Horoscop săptămânal 29 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015

29 December 2014

IngridAfară geru-i năprasnic dar în inimi e freamăt și căldură în noaptea dintre ani, cu războinicul Marte provocat la duel de Jupiter și cu voluptoasa Lună în Taur, generos împărțindu-le putere amândurora. Noul an vine cu surprize chiar de sâmbătă când Soarele se înfruntă semeț cu Uranus. Tot sâmbătă, prietenia și altruismul ajung pe agenda astrelor, cu zeița frumuseții, Venus, proaspăt musafiră acasă la Vărsător.

Ziua de luni se anunță energică și pe alocuri conflictuală, când Luna, acum în plimbare prin Berbec, agită cuadratura Uranus-Pluton formată acum două săptămâni. Chestiunile ivite atunci, ce aparent își găsiseră rezolvarea, pot face agenda primelor două zile ale săptămânii. Vacanța, sper, a fost un sfetnic bun, mai ales pentru cei cu planete personale în semnele cardinale și am nădejdea că au găsit sub brad soluția unei probleme ce probabil le-a adus neplăceri. Sugerez calm, ar fi păcat ca noul an să numere, pe lângă migrene, mai mulți dușmani decât prieteni.

 Miercuri, Luna, acum în călătorie  prin Taur, ne promite tuturor că vom întâmpina Anul Nou cu mese îmbelșugate, clinchet de pahare și cel mai important, bucurie în inimi. Dar senzuala Lună în Taur nu e singură: petrecem mijlocul săptămânii înflăcărați de o impetuoasă opoziție Marte-Jupiter, pe semnele Vărsător-Leu. Când zeul războiului, Marte, pornește un duel cu marele benefic, Jupiter, artificiile se aprind din senin și ard fără încetare. Nu va fi vreme de odihnă iar calea către exces e dulce și îmbietoare. Opoziția Marte-Jupiter însuflețește cu nerăbdare, foarte multă energie, rezistență la oboseală, voință și îndrăzneală, pe alocuri necugetată. Iar distracția poate avea un final supărător.

Sâmbătă și duminică aerul este în continuare fierbinte pentru că e vremea Soarelui să salute, celebra de-acum, cuadratură Uranus-Pluton. Așadar, Soarele se duelează cu surprinzătorul Uranus sâmbătă, când putem primi vești cu totul neașteptate. Bune sau mai puțin bune. Partea frumoasă a acestei cuadraturi este că ne putem afirma independența în căutarea unor experiențe noi, după voință și posibilități, firește. Duminică are loc conjuncția anuală a Soarelui cu Pluton, aspect ce intensifică dorințele și lupta pentru putere și care, ține în continuare trează renumita cuadratură Uranus-Pluton.

Carole Landis1

Carole Landis, actriță, 1 ianuarie 1919 – 5 iulie 1948, Soare în Capricorn, Marte în Vărsător

 Dragostea e prietenie și libertate, strigă cu elan Venus, ajunsă în casa celui mai nonconformist semn al zodiacului, Vărsătorul. Mai puțin pasională în treburile inimii, cu venusiana de Vărsător facem un pas către libertate și originalitate, renunțând măcar pentru următoarele trei săptămâni la o parte din convenționalismul care ne ordonează viața. Va fi vânt prielnic pentru a ne cultiva prieteniile, pentru a socializa și pentru a cunoaște oameni noi. Acolo unde dragostea e trainică, e un bun prilej de a (re)descoperi prietenia ce animă cred, o uniune izvorâtă din iubire. Venus în Vărsător iubește libertatea de exprimare și cu toate că-i vestită la încăpățânare, reușește întotdeauna să rămână dreaptă, nepărtinitoare. În schimb, fuge cât vede cu ochii de amorurile intense, complicate, ce dau strânsoare inimii și-nălță fără de zăbavă fluturi.

Semnele cardinale – Berbecii, Racii, Balanțele și Capricornii – nu au timp de odihnă și “respectă” aceeași agendă ca și săptămâna trecută. Posibile provocări sau mici supărări, nerăbdare, nervozitate, agitație: un meniu nu tocmai liniștit pentru aceștia. Berbecilor și Balanțelor le sosește în ajutor mica benefică Venus, care le poate aduce un nesperat ajutor. Cei feriți de furia astrelor au șansa unei săptămâni energice în care se pot distra după pofta inimii. Sugerez totuși, cumpătare. Racilor le-ar sta mai bine cu simțămintele încuiate într-un cufăr tainic, cel puțin în această săptămână, pentru a nu fi răniți, firește. Capricornii se bucură de ajutorul Soarelui la ei acasă, cu care luptă în fața oricărei provocări.

Semnele fixe – Taurii, Leii, Scorpionii și Vărsătorii – pot avea câte o mică bătălie de dus în această săptămână, mulțumită opoziției Marte-Jupiter. Indiferent unde și cum se duce lupta, e important de știut că îndărătnicia nu a câștigat multe războaie. Deci, ori câștigă printr-un miracol, ori se adaptează. Cred că vor avea multă forță fizică, atenție la excese. Pentru Vărsători pâinea-i mai dulce de sâmbătă când o primesc pe Venus în împărăția lor. Iar Venus poate bate la ușă cu o nouă iubire.

Semnele mobile – Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii – primesc diferit darurile astrelor în această săptămână. Gemenii și Fecioarele sunt feriți de orice neplăcere, în plus, au prieteni pe care se bizuie: cei dintâi primesc vitalitate de la Marte, iar de sâmbătă le zâmbește și Venus. Fecioarele se folosesc în proiectele lor de energia venită de la Soare. Cu o mică excepție: cei cu Soare sau planete personale în primul decan din Fecioară și Pești (gradele 1-10) vor simți prezența lui Saturn din Săgetător sub forma unor mici blocaje sau ajustări în planurile lor. Săgetătorii (mai ales cei din primul decan) încep să se acomodeze cu energia adusă de Saturn: își fac socoteli și planuri de viitor.

Chiar de e vacanță, odihna poate să mai aștepte: cerurile rămân aprinse, dăruindu-ne nouă, oamenilor, o nouă vâlvătaie de trăit. Focul e viață, iar viața prinde sens doar cu schimbare, par că strigă stelele în această săptămână. Iar de vom încerca să stăpânim focul, ocolind poteca necumpătării, ne vom vedea anul ce vine mai luminoși și mai puternici.

La mulți ani tuturor!

© Copyright 2014 Ingrid Panaitiu – exclusiv pentru catchy.ro  Citiţi şi

Carbohidrații și exercițiile fizice: De ce ai nevoie de carbohidrați dacă ai un stil de viață activ

Cum să-ți accelerezi metabolismul și să-ți crești nivelul de energie cu o alimentație adecvată

Mărita-s-ar, dar n-am cui

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro