Horoscop săptămânal 4 – 10 aprilie 2016

5 April 2016

IngridRoditoare şi bogată în evenimente e cea dintâi săptămână a lunii aprilie, tonul optimist e dat marţi de folositorul trigon Soare-Saturn ce promite spor şi alegeri înţelepte în orice acţiune. Tot marţi, două din planetele rapide pornesc în câte o nouă aventură: Mercur în Taur (de unde va retrograda începând cu 28 aprilie), iar mica benefică, Venus, în semnul Berbecului. Posibile lupte pentru câştigarea puterii miercuri, când Soarele e înfruntat de Pluton. Formidabile oportunităţi aşază Luna Nouă în Berbec de joi şi numeroase surprize frumoase poate aduce conjuncţia anuală între Soare şi Uranus ce are loc sâmbătă.

Tranziţie e cuvântul cheie al lunii aprilie, dar cu precădere al acestei săptămâni – termen cu care noi, românii, avem oarece experienţă. A trecut peste noi un sfert de veac de când trăim (şi parcă ne-am şi obişnuit) cu sentimentul provizoratului. Ceva bun are să se întâmple în viitor! ne spunem, un viitor incert, nedesluşit încă.

Luna Nouă la gradul 19 Berbec de joi, 7 aprilie, ora 14:24, se aliniază cu Uranus şi Pluton face legătura în mod subtil între anii 2011-2015 şi 2016-2017: cuadratura Uranus-Pluton (activă încă la o distanţă de 3 grade) este cea care a schimbat abrupt şi fără întoarcere în ultimii cinci ani lumea în care trăim. Recesiunea, radicalismul politic, extremismul religios, scandalul din sânul bisericii catolice privind abuzurile sexuale, Primăvara Arabă urmată de iarna islamică şi naşterea Isis, atentatele teroriste şi, nu în ultimul rând, criza refugiaţilor cu care Europa se confruntă. România a avut şi are mai departe probleme ce par să se acutizeze: o clasa politică controversată, scandaluri politice, corupţie, un sistem sanitar vulnerabil şi o populaţie sărăcită şi cu puţină speranţă în viitor.

Un strop de nădejde asupra viitorului aduce această Lună Nouă din Berbec, prima Lună Nouă de la echinocţiul de primăvară din 20 martie. Când Soarele şi Luna sunt în conjuncţie, este timp prielnic de a sădi dorinţe, toate posibilităţile sunt pe masă, avem de unde alege ce, cum şi cât ne dorim. Soarele şi Luna activează cuadratura Uranus-Pluton despre care aminteam mai devreme, oferindu-ne şansa de a face un bilanţ al ultimilor cinci ani – ce s-a schimbat, ce a fost de învăţat – dar şi trigonul în formare Saturn-Uranus. Acesta va fi exact abia în decembrie 2016, dar influenţa sa benefică se va face simţită din această primăvară. Trigonul Saturn-Uranus promite schimbări lente, pozitive şi de durată şi pentru că întâlnirea celor două planete se petrece în semne de foc – Săgetător/Berbec – vorbim de asumarea pozitivă a voinţei. Semnul Berbecului ne povesteşte despre curaj, Săgetătorul despre încredere în forţele proprii şi vise măreţe. Inspiraţie, creativitate, entuziasm, libertate. Există o şansă formidabilă de a trece de la haos şi instabilitate la schimbări planificate, progres şi stabilitate. Dar pentru toate acestea există o condiţie: exprimarea pozitivă a liberului arbitru, anume urmarea intereselor proprii fără a naşte războaie inutile. Sigur, nici eu, nici tu care mă citeşti acum nu putem schimba lumea cu un singur gest. Dar măcar putem încerca! Să ne facem fiecare partea noastră de treabă, Lună Nouă cu folos să aveţi! Mai importantă este această Lună Nouă pentru cei cu repere natale între gradele 15-23 al semnelor cardinale (Berbec, Rac, Balanţă, Capricorn).

lilly-james

Lily James, actriţă – născută 5 aprilie 1989 (Soare, Venus, Mercur în Berbec)

4 aprilie – Heath Ledger, Robert Downey Jr.
5 aprilie – Gregory Peck, Bette Davis, Spencer Tracy, Colin Powell
7 aprilie – Russell Crowe, Jackie Chan, Francis Ford Coppola
8 aprilie – Emil Cioran, Vivienne Westwood, Patricia Arquette
9 aprilie – Jean-Paul Belmondo, Kristen Stewart, Dennis Quaid

Marţi, stăpâna frumuseţii, Venus, începe o scurtă călătorie în semnul patronat de Marte, Berbecul. După clasici, Venus în semnul Berbecului reuşeşte mai greu să-şi pună în valoare calităţile şi să-şi atingă potenţialul. Anume, se află în detriment, adică în semnul de opoziţie faţă de unul din domiciliile sale, Balanţa. Venus în Berbec este o Ecaterina Teodoroiu a zodiacului, plecând la luptă, în cazul de faţă, cu iubirea agăţată sus pe steag. Cucereşte, nu se lasă cucerită. Până în 29 aprilie, Venus în Berbec oferă încredere şi curaj, fiind o perioadă tocmai bună de făcut cuceriri. Timp bun pentru aventuri toride, de scurtă durată, timp prost pentru a începe o relaţie pe termen lung. Pentru cei aflaţi într-o relaţie, Venus în Berbec poate aduce o scânteie de pasiune, dar sunt posibile şi conflicte născute din prea multă încăpăţânare. Din punct de vedere financiar, sunt posibile oscilaţii pe pieţele financiare. Cheltuiţi cumpătat, investiţi înţelept.

Mercur e însăşi definiţia dialogului, dar de marţi acesta capătă noi valenţe: Mercur începe o lungă călătorie în Taur, semn în care va retrograda începând cu 28 aprilie. Va călători în Taur până în 13 iunie, semn în care ne îndeamnă să ne folosim gândirea în scopuri practice. Va fi timp bun pentru proiecte concrete folosind căi bătătorite. Simplitatea va fi câştigătoare, pericolul fiind reprezentat de rigiditate şi încăpăţânare excesivă.

Zi bună de muncă marţi când este activ trigonul Soare-Saturn. Se pot purta discuţii de afaceri, se pot negocia diverse speţe. În unele cazuri, se poate vorbi despre o promovare în carieră ori asumarea de bună voie a unor noi responsabilităţi.

Miercuri nori trecători aduşi de rapida şi intensa cuadratură Soare-Pluton: posibile lupte pentru putere, conflicte cu o persoană cu autoritate, încercări de manipulare, mici blocaje trecătoare. Un dezacord banal se poate transforma într-un război în toată regula. De folos va fi diplomaţia şi răbdarea.

Sâmbătă vine cu nou, e conjuncţia anuală între Soare şi Uranus. E o zi formidabilă de a încerca ceva nou, excentric. Socializarea este avantajată. Sunt posibile surprize, dar şi evenimente neprevăzute. Nevozitate, grabă, nerăbdare ori asumarea unor riscuri ce nu sunt necesare. Şofaţi prudent şi mânuiţi cu atenţie obiectele ascuţite ori aparatele electrice.

Berbec – O săptămână şi o primăvară interesante pentru tine. Un moment de reflecţie, de bilanţ, sfârşit şi început deopotrivă. Sunt de analizat ultimii cinci ani şi de plănuit următorii doi: cât ai crescut, unde ai greşit şi de ce, ce s-a schimbat, ce îţi doreşti… şi, cel mai important, cum îţi propui să-ţi împlineşti dorinţele?

Taur – Pentru tine e acel timp din an propice curăţeniei sufleteşti şi odihnei. Următoarele două săptămâni pot fi de ajutor în rezolvarea unei situaţii într-un parteneriat. Se poate vorbi şi despre o despărţire, foarte probabil nu definitivă. Mercur în semnul tău de marţi îţi oferă claritate în gânduri, va trebui să câştigi şi ceva flexibilitate.

Gemeni – O săptămână bună pentru tine: Luna Nouă îţi aduce posibilitatea unor asocieri fericite cu prieteni ori persoane cu care împarţi idealuri ori preocupări comune. Se poate vorbi de planuri pentru un parteneriat viitor ce îţi înlesneşte împlinirea unei dorinţe. De marţi, Venus poate aduce surprize frumoase în sectorul amoros.

Rac – Luna Nouă de joi poate aduce în săptămânile următoare oportunităţi noi în cariera ta profesională: o schimbare, o avansare ori un proiect individual prinde contur. Cu Venus tot în sectorul carieră şi imagine publică până în 29 aprilie, câştigurile pot creşte, dar şi aprecierea celor din jur. Cred că poţi ieşi curajos din zona de confort pentru a arăta lumii cât de minunat eşti!

Leu – Luna Nouă din Berbec îţi deschide fereastra oportunităţilor printr-o călătorie ori planuri de studiu: înscrierea la un curs de perfecţionare ori învăţarea unei discipline noi. Luna Nouă şi Saturn te îndeamnă să-ţi foloseşti creativitatea în scopuri practice, cu rezultate concrete.

Fecioară – Sectorul bani/bunuri comune este luminat de Luna Nouă şi de Venus în Berbec. Se poate vorbi despre negocieri de contracte, planuri de investiţii alături de partenerul de viaţă, divorţ, partaj, moşteniri, dividente, împrumuturi bancare. Posibile câştiguri în săptămânile viitoare, ori în unele situaţii, plăţi. De socotit: ce preţuieşti într-o anume relaţie, cât oferi şi cât primeşti înapoi.

Balanţă – Parteneriatele de orice natură sunt tema propusă de Luna Nouă şi de Venus în Berbec. Negocieri, renegocieri de contracte, planuri pentru o viitoare asociere ori o izbândă de natură juridică în următoarele săptămâni. În unele situaţii, o nouă relaţie la orizont ori planuri pentru o căsătorie.

Scorpion – Reorganizarea felului în care munceşti zi de zi este darul de Lună Nouă pentru tine. Poţi aduce îmbunătăţiri mici vieţii de zi cu zi cu efecte benefice pe termen lung: cum şi cât depui efort, cum îţi câştigi pâinea zilnică şi cum îţi organizezi rutina zilnică – pot fi întrebări folositoare. Poate că e timpul să redescoperi micile plăceri ale vieţii: relaxare, somn, hrană consistentă.

Săgetător – E o Lună Nouă foarte, dar foarte bună pentru tine: îţi luminează sectorul creativitate/dragoste/copii şi îţi propune să porneşti ceva nou în această direcţie. Poate o relaţie nouă de dragoste ori poate un copil. Dacă eşti părinte, acolo e sursa de bucurie. Dar te poţi gândi şi la un proiect creativ ce poate porni ca un hobby, transformându-se în viitor într-o sursă de câştig.

Capricorn – Luna Nouă de joi luminează sectorul cămin/familie/siguranţă emoţională pentru tine: se poate vorbi despre planuri împreună cu membrii familiei – mutare, vânzări/cumpărări avantajoase, îmbunătăţiri ale locuinţei. Poate o naştere în familia apropiată. Cei tineri ar putea părăsi căminul părintesc.

Vărsător – Luna Nouă şi Venus te îndeamnă ca în următoarele săptămâni să extinzi reţeaua de prieteni prin socializare. Venus îţi oferă şarm pe care îl poţi folosi în avantajul tău: poţi negocia în favoarea ta, poţi convinge o audienţă. Rezultatele pot fi vizibile în cariera ta profesională şi îţi pot spori încrederea şi respectul semenilor.

Peşti – Luna Nouă se petrece în sectorul câştiguri băneşti, iar Venus călătoreşte de marţi în acelaşi sector. Sunt posibile noi câştiguri în următoarele săptămâni, dar, mai important de atât, se întrevăd oportunităţi pentru câştiguri viitoare. Ai de făcut planuri şi zic să te foloseşti de intuiţie: ce te inspiră, ce te hrăneşte, ce anume îţi oferă încredere, acolo se află punguţa ta cu galbeni.

Notă: Analiza săptămânii în curs urmăreşte mişcarea planetelor pe cer, nu şi povestea fiecărui individ în parte. Horoscopul e bun de citit ca inspiraţie: nu vi se spune ce veţi face, liberul vostru arbitru hotărăşte acest lucru. Cel mult, poate fi folosit că sfat prietenesc, de luat ori nu în seamă. Dacă nu vă cunoaşteţi semnul Ascendentului, citiţi la semnul Soarelui. Dacă vă cunoaşteţi Ascendentul, citiţi la ambele semne şi folosiţi ce vă e util. Fiecare are o poveste unică de viaţă, alcătuită din destin, moştenire de familie şi liber arbitru. Vă mulţumesc! 🙂

© Copyright 2014 Ingrid Panaitiu – Exclusiv pentru Catchy.roCitiţi şi

Luna plină în Scorpion din 24 aprilie 2024 este despre LOIALITATE

21 aprilie 2024: la fiecare 14 ani, Jupiter îl ajunge din urmă pe Uranus și formează o conjuncție (horoscop)

Adevărat a înviat!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro