Horoscop săptămânal 6 – 12 aprilie 2015

6 April 2015

IngridVeşti, răvaşe, dialog, judecată – iată agenda propusă de astre în săptămâna dinaintea Învierii, cu Mercur, stăpânul vorbirii şi al intelectului, acum actor principal în caruselul comunicării. Început vioi luni, e Mercur vorbăreţ, aţâţat de Jupiter când o idee genială ne poate face să strigăm evrika! Tot în prima zi a săptămânii, hotărâri ori alegeri, când se întâmplă întrevederea anuală a Soarelui cu Uranus. Marţi şi miercuri, încrederea este încercată cu acelaşi Mercur, provocat de Pluton. Vânt în pânze de miercuri – Jupiter se opreşte din mersul înapoi, ca de sâmbătă să dăm frâu curiozităţii în dragoste şi-n întâlnirile cu ceilalţi semeni.

Vâlvătaia din ceruri aproape s-a stins, iar tumultul ultimelor săptămâni e pe cale să devină pagină de istorie: un nou răsărit prinde lumină purtând cu sine promisiunea de mai bine. Rătăcirile se pot întrupa în învăţăminte şi neizbânda în temelie de câştig. Cicălitoare au ba, mă repet, doar pierzând întâi ce e vechi şi nefolositor.

Eu sunt, eu decid, este îndemnul ce se aude luni, mulţumită întâlnirii anuale a Soarelui cu Uranus, îndemn ce ne poate călăuzi intreaga săptămână. Spontaneitate şi originalitate, cărora li se adaugă o scânteie de geniu – tot luni se întâmplă trigonul Mercur-Jupiter, ce vine cu idei proaspete în proiecte noi sau deja în lucru. Zi bună de semnat contracte, de făcut alegeri şi de luat decizii. Răbdarea pare să fie provocarea zilei, mai cu seama dacă cineva sau ceva, pare că trage frâna de mână. Micile piedici sunt doar parte din poveste, sarea şi piperul unei aventuri cu şanse de reușită.

rene3

Rene Jules Lalique, născut pe 6 Aprilie 1860, Ay, Marne, supranumit sculptorul luminii. 

Marţi, dar şi miercuri încrederea în vorbele celorlalţi ne este pusă la încercare: cercetare, investigare, reflecţie asupra unei conversaţii aparent fără substanţă. O idee ori o informaţie ce devine coerentă privind în spatele cuvintelor rostite cu voce tare. Circumspecţie. Intuiţie. Privirea îndreptată către gestică, tonul vocii, greutatea aşezată pe unele cuvinte. Posibile momente de nelinişte fără un fundament solid. Dar şi sansa unei conversaţii serioase, intense.

Zi plină miercuri: alergând în urma Soarelui, e vremea pentru Mercur să meargă la rendez-vous cu Uranus. De două ori în aceeaşi săptămână evrika! pare cam mult, dar nu imposibil. Notaţi-vă pe cât posibil ideile, nu se ştie cum, de nicăieri, una din acestea poate ajunge un proiect reuşit. Conversaţiile se animă, atenţie însă, efervescenţa se poate transforma cu uşurinţă într-o bătăioasă confruntare de opinii. Şi asta nu e tot, Jupiter revine în mers direct, după un sejur  înapoi de aproape patru luni. Marele benefic poartă desupra capului un perpetuu cer senin, de unde şi semnalul că diferite obstacole, mici ori mari, vor fi mai uşor de trecut.

René Lalique, French jewel designer 2

Cogito ergo sum pare să rostească Mercur la conjuncţia superioară cu Soarele ce are loc vineri. Mercur, privit de pe Pământ se află în “spatele” Soarelui, “orbit” de acesta şi va fi vizibil pe cer, la apus, abia spre sfârşitul lunii aprilie. Ne aflăm la jumătatea timpului între retrogradarea anterioară a lui Mercur ce a avut loc în Vărsător şi cea care urmează să se întâmple în Gemeni, între 18 mai şi 13 iunie. Dătătorul de viaţă, Soarele, oglindeşte personalitatea, Mercur e intelectul, iar prinderea simbolică de mână a celor doi,  face posibil ca mintea să servească definirii şi împlinirii personalităţii. Antrenor, ghid, dar şi argat, Mercur în conjuncţie superioară cu Soarele, îl slujeşte pe acesta întru totul. De acum şi până la jumătatea lui Florar avem vreme de cercetat şi de acumulat informaţii şi cunoştinţe. Dar şi de rezolvat pe îndelete diverse probleme.

 

Sfârşitul de săptămână soseşte cu veselie şi dorinţă de distracţie. E Venus, uşor frivolă, abia sosită în semnul Gemenilor. O găsim aici până în ziua de 8 mai, vreme în care putem părăsi cuibul pentru a gusta din plăcerea relaţiilor interumane. Întâlniri, cunoştinţe şi prietenii noi. În dragoste poate fi căutată stimularea mentală în detrimentul altor plăceri. Este ceea ce venusiana iubeşte în Gemeni, alături, fireşte, de libertatea şi independenţa pe care le reclamă. În Gemeni, Venus e cerebrală, amuzantă, fermecătoare chiar, dacă nu este plicitisită cu aceeaşi oameni, aceleaşi locuri, aceleaşi îndeletniciri. Unde dragostea-i trainică, un strop de amuzament nu strică: călătorii, spectacole, ieşit între oameni. În legăturile de dragoste nou înfiripate, un gând ar fi să vă jucaţi, precum copiii. Distracţie, primii paşi. Fără angajamente, declaraţii, aşteptări. Deocamdată.

Semnele cardinale – Berbecii, Racii, Balanţele şi Capricornii – pot răsufla uşurate, greul s-a dus, vine soarele, mai ales dacă au fost îndelung încercate. Pentru Berbeci este încă vorba despre ei, ce planuri au, ce hotărăsc. Îşi pot apleca atenţia către câştiguri materiale. Un mic noroc financiar poate, dar şi bucurie din dragoste. Tot cariera pare să fie în atenţia Racilor. Un ajutor sau o susţinere poate sosi neaşteptat. Curăţenie poate, pentru Balanţe. În viata lor, fireşte. După care, cu valizele mai uşoare, se pot gândi la o călătorie sau un nou partener. Dacă eclipsa de Lună a ajutat la definirea ambiţiilor, Capricornii pot începe să muncească. În dragoste, mici revolte, poate certuri furtunoase şi împăcări asemenea.

Semnele fixe – Taurii, Leii, Scorpionii şi Vărsătorii – ferite de vârtejul trecutei eclipse de Lună, ferite sunt şi de astre. Taurii construiesc. Marte le e aliat acum şi în săptămânile ce urmează. De sâmbătă, Venus le poate îndestula portofelul. Leii pot studia ori călători. Acelaşi Marte le este în continuare aliat în carieră. Dacă depun sudoare. Dragoste şi… restul pentru Scorpioni. De sâmbătă, aerul poate deveni chiar foarte fierbinte. Grijă la cheltuieli. Fiorii amorului îi pot cuprinde şi pe Vărsători, tot de la sfârşitul săptămânii. Până atunci, pot investi timp şi resurse în căminul lor.

Semnele mobile –  Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii şi Peştii – zâmbesc cu încântare, în sfârşit, mica benefică devine gazda unui semn de aer. Gemenii pot afla veşti ce probabil le-au fost ascunse. Socializare, prietenie, dragoste, de sâmbătă. Se pot gândi la o asociere, de ale cărei roade să se bucure peste câteva luni. Mici războaie în calea Fecioarelor, depinde de ei cum reacţionează. Un adevăr spus sau aflat, într-o relaţie de suflet. Dragoste cu nă-bă-dăi pentru Săgetători ori, de nicăieri, o aventură ce le poate suci minţile. La serviciu, posibil oboseală. De sâmbătă se pot gândi la parteneriate promiţătoare. Câştigurile pot ocupa mintea Peştilor. Sunt puternici şi pot, trebuie doar să creadă în ei.

Poţi s-o faci, trebuie s-o faci şi, dacă eşti îndeajuns de curajos să începi, o vei face – e un îndemn pe care Stephen King îl dă ucenicilor sosiţi la fabrica cu poveşti, dar care poate prinde în orice îndeletnicire. Nu toţi avem darul creatorului de lumi, scrisul, dar putem da viată propriei poveşti. O poveste cu happy end.

Sărbători cu bine, tuturor!

“You can, you should, and if you’re brave enough to start, you will.” ― Stephen King, On Writing: A Memoir of the Craft

 © Copyright 2015 Ingrid Panaitiu – exclusiv pentru catchy.ro  Citiţi şi

Lună Nouă în Vărsător 21 ianuarie 2023 – energie nouă pentru modificările necesare viitorului

Teoretic, știu cum se face. Practic, sunt praf

N-are cum să fie mai mult de atât! Sunt 18 ani la mijloc!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro