Genul acela de bărbat

7 February 2015

Oana MihaiAzi vreau să mulțumesc. Vreau să le mulțumesc bărbaților din viața mea cu care sunt prietenă. Pentru că zilele trecute cineva m-a determinat să fac o adunare simplă în minte. Am privit în urmă și am constatat că în adolescență cele mai frumoase și trainice prietenii le-am avut cu băieții. Mai apoi, cu bărbații.

Poate există un gen de femeie care știe să dezvolte o prietenie sinceră cu partea masculină a omenirii. Poate că există și un anumit gen de bărbați care pot “duce” o asemenea prietenie. Spun asta pentru că nu toată lumea crede că se poate întâmpla. Am auzit ceva de genul: chiar și așa, trebuie să existe o atracție sexuală. Wrong! E ca și cum aș spune: beau cafeaua cu zahăr, deci zahărul se pune doar în cafea!

Unii sunt de părere că un bărbat nu poate vedea în femeie decât o femeie și îi va fi prieten atât timp cât se va simți atras de ea… sperând. Chiar și așa, ce ar fi rău în asta, dacă se respectă înțelegeri tacite? Mai greșit decât când o femeie este prietenă cu alta și totuși simte invidie? Se ascunde? Minte? Se preface?

Aici prieteniile dintre el și ea se împart, într-adevăr, în două. Acolo unde a fost iubire și a rămas prietenia. Și acolo unde s-a născut o prietenie și continuă așa.

Am fost întrebată cum pot fi prietena unui bărbat pe care l-am iubit. Înseamnă că nu l-ai iubit destul! Eu întreb: cum nu? Tot ceea ce este frumos trebuie să știm să încheiem frumos. Un concert începe cu bagheta dirijorului în aer și se termină la fel, nu cu un atentat cu bombă în sala de spectacol. Voi duce mai departe o altfel de afecțiune tocmai pentru că acel om a făcut parte din viața mea. A adus momente magice, m-a făcut mai înțeleaptă, mai bună, mai curajoasă…

Prietenie

Ce anume au ei diferit în relația cu noi? Este atât de simplu! Bărbatul nu va pretinde că știe ce simți. Nici cum te doare! Va întreba. Va asculta. Va fi acolo.

Nu știi despre ce vorbesc? Genul de bărbat cu care ai merge cu încredere până la capătul lumii. Pe umărul căruia ai putea să plângi oricând. Care nu te va lăsa să te vezi altfel decât așa cum ești, pentru că nu te minte și nu te menajează. Bărbatul cu care bârfești ca și când ați fi două babe, cu care te sfătuiești, cu care râzi oricând. El nu va simți gelozie sau păreri de rău.

Vreau să mulțumesc prietenilor mei, bărbații. Da, un astfel de bărbat mi-a declanșat starea de azi. Pentru că el mi-a spus de curând în cel mai natural mod cu putință: “Ai locul tău în inima mea pentru totdeauna. Noi… n-am fost să fim. Dar sunt fericit pentru că ești fericită, înțelegi? Fii fericită, te rog!”Citiţi şi

Generații. Femei. Politică – Simina

7 curiozități despre cafea – a doua cea mai populară băutură din lume, după apă

Amantele iubesc cel mai sincer

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. vali / 3 April 2015 16:47

  Fara suparare:
  Mi-a fost sora ,aceea sora pe care o vrei si cand esti copil si cand esti adult si azi cand ii simt lipsa(canceru … lasa goluri )merg sa mai vb cu ea .
  Mi-a fost alaturi cand am iubit ,i-am fost alaturi cand a iubit .
  Am incercat si noi doi sa ne iubim ,dar nu pornea scanteia in intimitate !!
  Si a venit o zi cand era mai fericita ,mai parfumata si mai inflacarata ca o floare !!
  Era mama !!
  Dar ingeri dispar de langa noi sa ne vegheze ….
  Ps merg o data pe luna sa mai vb cu ea ..
  Si sper ca intr-o zi sa fim mai apropiati !

  0
  0
  Reply
 2. IOANA / 3 April 2015 0:22

  Replica din final : ” N-a fost sa fim ” Ma intreb, de ce ? Ce v-a oprit ? Nu sunt intru totul de acord, si mai ales in chestiunile esentiale. Daca ” nu a fost sa fiti ” nu inseamna ca nu v-ati dorit. Dintr-un motiv sau altul v-ati impus sa nu intervina nimic intim. Si atunci sa lasam deoparte chestia cu prietenia intre barbati si femei. Unul dintre ei inghite in sec

  0
  0
  Reply
 3. radu / 2 April 2015 11:43

  Si eu te-as tine in inima mea.Si eu as vrea sa fii fericita.Daca as putea , ti-as ordona!

  0
  0
  Reply
 4. Moke / 21 February 2015 4:18

  Sunt genul acela de barbat care te-a iubit pana n-a mai stiut de el. Ce-a pus inaintea sufletului sau fericirea ta si s-a minimizat pe sine pentru ca tu, cea iubita, sa nu te simti vinovata in lipsa a ceea ce n-ai simtit si sa mergi cu voiosie inainte ca suflet liber.

  In spatele tau ai lasat ceea ce tu crezi ca “barbati mai rar” si prieten. Prieten cu siguranta dar altfel…poate.

  0
  0
  Reply
 5. Moke / 21 February 2015 4:01

  wishful thinking. nu exista prietenie adevarata intre barbat si femeie, sta scris in ADN, undeva tot vrem sa ne-o tragem.

  0
  0
  Reply
 6. Diana / 20 February 2015 19:35

  Lup ascuns în blană de oaie ce ești 😀

  0
  0
  Reply
 7. Eduard / 20 February 2015 16:09

  Doamna Oana, va multumesc pentru postarea acestui adevar. Cea mai veche prietena ma stie de 12 ani si ca sa fiu inteles, am ramas in relatii foarte bune cu orice fata care mi-a impartasit saptamani sau ani din viata ei. Concluzionez ca pentru a vedea intr-o femeie mai mult decat trup, mai mult decat dorinta si alte trairi egotice dealtfel, bine si sanatos este sa vezi frumusetea care anima femeia respectiva, sa vezi esenta ei, nu sa o privesti doar la nivel de forme. Asta tine de nivelul fiecaruia de a-l percepe pe cel de langa, nu doar ca identitate creata de societate, ci sa privesti dincolo de ce vad ochii… sa-i intelegi si sa-i respecti unicitatea.

  0
  0
  Reply
 8. reea / 20 February 2015 11:50

  Am avut si eu mai multi prieteni decat prietene, adica BFF, dar intotdeauna a fost o atractie, mai putin din partea mea, mai mult din partea lor, dar a fost acolo, o stiam amandoi dar eram constienti ca e ok sa ramanem prieteni. Indiferent ca e vorba de prietenie intre fete, baieti sau mixta, o conexiune, atractie trebuie sa existe intre parti, chiar daca nu cea sexuala e cea mai intensa ( mai ales intre prieteniile mixte ) Si da, cred ca, poti ramane prieten cu fostul iubit atata timp cat despartirea a fost civilizata, cu motive discutate si acceptate de ambele parti.

  0
  0
  Reply
 9. Mickey / 9 February 2015 12:38

  Pot sa iti spun doar ca, nu poate exista o relatie de “prietenie” intre o femeie si un barbat fara ca unul dintre cei doi sa vrea mai mult (dar sa nu o spuna) 😉

  0
  0
  Reply
 10. geo / 8 February 2015 13:05

  Ca un contraargument la ideea ca nu trebuie sa existe atractie intre partea feminina si cea masculina : cand ai vazut ultima oara o relatie doar de prietenie intre o fata nu foarte draguta si un baiat super dragut sau un baiat nu prea dragut si o fata super frumoasa? Eu acum mult, mult timp.De ce ? Pt ca nu exista atractie !

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro