Horoscop săptămânal 20 – 26 martie

20 March 2017

„Cunoașterea le dă oamenilor putere. Dacă oamenii știu legile și sunt sensibilizați prin artă, umor și creativitate, devin mult mai înclinați să accepte schimbarea.”

Avem nevoie să creăm o societate în care amabilitatea să primeze asupra cinismului și apatiei.”

Antanas Mockus

Sărbătoriții săptămânii sunt filosoful și politicianul columbian Antanas Mockus [1] (Berbec, n. 25 martie 1952), autorul citatelor de mai sus, și pictorul irlandez Sir John Lavery (20 martie 1856 – 10 ianuarie 1941), ale cărui lucrări ilustrează articolul de față.

Sir John Lavery - Hazel

Sir John Lavery – Hazel

Luni, 20 martie, la ora 12:28 Soarele intră în zodia Berbecului. Este echinocțiul de primăvară și începutul anului astronomic. Ziua este egala cu noaptea, iar de aici înainte, începe să fie mai mare. A VENIT PRIMĂVARA!!!

Toate bune și frumoase, doar că Berbecul se aglomerează foarte tare: deja erau acolo Uranus, Venus și Mercur, iar acum a mai venit și Soarele! Careul în T cardinal se dezechilibrează rău, iar energiile o iau razna. În Berbec îl avem pe Uranus, cu cei trei suporteri sus-menționați, care face opoziție cu Jupiter din Balanță și careu cu Pluto din Capricorn. Nu e de joacă. Nu se știe cine mai erupe, cine se mai cutremură, cine se mai accidentează, cine se mai împușcă, taie, încaieră sau căsăpește, dar oricum, e rost de belele cât cuprinde. Berbecul e un semn violent, careul în T este un aspect violent.

Sir John Lavery - Primavara (detaliu)

Sir John Lavery – Primăvara (detaliu)

Mercur, aflat în Berbec, perfectează vineri, pe 24, opoziția cu Jupiter și careul cu Pluto, iar duminică, conjuncția cu Uranus! Stăm rău la capitolele răbdare, rațiune, comunicare, atenție, coordonare a mișcărilor. Riscul de neînțelegeri și de accidente crește vertiginos. Accidente cu multe victime sau care șochează prin impact, importanță, spectaculozitate. E rost și de decizii pripite, eronate, controversate.

Sir John Lavery - Portretul domnișoarei Harriet Taft Hayward

Sir John Lavery – Portretul domnișoarei Harriet Taft Hayward

Asta nu însemnă că nu facem treabă. Dimpotrivă. Toată lumea e motorizată, se agită, are inițiativă și chef de acțiune. Unii, prea mult. Alții, neinspirat, de-a valma, fără noimă. Alții nesăbuit, riscant, agresiv. Dar sunt destui și cei care acționează cu folos. Cărora le iese. Nu ușor, ci cu zbatere, luptă și caznă, dar le iese.

Sir John Lavery - Hazel în roz și gri

Sir John Lavery – Hazel în roz și gri

Relațiile, de toate modele (amoroase, matrimoniale, de amiciție, de muncă, de asociere, de alianță, personale, politice sau chiar interstatale) rămân un element esențial al perioadei. Jupiter e în Balanță, semnul relațiilor prin excelență, Venus, planeta relațiilor, e retrogradă în Berbec, unde e motorul acțiunii, și, în plus, face conjuncție cu Soarele sâmbătă, pe 25. Greu de spus încotro o vor lua lucrurile. În această perioadă se pot produce evenimente sociale, reîntâlniri și inițiative comune de mare succes, dar există și un mare potențial de conflict și dezbinare.

Sir John Lavery - Haina verde, 1926

Sir John Lavery – Haina verde, 1926

Pe scurt, săptămâna poate fi bună pentru cei ce au energie, curaj, un plan bun, multă determinare și care, în plus, au simț social, știu să fie diplomați când e cazul și nu se lasă conduși de umori. În rest… scapă cine poate!

Câteva cuvinte pentru fiecare zodie despre săptămâna 20-26 martie (cine știe unde are Ascendentul[2], citește și paragraful aferent acestuia):

Berbec

Acțiune la foc continuu. Energie, vitalitate. Nevoie de atenție și admirație, dorință de ascensiune și succes. Interese financiare bine definite, dar și posibile cheltuieli mărite. Eveniment relațional important. Risc de accidentare, comunicare defectuoasă, decizii pripite, exagerate sau radicale.

Taur

Spirit de decizie, dar cu randament mai mic decât cel scontat. Neliniște interioară, energie inegală, stare de spirit schimbătoare. Posibile neplăceri legate de sănătate sau senzație de limitare a libertății de acțiune. Încurcături financiare.

Gemeni

Surescitare. Senzație de presiune. Eficiență profesională scăzută. Pe de altă parte, succes în activitățile colective sau în inițiativele sociale. Sprijin din partea suporterilor sau protectorilor. Tendința de a-și face planuri sau speranțe care depășesc posibilitățile actuale.

Rac

Cresc interesul pentru recunoaștere profesională sau socială și efortul în acest sens. Autoritate. Decizii grăbite privind cariera sau riscul unor încurcături legate de acte, documente, mijloace ori moduri de comunicare. Relațiile au impact asupra scopurilor sau poziției. Stres.

Leu

Mobilizare pentru atingerea țelurilor profesionale; ambiție. Muncă, responsabilități. Presiune. Interese intelectuale, cultural-spirituale sau legate de locuri ori persoane aflate la distanță. Nevoie de lărgirea a orizontului, fizic sau mental. Risc de complicații financiare.

Fecioară

Încordare la nivel financiar: obligații mărite, interes pentru investiții, atrageri de fonduri, bani sau bunuri care depind de alții. Posibilă anxietate, frământări sau situație de criză. Perioadă interesantă pentru cercetări, investigații, studii psihologice sau ezoterice.

Balanță

Perioadă foarte intensă relațional (cuplu, colaborări, clientelă ș.a.). Socializare, acțiuni de echipă. Moment important pentru casă sau proprietăți. Posibilă investiție. Inițiativă financiară. Nevoia de a reevalua situații, proiecte, eventual de a reveni asupra unora mai vechi. Presiune.

Scorpion

Zile aglomerate, înțesate de sarcini și obligații. Interdependență relații-muncă. Posibilă implicare pentru rezolvarea problemelor altcuiva. Risc de neplăceri legate de sănătate. Întâlnire, discuție sau inițiativă importantă în prima parte a săptămânii. Weekend romantic sau creativ.

Săgetător

Dragoste, sex, adrenalină, impuls către aventură. Posibile încurcături în amor. În unele cazuri, preocupări legate de copii, condiția de părinte etc. Creativitate, expresivitate. Perioadă ce poate fi folosită pentru promovarea talentelor, aptitudinilor, imaginii. Zile cu miză financiară.

Capricorn

Atenție concentrată asupra locuinței, părinților, familiei sau posesiunilor imobiliare, unde sunt probleme de rezolvat, decizii de luat. Complicat. Atmosfera este apăsătoare, persistă senzația de lipsă de autonomie. Marți și miercuri, mici șanse dar și sensibilitate mărită. Stres.

Vărsător

Turbion mental sau nervos. Idei, inițiative, demersuri intelectuale. Lipsă de răbdare, incidente sau agitație legate de comunicare, informație, drumuri, mijloace de locomoție sau comunicare, aparatură de birou, scule și ustensile. Mișcare multă, vorbă multă, agitație.

Pești

Preocupare deosebită pentru bani și alte chestiuni materiale. Posibilă presiune în zona relațiilor sau a locuinței. Nevoie de reorganizare sau înnoire profesională pentru rentabilizarea muncii și creșterea câștigurilor. Weekend plăcut, creativ, marcat de mici șanse sau bucurii.

Sir John Lavery - Femeie cu turban auriu

Sir John Lavery – Femeie cu turban auriu

***

[1] Antanas Mockus (n. 25 martie 1952), este un matematician, filosof și politician columbian, născut la Bogota, din părinți lituanieni. A primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Paris. A fost primarul capitalei Bogota pentru două mandate, perioadă în care s-a remarcat printr-o serie de inițiative deosebit de benefice pentru oraș, dar și prin câteva acțiuni originale și pline de umor. În martie 2010 a fost ales să candideze la președinția Columbiei din partea Partidului Verzilor. În al doilea tur al alegerilor a fost învins de Juan Manuel Santos. În același an a fost diagnosticat cu boala Parkinson, iar medicii i-au prognozat circa 12 ani de viață normală din momentul diagnosticării.

[2] Ascendentul se poate calcula la adresa de internet: http://www.alabe.com/freechart/ Pentru asta e nevoie de data, ora și locul nașterii.Citiţi şi

4 decembrie 2021 – Eclipsă totală de soare în Săgetător (Lună Nouă): surprize!

Prietenia este cea mai sălbatică aventură – Mia and the White Lion

20 octombrie 2021: Luna Plină în Berbec și mesajele ei pe zodii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro