Hocus pocus!

16 April 2018

gabriela herzogCând ne-am cunoscut, ne-am vândut fiecare în formă cea mai frumoasă: eu, gospodină perfectă și tu, macho man-ul perfect. Am găsit doar asemănările „și mie îmi place asta”, „am aceeași părere ca tine”, „și eu îmi doresc exact asta”.

Și ce frumos mă alintai tu… „Ești frumoasă că o zână”, „cred că ești vrăjitoare, căci altfel nu-mi explic cum m-ai vrăjit”.

După o perioadă, când rutina și confortul începeau să ne dea roată, am ascultat sfatul specialiștilor britanici care spun că trebuie să îți inviți partenerul într-o locație nouă.

Mi-am pus cele mai elegante haine, pantofii cu toc înalt care știu că îți plac, cel mai fin machiaj și cel mai diafan parfum. Da, mi-am luat chiar și bagheta magică.

Te-am luat de mâna, ți-am cerut să ai încredere în mine și am mers în locul magic.

– Dragul meu, acesta este tărâmul de basm. Dă-mi voie să deschid ușa palatului pentru tine. Stai să împing mai tare; nu că ușa ar fi grea, însă toate perechile tale de încălțăminte sunt în spatele ei: de la papuci, teniși, adidași la bocanci, apreskiuri, patine. Știu că în patru luni nu nici nu ți-ai dat seama că-s acolo. Las‘ că dau eu cu bagheta magică și or să sară singure la locul lor. Bagheta mea este atât de minunată, încât le și curăță înainte. HOCUS POCUS!

zana

– Știu că îți place să umbli în picioarele goale, dar lasă, nu e cazul să te descalți acum. Se pare că a intervenit un divorț între aspirator și covor/podea. Las’ că dă zână cu bagheta și se rezolva. HOCUS POCUS!

– Aici, pe partea dreapta este preaminunata bucătărie. Mai știi, cândva stăteam aici la povești cu o cană de cafea. Ehe, istorie. Acum nu se mai poate; masa este plină de farfuriile din care ai mâncat și le-ai împins mai încolo. La fel și cănile de cafea. Las că face zâna o magie cu bagheta și sar singure în mașina de spălat și mai apoi în dulap la locul lor. HOCUS POCUS!

– De frigider îți mai aminteșți? Obișnuia să geamă de produse. Acum este gol. Sexy. Consumă curent ca prostu’. Las că dă zâna cu bagheta și or să vină singure alimentele în el. HOCUS POCUS!

– Mai departe, te rog să admiri cei cinci munți formați în ultimul timp. La bază au fost tomberoanele de gunoi (carton, plastic, sticlă/metal, biodegradabil, rest) care nu au avut minimum de bunăvoință să se mute singure afară, la locurile special amenajate. Las că dă zâna cu bagheta și se rezolvă. HOCUS POCUS!

– Ușor în partea stângă este baia. Locul în care ne dădeam cu diverse geluri, șampoane și creme. Uite ce frumos s-au depus starturile de jeg pe pereții căzii: pământ, ulei și mizerie. Știu că în baie sunt produse toxice periculoase și de asta nu te-ai apropiat de ele. Plus că nimeni nu ți-a făcut protecția muncii. Las’ că dă zână cu bagheta și totul dispare ca prin magie. Poate găsim și oglinda: parcă era una deasupra chiuvetei. HOCUS POCUS!

– Ieșim de aici și ne îndreptăm spre living. Pe peretele din stânga erau două dulapuri cu haine. Acum sunt fără haine, deoarece toate țoalele sunt claie peste grămadă în jurul patului din dormitor. De culți în cap ce suntem, nu putem sta nici pe canapea; este plină de laptopuri, cărți, caiete, foi și agende. Las că dă zâna cu bagheta și totul se aranjează: hainele în mașina de spălat, la uscat și călcat, apoi în dulapuri, iar birotica, frumos în bibliotecă. HOCUS POCUS!

– La dormitor nu putem ajunge, căci nu mi-am luat licență de alpinist, așa că te invit pe balcon la o țigară și-o poveste. Sigur, poți să scrumezi în ghiveciul cu flori peste cele câteva zeci de mucuri înfipte strategic în pământ. Știu că ai avut grijă să le pui acolo să nu le ia vântul și oricum nu știai unde să le arunci: la bio sau la rest. Ai și tu dreptate! Las’ că dă zâna cu bagheta și se face pipi-coco tot spațiul. HOCUS POCUS!

Dar, stai, nu știu de ce nu funcționează bagheta mea magică. O fi de la baterii? Las’ că le schimb eu să nu-ți sară lacul de pe unghii.

Sper că ți-a plăcut turul palatului. Dă-mi voie să-ți împrumut mătura mea să zbori mai repede la mă-ta să o cerți că nu te-a educat și nu te-a învățat ce înseamnă conviețuirea cu o altă persoană. Dacă ea a adorat rolul de Sclava Isaura, să fie sănătoasă. Tu, Prințule, dacă vrei să trăiești cu o zână, ar fi bine să te autoeduci.

HOCUS POCUS! A dispărut iubitul. Se pare că totuși bateriile erau de vină. Atât de simplu și eu m-am plâns aiurea.

Îmi pare rău doar de mătură: mă mai deplasăm și eu pe ici, pe colea cu ea.

Pe Gabriela o găsiți toată aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Tristețea de a fi o pițipoancă ratată

Gargară cu educația

Femei bolnave – diagnostic greșit și mit într-o lume făcută de bărbați

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro