Dragă responsabil HR dintr-o companie multinațională

4 May 2018

gabriela herzogEști pe poziția de a recruta „colaboratori” pentru echipa firmei în care lucrezi, așa cum pompos numiți voi angajații. Angajatorul se bazează pe tine pentru a găsi omul potrivit pentru jobul potrivit.

Să știi însă că pentru asta va trebui să te documentezi foarte bine și să cunoști exact ce aptitudini trebuie să aibă acel om. Nu te uita în „fișa postului” tradusă din nomenclatorul firmei mamă. Din păcate, această fișă este adaptată politicii românești și nu are nimic de-a face cu originalul.

Te rog, nu mă chema la interviu fără să știi ce vrei de la mine. Te rog fii pregătit să răspunzi la întrebări în ceea ce privește partea tehnică (programele folosite) nu să îmi răspunzi „o să vezi tu”.

egalitate-intre-femei-si-barbati

Nu-mi cere calificări și supracalificări, când tu ai nevoie de un executant brut. Nu-mi cere eficientizare, când tu lucrezi în haos. Și mai ales, nu îți dori un șofer de formula 1, când tu ai nevoie de un căruțaș. În cazul în care ai cea mai norocoasă zi din viață și pilotul acceptă postul de căruțaș, folosește-l. Nu îți arăta frustrarea că e peste nivelul tău. Nu te întreba de ce o face: milă, altruism sau pur și simplu pentru că a pierdut un pariu.

Tu, cel care promovezi training-uri de comunicare, ar trebui să fii mereu în dezvoltare. Ar trebui să cunoști minimul din ceea ce înseamnă limbaj – verbal și paraverbal și să îl aplici. Tu ești cel care ar trebui să încurajeze comunicarea și asumarea responsabilității pentru acțiunile întreprinse, nu să mă „sfătuiești” să mă acopăr de e-mailuri ca să „știe șefu’”.

Și, da, jobul tău poate include și relaționarea cu angajatul nou. Știi, în lumea normală, omul nou este prezentat echipei și, eventual, trimis la pregătire specifică. Degeaba îmi fluturi posibilele beneficii, dacă nu le și aplici.

Pe Gabriela o gășiți toată aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Luna Plină în Gemeni din 8 decembrie 2022 – continuăm pe drumul pe care ne aflăm sau luăm o cale nouă?

Trei motive pentru care sunt tot mai mulți bărbați singuri pe termen lung

Cununa regăsirii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro