Horoscop săptămânal 21 – 27 martie 2016

21 March 2016

Ingrid

Cu pesimism trecător începe una din cele mai intense săptămâni ale anului 2016: eclipsa de Lună din Balanţă de miercuri şi întâlnirea neprietenoasă dintre Jupiter şi Saturn pot da startul unor schimbări nedorite, dar necesare. Vorba devine ascuţită de marţi, când Mercur începe un interesant voiaj în semnul Berbecului. De la mijlocul săptămânii, Soarele, Mercur şi Marte – călătoare în semne de foc – inspiră cu idei şi planuri măreţe, dar Venus împreună cu Saturn ar putea umbri valul de entuziasm generat de acestea: cuadratura Venus-Saturn de vineri e tristeţe, nelinişte şi un dram nefiresc de melancolie acum, la începutul primăverii.

V-aţi aruncat privirea vreodată la un scul de lână încurcat? Legătura de fire are sigur două capete, dar, în amestecătura aceea, e aproape imposibil să le găseşti! Cam aşa e săptămâna care începe azi: aglomerată, pestriţă, cu aspecte astrologice care se bat cap în cap! Şi, nu în ultimul rând, intensă, cu două dintre evenimentele importante ale acestui an ce se petrec miercuri, 23 martie.

Eclipsa de Lună prin penumbră la gradul 4 Balanţă, miercuri la ora 14:00:46 – o Lună Plină în apropierea axei Nodurilor Lunare – este  perechea eclipsei de Soare de acum două săptămâni şi are loc pe axa Berbec-Balanţă, denumită şi axa parteneriatelor. Este o Lună Plină potentă, profundă şi născătoare de emoţii puternice şi poate avea influenţă pozitivă şi deznodământ fericit, dacă este găsit unul din capetele sculului despre care aminteam mai devreme. Să mă explic: semnul în care se petrece Luna Plină, Balanţa, ne învaţă despre armonie şi justeţe în relaţiile cu semenii noştri – cum formăm legături umane şi cum le păstrăm: dialog, compromis, echilibru, echitate. Numai că în semnul opus, Berbecul, învăţăm să ne evidenţiem personalitatea şi să ne manifestăm voinţa. Ei bine, foarte des, vrerea proprie e în contradicţie cu a celorlalţi, de unde neînţelegeri, conflicte, dizarmonie ori, chiar mai rău, renunţarea la dorinţele proprii de dragul înţelegerii reciproce. Astfel, rezultă singurătate ori relaţii toxice, codependenţă, voinţă suprimată şi multă nefericire. Eclipsa de Lună din Balanţă ne oferă oportunitatea de a găsi cu obiectivitate echilibrul în relaţiile în care suntem angajaţi.

Keira Christina Knightley

Keira Christina Knightley – actriţă britanică, născută 26 martie 1985, Soare, Mercur în Berbec

Născuţi în această săptămână:
21 martie – Gary Oldman, Ayrton Senna
22 martie – Goran Bregović, Reese Witherspoon
25 martie – Béla Bartók, Simone Signoret
26 martie – Diana Ross
27 martie – Maria Schneider, Fergie

Miercuri are loc şi cuadratura Jupiter-Saturn (cu efect asupra următoarelor săptămâni), întâlnirea celor două planete oferindu-ne doze similare de optimism şi pesimism – Jupiter ne poate şopti că norocul e de partea noastră indiferent de hotărâri, pe când Saturn ar putea spune apăsat că e timpul să ne luăm în stăpânire şi să facem câteva schimbări deloc plăcute, dar trebuincioase. Această eclipsă de Lună poate scoate la lumină nevoi, dorinţe, dar şi lipsuri ori eşecuri. Posibile angoase, stări de nelinişte, tristeţe, deznădejde. Eclipsele, mai cu seamă cele de Lună, aduc schimbări, dar este important de reţinut că vorbim despre o eclipsă petrecută în preajma Nodului Nord, anume cu efect pozitiv în viitor. Unele relaţii pot ajunge într-un punct final, e timpul de a încheia capitole vechi spre bucuria altora noi. Ar fi păgubos de plâns după un trecut ce nu mai este valabil, schimbarea vine întotdeauna la chemarea noastră, chiar dacă înţelegem mai târziu acest lucru. Şi cred că împărtăşiţi cu mine ideea că doar prin schimbare avem o şansă de a creşte şi de a ne împlini dorinţele. Tot miercuri are loc şi conjuncţia superioară Soare-Mercur ce cred că va ajuta spre o gândire clară şi practică. Luna din Balanţă va fi în opoziţie cu Mercur şi primeşte un aspect benefic de la Marte: dialogul este necesar, dar la fel de importantă este exprimarea voinţei. Dacă Balanţa şi Berbecul s-ar întâlni la mijlocul drumului, pe un taler al cântarului ar sta diplomaţia, iar pe celălalt, gentileţea. Această eclipsă de Lună poate fi importantă pentru cei cu repere natale între gradele 1-7 al semnelor cardinale (Balanţă, Capricorn, Berbec, Rac), pentru cei născuţi 21-27 martie şi între 24-30 septembrie.

Marţi, mesagerul Mercur spune adio Peştilor şi porneşte într-o exuberantă călătorie în semnul Berbecului. Mercur în Berbec e orientat către acţiune, ideile duc la fapte. Berbecul este semn de foc, iar stăpânul gândirii devine impulsiv şi nerăbdător aici: grijă ce şi cui spuneţi, cuvintele pot fi interpretate drept sarcastice ori insultătoare. Avantajul lui Mercur în Berbec este curajul şi, până în 6 aprilie, vor fi săptămâni excelente pentru a rosti un crez, pentru a transmite un mesaj îndrăzneţ. Vorbitul în public este avantajat. Mai ales joi şi vineri când Marte din Săgetător priveşte armonios către Mercur: gândire rapidă, concentrare, curaj, putere de decizie.

Aspecte contrare joi şi vineri: trigonul Mercur-Marte de care aminteam mai devreme ar putea pierde din intensitate din pricina altor două configuraţii cu influenţă opusă. Opoziţia Venus-Jupiter îndeamnă la trândăvie şi astfel ar putea fi ratată o conjunctură favorabilă, iar cuadratura Venus-Saturn ar putea fi şi mai păguboasă de atât. Posibile clipe trecătoare de tristeţe, nostalgie, răceală afectivă, criticism, nemulţumire. Joi şi vineri pot fi zile vulnerabile în relaţiile de dragoste, mai ales dacă aveţi repere natale în jurul gradelor 14-18 al semnelor mobile (Peşti, Gemeni, Fecioara, Săgetător).

Zi cu soare duminică, când Marte din Săgetător primeşte bucuros îmbrăţişarea Soarelui din Berbec, iar Venus e încurajată de Pluton. Trigonul Soare-Marte şi sextilul Venus-Pluton pot face din ultima zi a săptămânii una formidabilă, oricare ar fi intenţiile voastre. Timp bun pentru dragoste. Vitalitate, încredere în forţele proprii, sentimente intense, poate chiar şi un strop de noroc în chestiuni băneşti.

Berbec – Eclipsa de Lună de miercuri se petrece în sectorul parteneriatelor: pot urma hotărâri importante într-o anume relaţie, de dragoste ori de afaceri. În unele cazuri, se poate vorbi despre o despărţire în următoarele săptămâni/luni. Important e că ai liber arbitru să hotărăşti ce e mai bine pentru tine, iar de marţi, Mercur în semnul tău te va ajuta să comunici bine şi să te faci înţeles. Nu uita de gentileţe.

Taur – Mercur în Berbec şi eclipsa de Lună de miercuri îţi oferă oportunitatea de a lucra în linişte la un proiect individual. Ori poate e nevoie să faci puţină curăţenie în gânduri ca din 20 aprilie, când Soarele va călători în Taur, să te pregăteşti pentru un capitol nou din viaţa ta. Încearcă să te relaxezi, să te odihneşti mai mult şi poate să schimbi ceva în rutina ta zilnică.

Gemeni – Mercur în Berbec te poate ajuta la un proiect de echipă în care comunicarea este esenţială. Poţi transmite mesajul dorit, vorbele tale capătă importanţă şi greutate. Eclipsa de Lună poate aduce în următoarele săptămâni/luni schimbări într-o relaţie de dragoste, orice e posibil: o căsătorie, un copil, o împăcare ori o despărţire.

Rac – Căminul/familia şi cariera sunt sectoarele importante în această săptămână. Până în 6 aprilie, Mercur îţi poate aduce un succes în carieră, fii îndrăzneţ şi foloseşte-ţi puterea de convingere! Eclipsa de Lună poate aduce o schimbare acasă: o mutare, o vânzare imobiliară, un nou membru în familie. Ori, o anume situaţie familială capătă intensitate.

Leu – Felul în care comunici cu ceilalţi poate fi preocuparea acestei săptămâni. Poate că va fi bine să spui ce gândeşti şi să gândeşti ceea ce spui. Poate fi timp bun să vorbeşti despre ceea ce simţi într-un anume parteneriat. Acolo unde este cazul, e o săptămână bună pentru susţinerea unui examen ori pentru un proiect ce implică comunicarea scrisă ori cea vorbită.

Fecioară – Sectorul câştiguri curente ar putea fi important în această săptămână. Fie o sursă de câştig încetează, fie apare una nouă. Ori poate, un proiect început anul trecut acum începe să dea roade. În unele cazuri, se poate vorbi despre un partaj ori încetarea unui contract cu beneficii materiale. Timp bun până în 6 aprilie pentru rezolvarea unor situaţii de natură bănească.

Balanţă – Eclipsa de Lună se petrece în semnul tău, ceva, acum nefolositor, va trebui lăsat în urmă: un obicei, o doctrină, un sentiment, o relaţie, un angajament. Ai liber arbitru să hotărăşti ce e mai bine pentru tine. Cel mai/cea mai important(a) eşti tu: ce dorinţe, ce planuri, ce aşteptări ai şi cum le poţi împlini. Mercur în Berbec de marţi poate veni cu teste într-un anume parteneriat: o rezolvare ori dimpotrivă, un conflict urmat de o despărţire.

Scorpion – Eclipsa de Lună poate aduce în următoarele săptămâni/luni un eveniment de natură emoţională ce oferă şansă unei vindecări sufleteşti. Dar ceva trebuie lăsat în urmă: o luptă inutilă, un sentiment păgubos. Nevoia de a controla o anume situaţie poate fi dăunătoare acum. Renunţarea poate fi eliberatoare! Altfel, odihnă multă, clipe de solitudine, timp de introspecţie şi regenerare fizică şi sufletească.

Săgetător – Dragostea prinde aripi până în 6 aprilie graţie lui Mercur în tranzit prin Berbec începând de marţi. Eclipsa de Lună luminează sectorul prietenilor: o şansă pentru un proiect ce poate creşte cu ajutorul prietenilor ori a unor susţinători. Pentru a evita dezamăgirile, e nevoie să rămâi cerebral şi poate să ai aşteptări modeste.

Capricorn – Sectorul carieră/imagine publică e luminat de eclipsa de Lună de miercuri. Poate fi atins un moment culminant în cariera ta în următoarele săptămâni/luni ori se poate vorbi despre un nou început: un nou loc de muncă ori o schimbare a acestuia, o avansare, noi responsabilităţi ori o demisie urmată de o carieră liberală. Pentru doamne, poate o căsătorie.

Vărsător – Colaborarea cu ceilalţi poate fi una din temele săptămânii: poate trebuiesc impuse nişte reguli ori renegociate condiţiile colaborării. Eclipsa de Lună poposeşte pe un teren neutru în ceea ce te priveşte: îţi oferă oportunitatea de a învaţă ceva nou ce îţi poate întări ori schimba o anume filozofie de viaţă. Timp bun în următoarele săptămâni/luni pentru cursuri şi călătorii.

Peşti – Parteneriatele sunt sectorul important pentru tine în următoarele săptămâni. Jupiter, Saturn şi eclipsa de Lună de miercuri îţi pot aduce câteva teste în parteneriatele în care eşti implicat, dar şi soluţii de a le trece. Vei avea de evaluat cum te împlineşte şi ce preţuieşti în acea relaţie, ce ai de oferit şi cât primeşti înapoi.

Notă: Analiza săptămânii în curs urmăreşte mişcarea planetelor pe cer, nu şi povestea fiecărui individ în parte. Horoscopul e bun de citit ca inspiraţie: nu vi se spune ce veţi face, liberul vostru arbitru hotărăşte acest lucru. Cel mult, poate fi folosit că sfat prietenesc, de luat ori nu în seamă. Dacă nu vă cunoaşteţi semnul Ascendentului, citiţi la semnul Soarelui. Dacă vă cunoaşteţi Ascendentul, citiţi la ambele semne şi folosiţi ce vă e util. Fiecare are o poveste unică de viaţă, alcătuită din destin, moştenire de familie şi liber arbitru. Vă mulţumesc! 

© Copyright 2014 Ingrid Panaitiu – Exclusiv pentru Catchy.roCitiţi şi

Luna plină în Scorpion din 24 aprilie 2024 este despre LOIALITATE

21 aprilie 2024: la fiecare 14 ani, Jupiter îl ajunge din urmă pe Uranus și formează o conjuncție (horoscop)

Adevărat a înviat!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro