Horoscop săptămânal 9 -15 martie 2015

9 March 2015

IngridNicio clipă de răgaz, în săptămâna ce debutează azi: un montagne russe ne aşteaptă iar vârtejul său ameţitor pune totul în mişcare, fie că ne dorim sau nu. Marte-i motivul şi frământarea sa se anunţă a fi una zgomotoasă. Dacă “supravieţuim” acestei săptămâni dar şi celei care o urmează, ne putem declara învingători: nimic nu mai poate sta în calea planurilor noastre. Puterea de muncă este testată de obstacole şi întorsături neaşteptate de direcţie iar imaginaţia şi intuiţia fac cunoştinţă cu subiectivismul începând de vineri, când Mercur coboară în adâncuri, în semnul Peştilor.

Ce săptămână! Mijlocul lunii martie (10-21) se anunţă a fi cea mai fierbinte perioadă din anul pe care îl parcurgem cu Marte în Berbec, instigator al axei cardinale. Acesta va porni la duel cu Uranus şi Pluton provocându-i şi pe aceştia la o luptă de toată frumuseţea a cărei punct culminant va fi atins pe 17 martie. Evenimente ce au avut loc în 2014 (aprilie, iunie, decembrie) pot reveni acum în actualitate. Ce a fost amânat sau a întâmpinat piedici, va ocupa agenda preocupărilor noastre în aceste zile. E bătălia finală, iar câştigul pare să fie singura alternativă viabilă.

Începem optimist săptămâna cu Marte în antrenament de încălzire alături de Jupiter. Când voinţa pură se întâlneşte cu norocul, toată energia fizică poate fi folosită pentru un scop măreţ. Aspectul este exact marţi dar efectul său influenţează prima parte a săptămânii. Vigoare, curaj, entuziasm, rezistenţă fizică, dorinţă de acţiune – atributele pozitive oferite de trigonul Marte-Jupiter. Dar şi grabă, furie, încăpăţânare.

Binoche

Juliette Binoche, actriță, 9 martie 1964, Soare și Mercur în Pești

Ceea ce ne duce către mijlocul săptămânii (miercuri şi joi) când acelaşi Marte începe confruntarea de care povesteam mai sus. Acesta îşi măsoară forţele cu cei doi coloşi, Uranus şi Pluton şi iată că e vremea ca zeii să privească uimiţi învolburarea de pe pământ. Conjuncţia Marte-Uranus, folosită pozitiv, poate pune la un loc curajul şi acţiunea cu inovaţia şi inspiraţia. Există dorinţă de schimbare iar aceasta va fi inevitabilă. Dar Marte în Berbec stăruie cu atâta îndârjire şi are atât de multă tărie. În plus, nu ştie ce-i cumpătarea. Nu primeşte sfaturi, nu cumpăneşte. Iar Uranus şi Pluton pun paie pe foc, de unde şi posibile confruntări, acţiuni impulsive şi accese de mânie. Mai cu seama dacă vorbim de norme, restricţii, piedici. Întregul melanj al săptămânii poartă cu sine o pronunţată notă violentă. Calmul va fi greu de păstrat, neînțelegeri mărunte pot naşte lupte de proporţii şi pot ieşi la suprafaţă supărări mai vechi ce au fost trecute cu vederea de dragul bunei înţelegeri. Parteneriatele pot fi ameninţate şi putem asista la rupturi ce păreau imposibile. Demascări, reconfigurarea taberelor de interese şi războaie purtate la vedere. Întregul scop al tranzitelor este evoluţia, ruperea de vechiul acum fără valoare. Dar felul în care se merge către progres este impresionant şi fără îndoială, furtunos. Iar pe lângă provocări, există o cantitate nemăsurată de liber arbitru a cărui acţiune este dificil de anticipat. În plan global, putem fi martorii unor revolte spontane de stradă, mitinguri sau evenimente cu caracter violent.

Vineri 13, Mercur poposeşte acasă la Peşti, fapt ce tulbură şi mai tare supa cosmică în care cu toţii înotăm. Mercur în Peşti este subiectiv şi mânat întru totul de emoţie. Ceea ce poate face din fiecare dintre noi câte un luptător feroce pentru crezul personal. Mercur este în detriment pe tărâmul Peştilor, dar este dăruit cu o imaginaţie şi o intuiţie extraordinare. Lucrează la fabrica de vise a poeţilor, Constanţa Buzea şi Ana Blandiana s-au folosit cu succes de amprenta lui Mercur în Peşti în harta natală. Şi au fermecat, într-o vreme demult apusă, inima aceluiaşi bărbat.

Semnele cardinale – Berbecii, Racii, Balanţele, Capricornii – sunt cele care primesc din plin provocarea astrelor în această săptămâna. În mod special cei cu planete personale în cel de-al doilea decan al semnului vor simţi vâltoarea astrelor. Marte răscoleşte cele mai importante sectoare din viaţa Berbecilor: voinţa liberă, dragostea şi cariera. Dacă în iubire cerul e mai mult senin, cariera poate naşte câteva întrebări: sigur sunt pe drumul pe care şi l-au propus? Pentru Raci tot sectorul public este evidenţiat, dar în raport cu parteneriatele în care sunt implicaţi. Probabil că vor renunţa la unele din acestea pentru a-şi atinge obiectivele. Balanţele pot fi implicate în dispute juridice şi pot afla cine le este aliat şi oponent. Unele parteneriate sunt ameninţate. Capricornii au de înfruntat posibile schimbări în familie. Probabil că va fi nevoie să facă câteva ajustări în plan personal pentru a găsi armonia alături de cei apropiaţi.

Semnele fixe – Taurii, Leii, Scorpionii şi Vărsătorii – sunt ferite de agitaţia astrelor şi în această săptămână. Taurii ar putea profita de căldura căminului, nu e acum vremea cea mai bună pentru a ieşi la luptă. Pot avea noroc într-un demers imobiliar. Leii sunt chemaţi să dea viaţă dorinţelor prin… muncă asiduă. Scorpionii fie îşi îngrijesc sănătatea, fie investesc timp şi resurse în cariera lor. Vărsătorii pot avea o împlinire în parteneriate cu efect asupra puşculiţei.

Semnele mobile – Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii, Peştii – primesc diferit vibraţia acestei săptămâni. Pentru Gemeni provocarea, dar şi bucuria, poate veni de la prieteni. Un ajutor poate sosi neaşteptat. Fecioarele au ca preocupare parteneriatele şi sectorul bunurilor comune. Atenţie la accidente din grabă şi neatenţie. Pentru Săgetători freamătul vine din iubire. Pentru cei care sunt părinţi surprizele vin de la copii. Peştii pot fi interesaţi de câştiguri materiale, iar posibilele provocări le aduc mai clar în atenţie ceea ce preţuiesc cu adevărat.

Calea către Rai începe în infern, cugetă înţelept autorul Divinei Comedii. Fără să cunoaştem încă unde-i poarta iadului, adesea infernul e construit de minţi şi braţe omeneşti, doar liberul arbitru face diferenţa între bine şi rău. Însă nicio zidire nu s-a făcut fără osteneală şi nicio capodoperă nu s-a născut din zâmbete.

© Copyright 2015 Ingrid Panaitiu – exclusiv pentru catchy.ro   

“The path to paradise begins în hell.” Dante AlighieriCitiţi şi

26 aprilie – Super Lună Roz (lună plină în Scorpion)

Care este explicația pentru care un bărbat apare-dispare

Ești prea naivă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro