Întrebarea zilei: cât de bine stai cu nervii?

24 April 2020

De mai bine de o lună copiii stau și “ învață” acasă.

Copil1: măcar Gigel nu mai face mișto de mine și nu mă mai simt singur.

Copil 2: Eu cum mai chiulesc? Că plecam dimineață de acasă și ajungeam când se termină școala.

Copil 3: Ce cool! Nu mai pierd timpul pe drum și am mai mult timp să descopăr ce îmi place. Deja am comunitatea mea de prieteni și ne ocupăm de implementarea ideilor. Tot ce ne trebuie comandăm și se livrează acasă. O să ne vedem la final să asamblăm robotul. 🙂 Plus că ne ajută și profa, ca de obicei.

Copil 4: Frate, mi-am luat blugii ăștia cool și nu îi vede nimeni! Îmi fac părul cu placa și mă machiez o oră și stau ca proastă în casă. Să-mi…

Părinte 1: Ziceam că profesoara e nebună, că le da note pe nedrept. Fuck! De-o lună încerc să înțeleg niște probleme și nu găsesc rezolvare. Am făcut chiar un grup pe whatsapp cu părinții să rezolvăm împreună. Bine, câte un grup pentru fiecare materie, ca să nu le încurcăm.

Părinte 2: Tare! Oricum mă bătea gândul să-i mut pe copii în sistem home schooling. Acum am ocazia perfectă să ne organizăm cum vrem noi și să studiem ce ne place. În baza școlii…

Părinte 3: Lasă, mamă, că nu-ți trebuie școală. Uite, eu am 8 clase și câștig o grămadă de bani. Treci cu mine în solar și plivește la roșii, că de mâncare o să aibă nevoie tot omu’. O să-ți iei permisul și o să livrezi marfă singur. Până atunci mergi cu tactu’ și înveți cum se face. Nu murim noi de foame…

Părinte 4: Frate, m-au înnebunit ăștia. Aveam și eu câteva ore libere, când erau la școală. Zbiară ca disperații și aruncă cu jucării. Fac de mâncare ca proasta și ăștia fac figuri. Cică să fac eu lecții cu ei! Nu pot fi atenți mai mult de 10 minute. Le pun desene la televizor să stea naibii potoliți. Ăla care zice că televiziunea și telefonul le face rău, să vină să stea cu ei.

Profesor 1: Eu știu că Ana e mai sensibilă, dar acum nu mai pot să o flitui că văd mă-sa’ și ta-su’ pe live. Și nici proști nu mai pot să-i fac pe restul. Cum să predau eu germană? Numai când îi aud cum se hlizesc când pronunță cuvinte care conțin Å, Ö,Ü… schon- schön, müde, straße….

Profesor 2: Băi, sunteți nebuni cu predatul online? Eu țin ore de educație fizică și sport. Cum să le spun copiilor să facă 10 sărituri ca mingea și să îi cronometrez la 50m viteză? Dacă le recomand și săritura la groapa cu nisip, mă aleg cu dosar penal. Dărâmă ăștia blocul.

Profesor 3: Ete, na, predare online! Fac asta demult. Păi, cine i-a îndemnat pe elevi să facă experiențe singuri? Și predau fizică, da? Ne distrăm copios; fiecare își prezintă experimentul, iar fiecare elev trebuie să pună minim 2 întrebări colegului. “ De ce se întâmplă asta?”, “Ce lege a fizicii se aplică?”. Așa învățăm și teoria.

Profesor 4: Mamă, eu am 50 ani și de 30 predau la sat. Nu am laptop și sigur nici dracii ăștia nu au. Mă-sa cu ta-su lucrează prin sat cu ziua și își iau de băut din alocația copiilor. Internet au doar pe telefon și doar dacă îl încarcă. Cum să-i învăț pe ăștia?

Vă provoc să completați lista!

Liebe Grüße,

Gabriela

Pe Gabriela o găsiți toată aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Părinți reglați emoțional, copii alfabetizați emoțional

Psalm pentru părinţi

Dacă întrebi 10 studenți la medicină…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro