Horoscop săptămânal 25 – 31 august 2014

25 August 2014

Ingrid

Săptămâna ne întâmpină din prima zi cu două evenimente importante: Luna Nouă în semnul Fecioarei și conjuncția Marte-Saturn din Scorpion. Începuturi noi, dar într-o manieră cazonă, formală, supusă normelor. Dragostea, afacerile și micile plăceri cotidiene sunt luate la întrebări în prima parte a săptămânii – luni, cu entuziasm și dorința constructivă de schimbare, ca marți și miercuri tonalitatea să îmbrace o haină serioasă, chiar profundă. De joi până sâmbătă căutăm armonia în relații, vineri ne lăsăm pradă visării și speranțelor, ca duminică atmosfera să devină intensă cu Luna care-și taie drum prin Scorpion.

Avem Lună Nouă – momentul propice pentru a sădi grăuntele unui nou proiect – în Fecioară, semnul ce caută perfecțiunea într-o lume firesc imperfectă. Această lunație este în conjuncție cu Steaua Regulus, considerată de astrologii medievali ca fiind cea mai norocoasă stea din univers, ceea ce face ca intenția pe care o afirmați să primească o încărcătură deloc neglijabilă de sorți de izbândă.

Este un bun prilej pentru a ne apleca atenția către detalii, acele mărunțișuri care definesc un întreg aproape fără de cusur. Fecioara este “terapeutul” și “contabilul” zodiacului, prin urmare, abordarea aducătoare de împlinire în proiectele noastre se cuvine a fi aidoma: îngrijire, remediere, curățare, atenție, migală. Pentru că perfecțiunea nu poate fi atinsă, rămâne să avem ca țel eficacitatea, un rezultat care este de folos poate întruchipa desăvârșirea. Fecioara adoră listele, nu vă sfiiți să vă notați prioritățile dar și pașii pe care îi considerați necesari în atingerea obiectivelor voastre. Singurul aspect demn de luat în seamă pe care momentul Lunii Noi îl formează, este opoziția cu Neptun. Pragmatismul specific Fecioarei este într-o bună măsură diluat de o doză în plus de speranță, pe alocuri cam iluzorie – un ingredient altfel binefăcător, câtă vreme reușim să rămânem cu picioarele pe pământ. Există dorința de a dărui și de a primi dragoste, de a vindeca și de a fi vindecat, de a privi cu speranță și încredere viața în toate înfățișările sale. Stăpânul acestei lunații este Mercur, în domiciliu, în Fecioară, într-un aspect eficient cu perechea Marte-Saturn din Scorpion, configurație care înlesnește succesul prin seriozitate, determinare și, mai ales, sinceritate.

Anna Netrebko1

Anna Netrebko, soprană, nativă cu ambele Luminarii și Mercur în semnul Fecioarei, a cărei voință și seriozitate dublate de talent au făcut ca aceasta să devină una din cele apreciate artiste lirice din lume.

 Al doilea eveniment însemnat al acestei săptămâni este conjuncția Marte-Saturn din Scorpion. Ultima dată când cei doi (micul malefic și marele malefic, denumire din astrologia tradițională) s-au întâlnit în aspect de conjuncție în semnul Scorpionului a fost în februarie 1984. Atunci, istoria nota primul transplant simultan inimă-ficat, acum suntem martorii unei noi epidemii de ebola dar și a unui posibil remediu pentru acest virus. În plan personal, conjuncția poate aduce într-un anume sector al vieții necesitatea respectării normelor și legilor – fie că ne sunt impuse, fie că avem hotărârea și liberul arbitru de a ne seta propria orânduială, lecția acestei conjuncții este că respectarea legii are ca rezultat final ordinea și progresul în detrimentul haosului. Iar o atitudine serioasă și autentică este calea către succes. Ziua de luni poartă și amprenta curajului pentru că Venus e în aspect pozitiv cu Uranus, suntem dispuși să ne asumăm riscuri dar și să încercăm ceva nou.

Marți și miercuri tonul săptămânii se intensifică pentru că aceeași Venus se înfruntă cu duetul Marte-Saturn. Avem de-a face cu mici războaie în amor când curajul, mândria și atitudinea extravagantă intră în coliziune cu pasiunea, profunzimea sentimentelor și dorința de control. Întrebare și răspuns, acțiune și ripostă. Discuții aprinse, posibile lupte pentru putere, despărțiri furtunoase urmate de împăcări pătimașe sau, în varianta cea mai fericită, “lupte” cu ușa de la dormitor închisă din spatele căreia se aude un vacarm de toată frumusețea.

Joi, Luna intră în Balanță și urmează două zile excelente pentru comunicare și relaționare, mai ales dacă marți și miercuri am fost în mijlocul vreunei furtuni sentimentale. Suntem dispuși să facem concesii de dragul armoniei și a bunei înțelegeri cu semenii noștri.

Vineri e rost de fantezie, visare și meditație cu Soarele aflat față în față, în aspect de opoziție, cu Neptun, patronul iluziilor. Speranța e benefică, însă așteptările prea mari de la ceilalți se sfârșesc adesea în dezamăgiri. Este o zi bună pentru reculegere, pentru o plimbare în natură, pentru (re)găsirea calmului și a armoniei interioare.

Sfârșitul de săptămână are șanse să devină intens și încins deopotrivă. Luna vizitează semnul Scorpionului de unde va face o mulțime de aspecte cu restul planetelor dând naștere la sentimente și foarte probabil acțiuni, contrare. Iertarea se confruntă cu gelozia, dorința se lovește de refuz sau de asprime, secretomania poate fi confundată cu solemnitatea ori profunzimea, mândria și independența se înfruntă cu dorința de control și de putere asupra celorlalți. Important e că nu-i rost de plictiseală, însă, dacă puteți și vreți, evitați confruntările, pentru că nu există câștigători veritabili și nici învinși asemenea. Orice izbândă poate purta cu sine povara unei mici pierderi.

 Semnele de foc – Berbecii, Leii și Săgetătorii se bucură în continuare de traseul celor două benefice, Venus și Jupiter, prin semnul Leului, vibrație care va micșora posibilele înfruntări la care trebuie să facă față Leii și unele dialoguri cu tentă conflictuală la care pot participa Berbecii. Săgetătorii se bucură de independență și liber arbitru, cu șansa de a culege doar fructe coapte și sănătoase.

Semnele de pământ – Taurii, Fecioarele și Capricornii au minunata șansă de a lucra la împlinirea dorințelor lor. Avantajate sunt Fecioarele, Taurii sunt provocați să-și ajusteze încăpățânarea, în timp ce Capricornii primesc darul încrederii în sine.

Semnele de apă – Racii, Scorpionii și Peștii primesc vibrația pozitivă a Lunii Noi, sunt încrezători și au forță. Racilor le e testat curajul, Peștilor consecvența. Scorpionii provoacă sau sunt provocați când le e verificată fie tăria de caracter, fie puterea.

Semnele de aer – Gemenii, Balanțele și Vărsătorii trec cu brio proba inteligenței și a flexibilității. Traseul Lunii prin Balanță joi și vineri le aduce clipe plăcute și mai temperează, în mod special pentru Vărsători, posibilele blocaje generate de aspectele tensionate formate în semnele Leu-Scorpion.

Avem parte de o săptămână dinamică, cu configurații importante ce colorează din plin vibrația acesteia. Câștigați vor fi cei care reușesc să îmbine într-un chip magic seriozitatea, hotărârea și onestitatea cu speranța, încrederea și luciditatea. Nu pentru atingerea perfecțiunii, ci în folosul drumului pe care pășesc și spre bucuria destinației către care se îndreaptă.

© Copyright 2014 Ingrid Panaitiu – Exclusiv pentru catchy.roCitiţi şi

8 aprilie 2024 – eclipsă totală de Soare în Berbec

Eclipsa de Lună în Balanță din 25 martie 2024, ora 9:00 (horoscop)

Venus în Pești (11 martie – 5 aprilie 2024) – de ce atragi toate privirile

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro