe Elena o găsiți la MissAuto.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

URÂTUL, o reflecție asupra aparențelor, în premieră la Teatrul EXCELSIOR

SUV Fest. Testezi și te distrezi!

Noul Mercedes-Benz EQA – lux progresiv în cea mai sportivă formă a sa

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro