Horoscop săptămânal 14 – 20 martie 2016

14 March 2016

Ingrid

Vreme schimbătoare în cea mai vioaie săptămână a lui Mărţişor – norocul se arată celor răbdători şi cu drag de muncă, dar dialogul ar putea fi piatra de poticnire în prima parte a săptămânii: Jupiter şi Mercur sunt stelele vedetă, nu mai puţin de trei aspecte formează Mercur cu celelalte planete urmat marele benefic Jupiter. Forţe noi primim de duminică, când Soarele începe călătoria în cel mai energic semn a zodiacului, Berbecul, moment ce coincide cu echinocţiul de primăvară în emisfera nordică.

Calendaristic, traversăm ultimele zile de iarnă, iar provocarea acestei săptămâni ar putea fi găsirea, neapărat cu răbdare, a echilibrului între speranţă şi decepţie, între optimism înşelător şi pesimism. A fi/a rămâne cerebral poate fi formula câştigătoare a săptămânii, când stelele sunt dinamice şi formează o mulţime de aspecte cu influenţe contrare.

Aspectul principal al săptămânii este beneficul trigon Jupiter-Pluton ce se petrece miercuri, cu Jupiter aflat în mişcare retrogradă în Fecioară, fiind a doua întâlnire între Jupiter şi Pluton de la intrarea marelui benefic în Fecioară, în august 2015: prima a avut loc pe 12 octombrie 2015, următoarea se va întâmpla pe 26 iunie 2016. Este timpul de a revizui cu succes proiecte aflate în derulare: Jupiter oferă încredere, idei bune şi un strop de noroc, iar Pluton ambiţie, motivaţie, vigoare, dar şi putere de convingere. Este o săptămână excelentă pentru afaceri, comerţ şi chestiuni de natură juridică. Se pot învăţa lucruri noi, se pot perfecţiona anumite cunoştinţe. Pot fi rezolvate probleme mai vechi printr-o abordare nouă ori folosind o resursă existentă ce nu a fost îndeajuns exploatată.

eva longoria

Eva Jacqueline Longoria, actriţă americană. Născută: 15 martie 1975, Soare, Jupiter în Peşti

14 martie – Johann Strauss I, Alexandru Macedonski, Albert Einstein, Michael Caine, Billy Crystal, Albert II, Prince of Monaco
16 martie – James Madison – cel de-al patrulea președinte al Statelor Unite ale Americii, Alice Hoffman – romancieră, Isabelle Huppert
17 martie – Nat King Cole
18 martie – Edgar Cayce
19 martie – Leonardo da Vinci, Niccolo Machiavelli, Bruce Willis, Ursula Andress, Glenn Close
20 martie – Henrik Ibsen, William Hurt

Zile dificile pentru comunicare luni, poate şi marţi când este activă cuadratura Mercur-Saturn: blocaje, amânări, stări trecătoare de pesimism. Expunerile de idei pot fi privite cu sarcasm, criticism şi răceală. De amintit că Mercur este în tranzit într-un semn neprietenos acestuia, Peştii, de unde posibile neînţelegeri ce ar putea naşte conflicte. Ar putea fi greu de găsit claritatea şi obiectivismul. Iar Marte în Săgetător va pune paie pe foc, mărind astfel riscul unor potenţiale lupte – cuadratura Venus-Marte în acţiune luni şi marţi se poate manifestă cu precădere în relaţiile de natură afectivă: accese suprinzătoare de voinţă, competitivitate şi un ego supradimensionat. Partea bună a acestei cuadraturi este că stimulează ambiţia, ce folosită înţelept poate fi tonică şi constructivă.

Marţi are însă cel puţin trei ceasuri bune – patronul conunicarii, Mercur, primeşte ajutor de la Pluton: gândirea profundă şi intuiţia sunt puternice şi în mod firesc este un tranzit bun pentru comunicare. Dar cuadratura Mercur-Saturn activă de luni încă poate crea probleme, prin urmare marţi poate fi o zi productivă dacă este dedicată muncii solitare ori studiului. A treia întâlnire pe care o are Mercur în această săptămână este opoziţia cu Jupiter, în efect tot de marţi: tendinţă către exagerare şi optimism nejustificat. Probabil că nu va fi uşor de găsit calea de mijloc – cât să speri, cât să te încrezi în puterile tale, ce este real şi ce nu. Se pot pierde ori neglija detalii importante, mai ales dacă e vorba despre afaceri ori hotărâri importante.

Linişte pentru restul săptămânii, până duminică când se petrece Echinocţiul de primăvară şi îi spunem bun venit Soarelui în semnul Berbecului. Primăvara astronomică începe duminică, 20 martie, la ora 06:30:09, iar copiii născuţi înainte de această oră sunt nativi Peşti. Soarele în tranzit prin semnul Berbecului oferă tuturor, cu precădere semnelor de foc şi de aer, voinţă, energie fizică şi mentală şi, nu în ultimul rând, ambiţie şi curaj. Iarna ce a trecut va fi istorie, este vremea unui nou început! Timp formidabil de făcut planuri şi de pornit la acţiune. Nici dragostea nu e trecută cu vederea în această săptămână, tot duminică Venus şi Neptun au o întâlnire de poveste: conjuncţia Venus-Neptun din Peşti îndeamnă la romantism, visare şi iubire necondiţionată. Va fi o zi bună pentru relaxare, activităţi creative ori de petrecut alături de un om drag. Totuşi, nu daţi crezare tuturor cuvintelor care vi se spun şi nu vă construiţi speranţe deşarte: riscul de a fi dezamăgit este mare.

Berbec – La mulţi ani, dragi Berbeci! Trebuie să fie o săptămână bună la serviciu ori în carieră pentru tine, câtă vreme rămâi optimist şi ignori o posibilă piedică de la începutul săptămânii. E posibil ca unele informaţii de folos să-ţi fie încă necunoscute, ar putea fi nevoie de răbdare pentru a culege toate datele de care ai nevoie. De duminică ai vânt pânze, Soarele va călători în semnul tău şi vei avea cu siguranţă forţă, curaj şi un drum lin.

Taur – Sectorul dragoste/creativitate/copii este aducător de satisfacţii în această săptămână. Dar probabil va fi nevoie să renunţi la unele aşteptări ori standarde pe ţi le-ai impus ori le aştepţi de la ceilalţi. Cheltuieşte cumpătat şi investeşte în relaţiile importante pentru tine.

Gemeni – Prima parte a săptămânii ar putea fi uşor dificilă în carieră ori într-un anume parteneriat. Zic să acţionezi cu diplomaţie şi să îţi formulezi cu foarte mare grijă discursul. Există un risc real pentru conflicte. Bucuria o poţi găsi acasă, în familie alături de cei foarte apropiaţi.

Rac – E o săptămână bună pentru tine dacă reuşeşti să nu-ţi pierzi încrederea în faţa unei piedici la locul de muncă. Poţi comunica excelent şi ai puterea de a-ţi face auzit mesajul pe care doreşti să-l transmiţi. Un posibil succes într-un parteneriat.

Leu – Nori trecători în dragoste în prima parte a săptămânii când o discuţie aparent banală ar putea deveni un conflict în toată regula. Ascultă ce ţi se spune, dar încearcă să rămâi realist, e singura cale de a evita o dezamăgire. Oportunităţi de creştere a câştigurilor întreaga săptămână la locul de muncă ori într-un proiect individual ce priveşte cariera.

Fecioară – E o săptămână importantă pentru tine când toate aspectele majore se petrec pe axa mobilă: poate fi săptămâna lecţiilor în parteneriate şi într-o mare măsură depinde de tine dacă treci ori nu testul într-o anume relaţie. Sfatul meu: încearcă să rămâi cerebral, crede mai mult în tine, fii econom la cuvinte şi nu te învinovăţi dacă nu reuşeşti să ajungi la consens.

Balanţă – Un ajutor supriză ar putea veni într-o problemă pe care o ai de rezolvat în această săptămână. Progrese poţi face la serviciu ori dacă ai o problemă de sănătate, sunt şanse de ameliorare ori de vindecare. Încearcă să te odihneşti mai mult şi să acorzi atenţie rutinei zilnice: hrană, serviciu, repaus.

Scorpion – Sectorul financiar ar putea fi uşor dificil în această săptămână: fie unele sume de bani pe care le aştepţi întârzie, fie e nevoie să cheltuieşti mai mult decât ai în buzunare. Soluţii ar fi: răbdarea şi poate un ajutor venit din partea unui prieten. Veşti bune sunt în sectorul amoros şi cel creativ, iar duminică ar putea fi o zi foarte specială.

Săgetător – Afirmarea independenţei ar putea fi unul din scopurile uşor de atins în această săptămână: în cariera profesională poţi înregistra un plus de imagine cu beneficii de natură bănească. Probabil că va trebui să ignori criticismul unor cârcotaşi, dar zic să rămâi totuşi cerebral: critica poate fi uneori constructivă.

Capricorn – Ar trebui să fie o săptămână uşoară pentru tine când aspectele dificile ocolesc semnul tău. De ajutor îţi este trigonul Jupiter-Pluton care ţi-ar putea oferi idei excelente şi un dram de noroc în proiectele aflate în derulare. Poţi comunica bine, uite o idee: poţi atinge coarda sensibilă a interlocutorilor tăi pentru a avea succes.

Vărsător – În sectorul câştiguri materiale ar putea apărea câteva piedici: întârzieri, neclarităţi sau erori. Poate că va fi nevoie de mai multă atenţie în privinţa cheltuielilor şi a tranzacţiilor băneşti. E o săptămână bună să-ţi reevaluezi investițiile – financiare şi afective deopotrivă: ce preţuieşti, ce aşteptări ai într-un anume parteneriat.

Peşti – Mica benefică Venus, dar şi Jupiter îţi poartă noroc în parteneriate întreaga săptămână, însă duminică încearcă să rămâi realist: o promisiune deşartă poate da naştere unei dezamăgiri. Posibile dificultăţi trecătoare în prima parte a săptămânii în cariera ta ori în relaţia cu un superior: compune-ţi cu atenţie discursul ori urmează proverbul: tăcerea e de aur.

Notă: Analiza săptămânii în curs urmăreşte mişcarea planetelor pe cer, nu şi povestea fiecărui individ în parte. Horoscopul e bun de citit ca inspiraţie: nu vi se spune ce veţi face, liberul vostru arbitru hotărăşte acest lucru. Cel mult, poate fi folosit că sfat prietenesc, de luat ori nu în seamă. Dacă nu vă cunoaşteţi semnul Ascendentului, citiţi la semnul Soarelui. Dacă vă cunoaşteţi Ascendentul, citiţi la ambele semne şi folosiţi ce vă e util. Fiecare are o poveste unică de viaţă, alcătuită din destin, moştenire de familie şi liber arbitru. Vă mulţumesc! 🙂

© Copyright 2014 Ingrid Panaitiu – Exclusiv pentru Catchy.roCitiţi şi

Luna plină în Scorpion din 24 aprilie 2024 este despre LOIALITATE

21 aprilie 2024: la fiecare 14 ani, Jupiter îl ajunge din urmă pe Uranus și formează o conjuncție (horoscop)

Adevărat a înviat!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro