Horoscop săptămânal 21 – 27 septembrie 2015

22 September 2015

Ingrid

Soarele şi Luna se cuprind la dans în cea mai spectaculoasă noapte a toamnei ce va fi să vină: duminică, înainte de răsărit, avem eclipsă totală de Lună, în Berbec, cu Luna Plină la perigeu, la cea mică distanţă de Pământ de anul acesta. Dar până atunci, miercuri soseşte vremea cumpenei, cu ziua egală cu noaptea, anume echinocţiul de toamnă în emisfera nordică, moment ce coincide cu intrarea Soarelui în semnul Balanţei.

Marţi şi miercuri Venus alături de Uranus promit surprize frumoase pe tărâmul iubirii ori un câştig bănesc cu totul surprinzător. Este a treia întâlnire pe care Venus în Leu o are cu Uranus anul acesta, aşadar întâmplările acestor zile pot avea o legătură cu 29 iunie şi 19 august când a fost activ trigonul Venus-Uranus.

Soarele începe călătoria în semnul Balanţei miercuri la ora 11:21, momentul când are loc Echinocţiul de toamnă, ori începutul toamnei astronomice. Ziua este egală cu noaptea la echinocţiu, dar ziua va scădea progresiv până la solstiţiul de iarnă din 22 decembrie. Avem în faţă o lună întreagă pentru a ne îndrepta atenţia către parteneriate din perspectiva Balanţei: un parteneriat înseamnă înţelegere, armonie –  ceea ce implică un soi de compromis nedăunător niciuneia din părţi. Mercur retrograd dar şi eclipsa de Lună mai sus amintită pot ajuta la redefinirea dorinţelor şi aşteptărilor de la o relaţie de dragoste ori de la un parteneriat de afaceri. Ce relaţii mă definesc şi care sunt oamenii alături de care cresc? pot fi întrebări născute de tranzitul Soarelui prin Balanţă. Relaţiile aflate în dificultate pot fi reparate cu ajutorul dialogului, acceptând şi ideea că iubirea poate exista între parteneri foarte diferiţi, cu păreri divergente. Balanţa e vestită pentru diplomaţia sa şi are ca slăbiciune dorinţa de a vedea în jurul sau doar oameni fericiţi. Motiv pentru care adesea evită să rostească adevărul din teama de a nu răni. Provocarea Soarelui în Balanţă pentru fiecare este de a găsi o cale de a-şi împlini nevoile şi idealurile proprii şi a da dovadă în acelaşi timp de gentileţe în relaţiile cu ceilalţi. Timp prielnic pentru activităţi sociale, cumpărături, întâlniri cu prietenii. Înfrumuseţare – ţinute  noi ori decoraţiuni pentru casă. În aceeaşi zi, Soarele are o întâlnire fructuoasă cu Saturn, proaspăt revenit în semnul Săgetătorului, aspect ce ajută colaborării şi poate da naştere unei oportunităţi într-o anume acţiune.

Catherine Zeta Jones (n. 25 septembrie 1969)

Catherine Zeta Jones (n. 25 septembrie 1969)

Testul adevărului e prima încercare pe care o are Mercur în mersul sau înapoi prin semnul Balanţei. Joi şi vineri va forma prima din cele trei cuadraturi cu Pluton ce poate scoate la iveală un adevăr omis ori ascuns sau ar putea intensifica dialogul, calea înţelegerii fiind mai greu de atins. Prudenţa, chibzuinţa şi alegerea cuvintelor potrivite ar putea preveni o confruntare verbală inutilă.

Vineri, Marte poposeşte în Fecioară unde va călători până în ziua de 13 noiembrie şi va fi de folos în abordarea practică a diferitelor probleme de zi cu zi. Eficienţă este cuvântul care-l defineşte pe Marte în Fecioară: timp bun pentru planuri de viitor, învăţarea unui meşteşug, amenajarea locuinţei, reparaţii, căutarea unui nou loc de muncă, ori începerea unui program de exerciţii fizice.

Nici Marte nu e ferit de provocări în această săptămână, abia intrat în Fecioară, se “loveşte” de piedica numită Saturn: careul Marte-Saturn este activ vineri şi sâmbătă şi poate genera anumite nemulţumiri rezultate din apariţia neprevăzută a unor blocaje ce încetinesc ori opresc mersul înainte într-o anume acţiune. Graba şi nerăbdarea pot fi factori declanşatori ori agravanţi în această situaţie. Grijă cum şofaţi ori cum operaţi diferite aparate mecanice/electrice. Posibile defecţiuni ce dau peste cap planurile făcute. Posibile restricţii, interdicţii venite de la persoane cu autoritate. Calea câştigătoare în faţa acestui tranzit este cea defensivă, agresivitatea ar putea fi întâmpinată violent. Răbdarea e valoroasă, dar greu de găsit. Înţelept ar fi să evitaţi acţiunile riscante şi certurile, ce în unele cazuri pot avea urmări neplăcute.

Ore fierbinţi se anunţă sâmbătă noapte când are loc eclipsa de Lună, o SuperLună Plină la perigeu, ce are loc în pasionalul semn al Berbecului. Saturn e martorul întâlnirii Soarelui cu Luna dar şi asteroizii Vesta şi Iunona, cea din urmă însoţită de Luna Neagră. De aveţi cer senin, priviţi eclipsa şi cugetati la ce dorinţe aveţi şi mai ales, ce stă în calea împlinirii acestora, cu ce asociaţi siguranţa emoţională, ce temeri se întrupează în stavile şi cum e relaţia de dragoste potrivită pentru voi. Acea poveste de iubire ce te face să-ţi spui nu doar că eşti în viaţă dar eşti şi viu, acea poveste în care dăruieşti iubire ce se întoarce roditoare înapoi. Pe larg despre Eclipsa de Lună, aici.

Cine sunteţi şi ce vreţi ar putea fi întrebările la care aveţi şansa unui răspuns în această săptămână dragi Berbeci, graţie eclipsei de Lună ce se petrece în semnul vostru. Soarele şi Mercur oferă ocazia unor ajustări în parteneriate. Zile vulnerabile pentru comunicare joi şi vineri. Crucea cardinală este cea care dă piept cu eclipsa de Lună, incluzând aici şi Racii. Pentru aceştia şansa schimbării şi a noului vine în carieră/imagine publică, iar pentru doamne este activat şi sectorul matrimonial (o căsătorie ori asumarea unei responsabilităţi în familie). Pot veni în următoarele luni o şansă de avansare/ o mărire de salariu, o expunere publică cu beneficii în carieră sau planuri noi în privinţa carierei. Marţi şi miercuri un posibil beneficiu financiar. Vineri şi sâmbătă conduceţi cu grijă. La mulţi ani, dragi Balanţe! Parteneriatele armonioase ar fi ţinta Balanţelor iar eclipsa de Lună înlesneşte o necesară curăţenie în acest sector. Ideal ar fi găsirea căii de mijloc între nevoile şi aspiraţiile proprii şi dorinţa de compromis. Poate o bucurie marţi şi miercuri. Sfârşit de săptămână fragil în privinţa dialogului acasă, în familie. Unde este acasă, locul în care Capricornii se exprimă fără inhibiţii, ar putea fi câmpul de bătaie al acestora în această săptămână dar şi în lunile următoare. Eclipsa de Lună poate naşte dorinţa de schimbare a locuinţei ori diverse aranjamente ce includ părinţii ori alţi membrii ai familiei. Mercur poate aduce schimbări în sectorul carieră joi şi vineri.

Locul de muncă/rutina zilnică pare principala preocupare a Taurilor, cu Mercur, iar de miercuri şi cu Soarele în Balanţă. Bucurii acasă marţi şi miercuri. Poate un volum mare de muncă să provoace oboseală joi şi vineri. Vineri şi sâmbătă adaptabilitatea la situaţii neprevăzute vă poate scuti de o trecătoare supărare. Eclipsa de duminică poate deschide calea aflării unui adevăr până acum neştiut. Săptămână bună pentru Lei, feriţi acum de tumultul cerurilor. Marţi şi miercuri vă puteţi lăuda cu rezultatele unui proiect la care lucraţi, vor veni aprecieri pozitive. Aveţi şansa la sfârşitul săptămânii să vă redefiniţi credinţele şi filozofia de viaţă. Atenţie ce vorbiţi, tonul pe care-l folosiţi, cum mergeţi, cum conduceţi joi şi vineri. Sănătatea şi starea generală de bine e tema eclipsei de Lună pentru Scorpioni. Poate fi vorba şi despre hrana trupului şi a sufletului, acolo unde sunt neajunsuri, e vreme pentru mai bine. Cum dormiţi, cum vă hrăniţi, ce vă provoacă stres ori o apăsare sufletească? întrebări la care pot fi găsite răspunsuri şi rezolvări. Predominant Soare pentru Vărsători! Orizonturi vaste e ceea ce li se promite acestora, fie că înseamnă acumularea de cunoştinţe noi, urmarea unor cursuri ori o călătorie interesantă. Marţi şi miercuri posibile surprize plăcute într-un parteneriat. O veste de departe joi sau vineri.

Mercur şi Soarele luminează casa dragostei şi a copiilor pentru Gemeni. Iar Saturn în Săgetător îndeamnă către asumarea responsabilităţii într-un parteneriat. Aveţi liber arbitru, rămâne să hotărâţi ce vă doriţi. O posibilă iubire din trecut ar putea deveni o pasiune foarte actuală. Responsabilitatea în cadrul familiei ar putea fi provocarea Fecioarelor în această săptămână: câştigurile comune, exercitarea rolului de cap al familiei, imaginea tatălui ca model de urmat – iată câteva teme posibile. Câştigurile băneşti ar putea întâmpina dificultăţi joi şi vineri. Dragostea/copiii/proiectele creative sunt sectoarele unde eclipsa de Lună poate naşte dorinţa unei schimbări pentru Săgetători. Cu Saturn acum în Săgetător, pot fi planuri pentru un copil ori asumarea unei responsabilităţi în relaţia de dragoste. Evitaţi înfruntarea unei persoane cu autoritate vineri şi sâmbătă. Câştiguri proprii/resurse comune sunt zonele unde Mercur şi eclipsa de Lună provoacă Peştii către schimbări în perioada următoare. Poate un nou loc de muncă mai bine plătit ori decizia unei achiziţii importante împreună cu partenerul de viaţă. Mici blocaje ori o anume provocare într-un parteneriat vineri şi sâmbătă. Dacă vă doriţi linişte, evitaţi disputele.

© Copyright 2014 Ingrid Panaitiu – Exclusiv pentru Catchy.roCitiţi şi

4 decembrie 2021 – Eclipsă totală de soare în Săgetător (Lună Nouă): surprize!

Prietenia este cea mai sălbatică aventură – Mia and the White Lion

20 octombrie 2021: Luna Plină în Berbec și mesajele ei pe zodii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro