Horoscop săptămânal 27 martie – 2 aprilie

27 March 2017

MIHAELA DICU„În locul noianului de precepte din care este alcătuită logica, considerai că mi-ar fi suficiente următoarele patru, cu condiția de a mă decide ferm și constant să le aplic întotdeauna, fără nicio excepție.

  1. Primul, de a nu considera niciodată vreun un lucru ca fiind adevărat, până când nu mă conving în mod evident că așa este  […] ;
  2. Al doilea, de a împărți fiecare problemă pe care o examinez în atâtea porțiuni câte sunt posibile și necesare spre a le rezolva mai bine.
  3. Al treilea, de a-mi îndruma gândurile în ordine, începând de la noțiunile cele mai simple și ușor de asimilat, pentru a avansa încetul cu încetul, treptat, până la cele mai complexe […] ;
  4. Și ultimul, de a face inventare atât de complete și examinări atât de cuprinzătoare, încă să fiu sigur că nu am omis nimic”.

René Descartes, Discours de la méthode (Discurs asupra metodei), Ed.  Flamarion, Paris, 2000, pg. 49-50. Traducere din limba franceză: Mihaela Dicu

Sărbătoriții săptămânii sunt filosoful, matematicianul și savantul francez René Descartes [1] (Berbec, n. 31 martie 1596), autorul citatului de mai sus, și pictorul francez Albert Marquet [2] (Berbec, n. 27 martie 1875), ale cărui lucrări ilustrează articolul de față.

House at Saint-Tropez, 1905 - Albert Marquet (700x565)

Casă din Saint-Tropez, 1905 – Albert Marquet

Citatul din Descartes pică taman la țanc. Ar cam fi timpul să ne punem mintea la contribuție. După ce s-a dat în stambă săptămâna trecută prin aspectele smucite cu Jupiter, Uranus și Pluto, generând tot felul de inepții, pene de atenție, aberații și erori de judecată, Mercur, planeta intelectului, face săptămâna asta un înțelept trigon cu Saturn. Configurația, care se perfectează joi, pe 30, întărește logica, rațiunea, spiritul analitic, discernământul și gândirea strategică. Avem mare nevoie, fiindcă, în continuare, trebuie să dăm piept cu fiorosul careu în T, despre care am vorbit atât de mult în ultima vreme.

Tot joi, 30 martie, se perfectează și careul dintre Jupiter și Pluto, deci careul în T este foarte activ. Asta, cu atât mai mult, cu cât Soarele, aflat în Berbec, se îndreaptă cu pas sigur către opoziția cu Jupiter și careul cu Pluto, pe care le va perfecta în săptămâna 3-9 aprilie, dar ale căror efecte se pot simți încă de săptămâna asta.

Pe scurt, perioada rămâne critică, expusă riscurilor de violență, agresiune, atacuri, confruntări, revoltă, bulversări, calamități, accidente și incidente de cele mai diverse tipuri. Conflictele legate de putere, control, bani, justiție, educație etc pot reizbucni cu mai multă forță. La scară personală, fiecare dintre noi poate fi pus în situații dificile, în care un cap limpede valorează, metaforic vorbind, cât greutatea lui în aur.

the-blonde-woman-albert-marquet-wikiartorg-1406688376_b (600x619)

Femeie blondă, Albert Marquet

Vor mai fi, totuși, și unele momente de deviere de la rațiune, căci Mercur nu este complet ieșit de sub influența careului în T. Va ieși abia sâmbătă, pe 1 aprilie. Și da, într-un fel, e o păcăleală la mijloc, căci pe 10 va începe să retrogradeze, iar la un moment dat va reveni în Berbec. Cumva, lucrurile nu sunt bătute în cuie, vor exista în următoarele săptămâni gândiri și răzgândiri, vor fi lucruri asupra cărora va trebui să medităm mai atent, care vor cere o analiză mai temeinică.

Relațiile sunt cam în aceeași situație: Venus e în continuare retrogradă în Berbec, și ea sub „umbra” careului în T. Deci relațiile se evaluează, reevaluează, trec prin momente de exaltare sau de depresie, sunt fragile, instabile, măcinate de tare mai vechi sau gata să pună de unele noi, care le vor măcina cândva, în viitor. Printre toate cele, unele relații se reînnoadă, există oameni care în această perioadă se reîntâlnesc cu drag după mulți ani, colaborări abandonate pot să renască.  Există și relații în care partenerii, aflați în conflict sau proaspăt ieșiți dintr-unul, realizează ce anume i-a dezbinat și caută soluții de rezolvare. Relațiile se desfășoară, așadar, în toată diversitatea lor, dar ne obligă, într-un fel sau altul, să examinăm ceva, să ne reamintim ceva, să reconsiderăm ceva…

O săptămână complexă, în care lucrurile ar trebui abordate pe îndelete, cu maturitate.

View of Agay, 1905 - Albert Marquet - Wi (700x562)

Vedere din Agay, 1905 – Albert Marquet

Câteva cuvinte pentru fiecare zodie despre săptămâna 27 martie – 2 aprilie  (cine știe unde are Ascendentul [3], citește și paragraful aferent acestuia):

Berbec

O săptămână cu Lună Nouă în Berbec… Un nou început? O nouă perspectivă? Berbecii rămân în acțiune și au multe ițe de deznodat. Iar de data asta, le trebuie răbdare, căci nu le pot tăia cu sabia, cum a făcut Alexandru Macedon cu nodul gordian. Saturn îi ajută, din casa depărtărilor și a gândirii superioare. Poate o nouă filosofie de viață?…

Taur

Intuiție bună. Posibilă idee inspirată sau informație confidențială care aduce o rezolvare financiară sau alt beneficiu material.  Energie variabilă, alternanță de acțiuni în forță și stări de delăsare. Senzație de dezamăgire sau însingurare. Atenție la sănătate!

Gemeni

Stare generală mai echilibrată decât săptămâna trecută. Reconsiderare a unei situații privind o relație personală sau de grup. Presiune financiară, care poate fi, totuși, soluționată. Sprijin exterior, la nevoie. Risc de complicație profesională.

Rac

Cariera, munca, poziția socială sau imaginea sunt prioritare și pot necesita unele ajustări, care să stimuleze progresul. O problemă relațională sau una de familie, ce pare inițial îngrijorătoare își găsește, în cele din urmă, calea de soluționare.

Albert_Marquet_-_The_Large_Olive_Tree_1943 (540x431)

Marele măslin, Albert Marquet, 1943

Leu

Succes în studiu sau veste utilă de departe. Posibilă idee cu folos pentru promovarea brandului, produselor, creațiilor, talentelor etc. Rezolvare financiară. Încordare nervoasă sau suprasolicitare intelectuală. Atenție în deplasări!

Fecioară

Se menține încordarea la nivel financiar, dar apare undeva și o rază de lumină. Speculațiile, tentația câștigului facil și cheltuielile pe alte lucruri decât cele cu adevărat necesare sunt nerecomandate. Starea de spirit este ceva mai echilibrată.

Balanță

Presiune legată de locuință sau proprietăți, ori eventuale griji legate de părinți, familie. Sfera relațională rămâne importantă și trece prin tot felul de provocări. Negocierile sau schimbarea strategiei pot regla o situație sau aduc o nouă alianță ori colaborare.

Scorpion

Munca devine mai eficientă sau mai rentabilă și poate să aducă mai mulți bani. Pe de altă parte, intransigența și lipsa de flexibilitate se pot dovedi contraproductive și păguboase. În relații, avânt romantic sau idealist. Sănătatea trebuie monitorizată.

Nude on a Blue Background, 1913 - Albert Marquet (700x503)

Nud pe fond albastru, 1913 – Albert Marquet

Săgetător

O strategie de promovare inteligentă poate face minuni pentru carieră și bani. Creativitate și expresivitate, dublate de inteligență. Sexualitate robustă, înclinații sentimentale pronunțate, dar cu risc de complicații. Preocupări sporite pentru copii.

Capricorn

Profesional, deși atingerea scopurilor majore trenează, chestiunile de rutină merg mai bine. Casa, părinții sau bunurile imobiliare rămân în prim-plan. Apar însă elemente noi, iar aflarea unor date secrete sau un sprijin confidențial pot aduce un avantaj.

Vărsător

Agitația mentală se mai domolește, ideile se pun într-o oarecare ordine, judecata este mai deliberată și mai matură. Este rost de noi inițiative cu bătaie pe termen lung. Posibil pericol ascuns. Mobilizare pentru o chestiune legată de casă ori familie.

Pești

Banii sunt și săptămâna asta pe lista scurtă a priorităților. E posibil să apară o șansă, o soluție sau să se profileze o reconfigurare a strategiei financiare. Oricum, este nevoie de prudență în continuare. Energie intelectuală, putere de convingere. 

ALBERT MARQUET 1875 - 1947 PIVOINES DANS UN VASE DE VERRE (635x667)

Bujori într-un pahar de sticlă, Albert Marquet 

***

[1] René Descartes (1596 –1650), cunoscut de asemenea cu numele latin Renatus Cartesius, a fost un filozof și matematician francez. Este considerat părintele filozofiei occidentale moderne, iar operele sale sunt studiate și astăzi cu multă seriozitate în universități. De la el a rămas celebrul dicton „Cogito, ergo sum” („Gândesc, deci exist”). Descartes  a fondat cartezianismul, un curent filosofic occidental raționalist, care consideră că filosofia este un sistem de gândire care înglobează toată cunoașterea. Cartezianismul s-a evidențiat mai ales în prima lucrare filosofică a lui Descrtes, „Discurs asupra metodei” (1637), având subtitlul „pentru a îndruma bine gândirea şi a căuta adevărul în ştiinţă”.

[2] Albert Marquet (1875 -1947) a fost un pictor francez post-impressionist, reprezentant al curentului fauvist. Apărut la începutul secolului XX în Franța fauvismul (de la „fauve”, care în franceză înseamnă fiară sălbatică) se distinge prin culorile tari, contururile brutale, lumina puternică și ignorarea perspectivei. Cel mai celebru exponent al fauvismului fost Henri Matisse, de care Marquet afost legat printr-o strânsă prietenie.

[3] Ascendentul se poate calcula la adresa de internet: http://www.alabe.com/freechart/ Pentru asta e nevoie de data, ora și locul nașterii.Citiţi şi

Tranzitul Soarelui în Săgetător: 22 noiembrie – 22 decembrie 2023 (horoscop)

13 noiembrie 2023, 11:27 – Lună Nouă în Scorpion și mesajele ei pentru fiecare zodie (horoscop)

Eclipsa parțială de Lună în Taur este o lună plină foarte puternică (horoscop)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro