Horoscopul săptămânii 3-9 aprilie 2017

3 April 2017

”Tocmai în spatele lucrurilor considerate de la sine înțelese se ascund cele mai complicate probleme; ca atare, am putea merge până acolo încât să definim filosofia, la modul general (paradoxal, dar nu fără noimă), ca fiind «o știință a vulgarităților». În orice caz, e limpede că și aici, ca de altfel peste tot, ceea ce pare la prima vedere vulgar, la o analiză mai atentă se dovedește a fi sursa multor probleme deosebit de profunde și complexe.“

”Fenomenologia pură este știința conștiinței pure.“

”Conștiința este percepția internă a experiențelor psihologice proprii.“

Edmund Husserl

 

Sărbătoriții săptămânii sunt filosoful german Edmund Husserl[1] (Berbec, n. 8 aprilie 1859), autorul citatelor de mai sus, și pictorul irlandez Frederick William Burton[2] (Berbec, n. 8 aprilie 1816 ), ale cărui lucrări ilustrează articolul de față.

Frederick William Burton - Hellelil si Hildebrand, intalnirea de pe scara turnului

Frederick William Burton – Hellelil și Hildebrand, întâlnirea de pe scara turnului

Realizat in stil prerafaelit, tabloul lui Sir Frederick William Burton ”Întâlnirea de pe scara turnului” este inspirat din nefericita poveste de dragoste dintre Hellelil si Hildebrand, descrisă într-o baladă daneză din vremuri de demult. Vlăstar regesc, blonda Hellelil avea drept gardă 12 nobili cavaleri. Între ei, Hildebrand, fiul unui rege din ținutul îndepărtat al Angliei. Cei doi s-au îndrăgostit, iar Hellelil l-a primit pe cavaler în iatacul ei, unde s-au dedat în taină la dezmierdări nelegiuite. Dar regele-tată a aflat și a pornit cu fiii săi, opt la număr, să-l ucidă pe cel care-ntinase onoarea tinerei domnițe. A urmat o luptă sângeroasă, în care Hildebrand i-a ucis pe rege și pe șapte din cei opt fii, iar pe urmă, a căzut și el, răpus de rănile primite. Hellelil s-a stins la scurt timp după aceea…

Frederick William Burton - Miranda in copilarie

Frederick William Burton – Miranda în copilărie

În astrologie, iubirile nefericite apar atunci când Venus este afectată printr-o proastă amplasare, prin retrogradare și prin aspecte adverse primite de la planetele malefice. Din păcate, în săptămâna 3-9 aprilie Venus îndeplinește două dintre aceste condiții. Aflată în mers retrograd, a intrat în noaptea de 2 spre 3 din Berbec în Pești, nimerind sub razele careului cu Saturn, Marele Malefic, aflat în Săgetător. Careul se perfectează sâmbătă, pe 8, dar efectele lui se simt intens toată săptămâna. Este un careu superior, cu Saturn în poziție dominantă față de Venus, deci cu atât mai nociv, iar, ca să fie jalea și mai mare, Saturn este staționar (va începe să retrogradeze joi, pe 6). Așadar, slabe șanse să stăm bine cu dragostea, mai ales cei născuți în Pești, Săgetător, Fecioară, Gemeni, Scorpion, Capricorn, Vărsător sau Berbec. La fel și cei ce au Ascendentul[3] în semnele enumerate. De fapt, cam oricine ar putea să se simtă neînțeles, singur, dezamăgit, ros de îndoială, neîncredere sau gelozie, lipsit de chef sau pur și simplu ghinionist în relații. Și nu este vorba doar despre relațiile de dragoste sau căsnicie. Complicațiile pot să atingă la fel de bine colaborările, contractele, raporturile cu clientela, amicițiile și interacțiunile sociale, în general.

Frederick William Burton - Shireen circa 1867

Frederick William Burton – Shireen, circa 1867

Efectele careului dintre Venus retrogradă și Saturn staționar pot să se reflecte și la nivel macro, asupra alianțelor politice, a cooperării interstatale, convențiilor și tratatelor și, în extremis, chiar asupra păcii. Fiindcă Venus patronează artele și frumusețea, este posibil ca lumea artistică sau industria de fashion să fie și ele atinse. Distonanțele Venus-Saturn mai atrag adesea scandaluri de moravuri (îndeosebi care au în centru politicieni sau persoane în vârstă, dar nu exclusiv) și pot fi semnul unei proaste influențe a femeilor în politică. La nivel personal sau la nivel macro, aspectul alterează buna dispoziție, bunele maniere, bunăvoința. Fiindcă sunt stăpâniți de Venus, Taurii și Balanțele, chiar dacă n-au neapărat probleme cu amorul, pot resimți acest lucru și mai pot da piept cu diverse blocaje, piedici, întârzieri sau situații neplăcute, ori ar putea avea chiar probleme de sănătate (atenție, mai ales Balanțele). Venus are legătură și cu banii, iar proasta ei condiție actuală îi poate atinge pe mulți la buzunar. Vărsătorii, Leii, Fecioarele și Peștii ar trebui să ia aminte. Și nu doar ei. Toată lumea ar trebui să-și chibzuiască mai cu grijă bănuții.

Frederick William Burton - Curtezana din Venetia

Frederick William Burton – Curtezană din Veneția

Careul dintre Venus și Saturn nu este singura problemă a săptămânii 3-9 aprilie. Vechea noastră cunoștință, careul în T Jupiter-Uranus-Pluto este din nou foarte vioi, fiind activat energic de Soare, care face vineri, pe 7, opoziție cu Jupiter, duminică, pe 9, careu cu Pluto și se îndreaptă apoi voios spre conjuncția cu Uranus, pe care o va perfecta pe 14 aprilie. Așa că reluăm poezia, pe care unii au învățat-o deja pe dinafară: totul este foarte dinamic, motoarele sunt turate la maxim, dar este rost de acțiuni excesive sau distructive, de stres, conflicte, violență, revolte, accidente, catastrofe naturale, bulversări politico-economice și alte diverse incidente. Cei care sunt în miezul acțiunii, dar își fură de la soartă și cele mai multe ghionturi sunt Berbecii, Racii, Balanțele și Capricornii, plus cei care au în aceste semne Ascendentul sau alte repere importante din harta natală, cum ar fi Luna sau stăpânul Ascendentului. Cu alte cuvinte, cel mai cuminte ar fi să ne luăm cu toții seama.

La modul general, că e vorba de relații, bani sau altele, ultimele zile ale săptămânii par a fi cele mai problematice: vineri și sâmbătă Luna e în Fecioară, în opoziție cu Venus și Neptun și în careu cu Saturn, iar duminică Luna e în Balanță, nimerind în toiul careului în T cardinal.

Iar ca să încheiem cu veștile proaste, nici Mercur nu se simte prea bine. Are mersul încetinit, va fi staționar, iar în noaptea de 9/10 aprilie începe să retrogradeze. Adică e cazul să judecăm mai adânc și să fim mai grijulii în comunicare.

La final, să vedem ce are bun săptămâna 3-9 aprilie. Este vorba despre un trigon între Marte, aflat în Taur, și Pluto, aflat în Capricorn. Trigonul Marte-Pluto se perfectează joi, pe 6, dar este performant toată săptămâna. Este un aspect plin de vigoare, care stimulează energic voința, ambiția, nevoia de afirmare și puterea de execuție. Adaugă forței multă tenacitate și dă curajul de a opera transformări radicale, în scop constructiv. La nivel macro împinge la reforme de fond și poate aduce bulversări care au menirea de a repune lucrurile pe făgașul potrivit. Poate avea efect regenerator asupra industriei, armatei, marinei, poliției, pompierilor, medicinei de urgență. Dă o bună capacitate de mobilizare în situații de criză, iar ăsta e un lucru care contează mult în această perioadă. Toată lumea poate beneficia de trigonul Marte-Pluto, dar în primul rând Taurii, Capricornii, Fecioarele și Peștii, eventual Racii și Scorpionii.

Deficitari la capitolul relații, stresați și zbuciumați, dar cu sânge-n instalație, cam așa ne perindăm prin această săptămâna complicată…

***

[1] Edmund Husserl, (8 aprilie 1859 – 26 aprilie 1938), a fost un filosof german de origine austriacă. A fost întemeietorul fenomenologiei și unul din cei mai influenți filosofi ai secolului al XX-lea. Principalul său discipol a fost Martin Heidegger, care a dezvoltat “Fenomenologia existențială”.

[2] Sir Frederick William Burton (8 aprilie 1816 – 16 mar 1900), a fost un pictor irlandez, academician și, timp de 20 de ani, director al Galeriei Naționale de Artă din Londra, pe care a îmbogățit-o cu lucrări ale unor mari maeștri, precum Leonardo da Vinci, Rafael, Botticelli, Velasquez, Vermeer ș.a. Lucrarea lui ”Întâlnire pa scara turnului” a fost votată de către publicul din Irlanda ca ”Tabloul irlandez favorit” în 2012.

[3] Ascendentul se poate calcula la adresa de internet: http://www.alabe.com/freechart/ Pentru asta e nevoie de data, ora și locul nașterii.Citiţi şi

Cele 5 limbaje ale iubirii

8 aprilie 2024 – eclipsă totală de Soare în Berbec

Scrisoare către el

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro