Horoscop 2 – 8 februarie 2015

2 February 2015

IngridVreme bună ni se arată la început de Făurar acum la jumătatea iernii: miercuri traversăm punctul median între Solstițiul de iarnă trecut și Echinocțiul ce va fi să vină pe 21 martie. Avem Lună Plină miercuri dimineață cu Soarele ce se-nfruntă cu jucăușa Lună din Leu. Dar mai întâi, luni Soarele, aflat acum în Vărsător, e salutat de stăpânul său modern, Uranus, când ni se dăruie ocazia de a arăta lumii că suntem zămisliți picături de apă unice. Joi, sextilul Mercur-Saturn ne ajută să facem ordine în gânduri și în sertare iar vineri ne recâștigăm încrederea cu opoziția Soare-Jupiter. La sfârșitul săptămânii e timp și de dragoste, când Venus primește o îmbrățișare de la Pluton.

Luna Plină se întâmplă miercuri la primul ceas al zilei, când Soarele din Vărsător o cuprinde la dans pe mândra Lună din Leu. Viitorul se înfățișează în culori fermecătoare: este un moment ce poartă amprenta unei tensiuni creatoare, pe deplin lipsită de povară și asta pentru că Luna e însoțită de veselul Jupiter iar împreună primesc o scânteiere de la Uranus. Suntem încurajați să ne dezvăluim, asemeni copiilor, sentimentele pure, nealterate de micimea pe care ades o întâlnim: inimi deschise, purtătoare de iubire. Iar odată (re)descoperit copilul din noi, pornim la drum către relații sănătoase în care prietenia e construită cu altruism și iarăși, cu iubire. Este o Lună Plină ce încurajează creativitatea în toate formele sale de expresie, unicitatea și liberul arbitru: suntem plămădiți din aceeași sămânță divină dar purtăm în noi o amprentă unică, o lumină ce ne colorează diferit unii de ceilalți. Suntem îndemnați să arătăm lumii ce talent purtăm cu noi, talent ce ne arată fără seamăn printre semeni și suntem îndemnați să fim măcar pentru o vreme, în bătaia reflectoarelor, soliști pe scena proprie. Suntem unici, suntem formidabili și strălucim în propria lumină. Iar împreună suntem creatori de frumos și bucurie. Cu inimă, din inimă. Atenție totuși la tendința către egocentrism, e posibil ca lumina să ne orbească într-atât încât să nu ne vedem decât pe noi.

Lana Turner 3

Lana Turner, actriță, 8 februarie 1921-29 iunie 1995, Soare, Lună în Vărsător

Dar avem o șansă către originalitate încă din prima zi a săptămânii când Soarele dă mâna cu Uranus și se-ntrupează soluții noi la probleme vechi. Inițiativă, autonomie, poate și-un strop de extravaganță – e ceea ce primim de la Uranus. Vreme prielnică pentru întâlniri de grup, reuniuni, socializare. Flexibilitatea este cheia câştigătoare.

Ziua de joi și sextilul Mercur-Saturn sunt cu folos dacă ne întoarcem la masa de lucru pentru a revizui, măcar parțial, planul după care se desfășoară un anume proiect. Ori putem ordona hârtii în dosare, așternuturi în comodă sau, pur și simplu, gânduri. O lucrare scrisă poate fi dusă la bun sfârșit.

Cei copleșiți de vremea mohorâtă de afară pot zâmbi vineri, zi ce vine cu optimism, aspirații și veselie: Jupiter, în mersul său retrograd are întâlnire cu Soarele. Planuri se construiesc, totuși, trebuie măsurată voința cu putința. În fața oglinzii, Jupiter ne zugrăvește mici dumnezei.

Sâmbătă și duminică sunt închinate dragostei: atotiubitoarea Venus din Pești primește mângâierea lui Pluton sub forma unei porții generoase de pasiune și profunzime în jocul dragostei și al intimității. E timpul să se facă auzită dorința inimii: cei sfioși în tainele amorului au acum ocazia să strige curajoși sus și tare, cât și cum iubesc. Venus va fi cucerită de patosul și de dorința cu care Pluton o strânge bărbătește la pieptul său. Împăcări pasionale acolo unde bibeloul fragil al iubirii a avut de suferit.

Semnele cardinaleBerbecii, Racii, Balanțele și Capricornii – se bucură diferit de Lună Plină ce are loc marți. Pentru Berbeci e rost de dragoste, fie că vorbim de o pasiune existentă sau de fluturi proaspeți. Luna Plină le stimulează creativitatea, indiferent dacă au sau nu înclinații artistice. Racii își evaluează averea, materială și spirituală deopotrivă. Dar și ce prețuiesc în viața lor: sentimente, oameni, bunuri. Atenție la cheltuieli și împrumuturi. Balanțele reconsideră așteptările în privința relațiilor sociale. Pot învăța că nu-i musai să joace un rol anume pentru a fi plăcuți și acceptați. Capricornii au ca preocupare investițiile și asocierile: propuneri noi, parteneri asemenea.

Semnele fixeTaurii, Leii, Scorpionii și Vărsătorii – sunt protagoniste pe scena Lunii Pline ce are loc pe axa fixă Leu-Vărsător. Taurii construiesc sau cel puțin își pot face planuri cu privire la viitorul lor. Cu gândul la stabilitatea familiei, nu ignoră nici recunoașterea profesională. Dacă întâmpină dificultăți, de folos le sunt răbdarea și tenacitatea. Leii au o șansă în plus să strălucească. Au idealuri, dorințe dar și o mare nevoie de a spune ce gândesc. Câtă vreme poartă pe umeri și-n vorbe un dram de gentilețe au șansa să își facă doar prieteni. Scorpionii vor discerne între ce trebuie și ce vor să facă iar liniștea va fi câștigată dacă își reafirmă dorințele învățând în același timp arta compromisului. Vărsătorii sunt atenți la parteneriate și află dacă se pot ridica sau nu la înălțimea așteptărilor într-o anume relație. Probabil că li se pretinde mai mult decât pot oferi.

Semnele mobileGemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii – sunt însuflețite de momentul de Lună Plină ce are loc în semnele fixe. Gemenii comunică și găsesc soluții în problemele cu care se confruntă. Simplitatea le este de ajutor. Fecioarele au ocazia de a renunța măcar în parte la planuri, analiză și control, bucurându-se de priveliștea de afară. Odihnă, refacere. Săgetătorii au idei și planuri de dezvoltare într-un sector pe care îl consideră acum valoros și interesant. Se pot gândi la studii și la călătorii. Peștii își îngrijesc sănătatea (acolo unde e cazul) sau se relaxează dacă au avut parte de stres.

Prietenia este cu adevărat cel mai bun balsam în fața dezamăgirilor din iubire, spune înțelept Jane Austen în Mănăstirea Northanger. Însă decepția e departe dacă dăm o șansă generozității în relațiile pe care le construim cu semenii noștrii, fără a uita că suntem făpturi unice, înzestrate cu aspirații, liber arbitru și o prețioasă sămânță de geniu.

© Copyright 2015 Ingrid Panaitiu – exclusiv pentru catchy.roCitiţi şi

Le Lion de CHANEL – amândoi într-o singură fantezie, dar merge și fără el

Horoscopul lunii ianuarie 2021

Șase feluri în care răspundem la stres și ce e de făcut

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro