Horoscop săptămânal 21-27 iulie

21 July 2014

IngridLa început de săptămână, scena astrală e ocupată de trio “Amintiri” aflat în plin concert – triada Soare, Mercur, Venus – trupă ce traversează în aceste zile semnul încărcat de sentimentalism al Racului. Iar acompaniament de nădejde celor trei le este Luna, în Taur, în scădere, care formează aspecte pozitive cu aceștia, trimițându-le gânduri bune, pozitive.

Soarele, aflat la sfârșit de drum în Rac, parcurge luni și marți ultimele două grade ale semnului și face ce știe mai bine în domiciliul Lunii: trăiește amintiri. Dar nu singur, ci însoțit de Venus, patroana iubirii și de Mercur, stăpânul comunicării și al intelectului. Venus dăruiește, celor care petrec alături de cei apropiați, seri feerice, papanași dulci și aromați și îmbrățișări fierbinți. Noțiunea timpului este cu totul irelevantă pentru Mercur în Rac, așadar pregătiți-vă să culegeți amintiri frumoase pentru păstrat în cămările prețioase ale sufletului. Urmează două zile, mai ales pentru cei aflați în vacanță, bune de petrecut în tihna liniștită din sânul familiei. În schimb, cei care merg la serviciu, pot profita de pe urma acestui aspect planificând o cină cu cei apropiați.

Saturn, aflat în Scorpion, ne anunță că va reveni în mișcare directă marți 22 iulie, iar pentru aceasta, două zile mai devreme, duminică 20 iulie s-a ocupat să aibă locomotiva plină ochi de cărbuni. În termeni astrologici, este staționar direct și se pregătește să pornească de la gradul 17 înainte prin semnul Scorpionului. În această săptămână vă sugerez să amânați eventuale hotărâri pentru săptămâna care urmează. Puneți cărbuni, lustruiți osiile afacerilor pe care le aveți – pregătiți-vă pentru (re)start. Saturn va parcurge în aproximativ trei luni, până în ziua de 27 octombrie, perioada de umbră, aceea a retrogradării începute în martie anul acesta. Prin urmare, vor reveni în atenția tuturor, problemele apărute între 26 noiembrie 2013 și 2 martie 2014. De data aceasta însă, Profesorul Saturn vine și cu soluțiile necesare rezolvării proiectelor în care fiecare este implicat. Îi va ferici pe aceia care au fost răbdători, au învățat și își vor promova examenele vieții cu note mari. Saturn ridică pânzele destinului pentru cei cu planete personale în Scorpion (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) dar și pentru cei care împlinesc anul acesta 30 de ani și experimentează prima întoarcere a lui Saturn, sau, mai explicit, primul examen al maturității. Acelora dintre voi care, încercați fiind pe diferite planuri, au crezut că vor fi declarați învinși sau că-și vor vedea adversarii triumfători, trebuie să le fiu mesagerul veștilor bune spunându-le că își pot reînnoda speranța și își pot calcula sorții victoriei. Însă, Saturn iubește munca cu caznă și sudoare, prin urmare câștigați vor fi aceia care au ocolit superficialitatea dedicându-se trup și suflet proiectelor lor. Unde pozitive primesc Racii și Peștii, dar de mersul direct al lui Saturn pot beneficia deopotrivă Taurii și Capricornii.

Rac

Luna traversează marți și miercuri semnul Gemenilor venind în sprijinul comunicării, dar și al călătoriilor. Zile bune mai ales pentru copilăroșii zodiacului, Gemenii, dar se bucură de influența Lunii și celelalte semne de aer, Balanțele și Vărsătorii. Câștigători de asemenea, semnele de foc: Berbecii, Leii și Săgetătorii.

Miercuri, staruri glamour ajung Leii, odată ce Soarele se întoarce acasă la el, în semnul Leului. O zi mai târziu, acesta se întâlnește cu Jupiter, proaspăt sosit în același semn. Leii sunt predestinați nativ celebrității iar acum se va desfășura una din etapele drumului către faima cuvenită. De tranzitul Soarelui prin casa sa profită de bună seamă Berbecii, dar și Săgetătorii.

Marte părăsește semnul Balanței sâmbătă 26 iulie – în sfârșit! – într-un mod tragic, îndrăznesc să spun. Cu toții am fost martori muți la tragedia petrecută în Ukraina săptămâna trecută, joi pe 17 iulie. Marte a intrat în Balanță pe 7 decembrie 2013 unde a petrecut aproape opt luni, fiind un actor stângace, dar periculos pe scena conflictelor, dar și a tragediilor de anul acesta. Mersul său retrograd din primăvară a activat exploziv crucea formată pe semnele cardinale și am asistat printre altele la dispariția unui avion – aparținând tot Malaysia Airlines – pe 8 martie, dar și la invadarea peninsulei Crimea începând cu 26 februarie. La politică nu mă pricep, însă astrologia îmi oferă puțin curaj. Ambele tragedii aviatice ale Malaysia Airlines s-au petrecut cu Marte aflat aproape la același grad zodiacal – 27, respectiv 26 Balanță; coincidență sau nu, ambele avioane aparțin aceleiași companii aeriene, iar unele din victimele ultimului accident împart o anume istorie cu victime ale avionul dispărut în luna martie! Marte prin drumul său în semnul Balanței a “oferit” un bis nefericit al sorții, soartă cu care au jonglat niște creaturi iresponsabile jucându-se de-a Dumnezeu. Marte este în detriment în Balanță iar aici planeta războiului nu stie să gestioneze foarte bine agresivitatea, iar accesele acestuia de violență survin adesea neașteptat și mai ales fără noimă. Marte în Balanță este un agresor mânat de frustrări și imperiul nemulțumirilor joaca adesea incoerent. Mi se pare interesant de amintit despre marcajul proeminent de Balanță pe care țarul Mamei Rusia, Vladimir Putin îl poartă: un stellium de patru planete: Soare, Mercur, Saturn, Neptun. Cei cu planete personale în semnele cardinale (Berbecii, Racii, Balanțele și Capricornii) pot răsufla ușurați pentru că acest temut combatant al crucii cardinale din primăvara trecută pășește în domiciliu, în Scorpion, de unde își va măsura forțele, să sperăm, cu cei de-o putere cu el. Și le va oferi forță și voinicie cu precădere Scorpionilor.

chanel_perlee_high_jewellery_baroque_lion_bracelet

Duminică, 27 iulie se petrece Luna Nouă la gradul 4 Leu. Aspectul de Lună Nouă formează o conjuncție cu Jupiter dar și un agitat aspect de cuadratură cu Marte deabia intrat în Scorpion. Este o lunație care îi favorizează în mod special pe bărbați – multă energie, putere, determinare – dar aș sugera moderație. Va fi greu de rezistat tentației de a muta munții din loc, totuși puțină cumpătare nu strică. Momentul Lunii Noi este potrivit pentru a vă afirma un gând, o dorință în îndeplinirea cărora puteți porni câteva zile mai târziu.

Așadar, urmează o săptămână interesantă, mai liniștită în prima jumătate, prielnică petrecerii timpului alături de familie, dar spre sfârșitul căreia astrele ne ispitesc cu bărbăție și vigoare, spunându-ne parcă: “Folosește-ți inteligent puterea”.Citiţi şi

De ce scriem pe Catchy?

Ești minunată, dar nu pentru mine!

Unde să pleci în luna de miere – recomandări de vis pentru amintiri de neuitat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro