Horoscopul lunii decembrie 2019

30 November 2019

Evenimentul astral al lunii decembrie 2019 este intrarea planetei Jupiter în Capricorn, zodie în care se întâlnește cu Saturn și cu Pluton, aflați acolo de ceva vreme. Prezența lui Jupiter în Capricorn mai destinde atmosfera, chiar dacă Jupiter se simte slăbit în această zodie. Marele Benefic ne ajută să acceptăm anumite realități și adevăruri mai dificile ori mai greu de înghițit, precum și anumite limitări sau constrângeri. Acestea sunt însă necesare, dacă nu chiar obligatorii, pentru spiritele cam prea libere sau libertine, obișnuite să trăiască de azi pe mâine, fără o structură clară pe care să se dezvolte coerent. Persoanele care de felul lor sunt serioase, organizate, perseverente și calculate, vor simți aceste influențe ca pe o mană cerească. Poate că e o adevărată artă să descoperim beneficiile perioadei următoare, dar cu siguranță ele abundă pentru cei suficient de maturi și de pregătiți să se avânte într-o nouă etapă de viață.

Dintre toate credințele și convingerile noastre ar fi bine să selectăm doar ceea ce se poate pune imediat în practică, dar în acest proces putem descoperi anumite concepții sau filosofii de viață care nu mai corespund realității, care nu se mai potrivesc vremurilor în care trăim. Chiar dacă dorința noastră de expansiune intră pe un făgaș mai tradițional, rămânem suficient de capabili să luăm ce este mai bun și mai progresist de la înaintași și să ne rupem de ceea ce este depășit, perimat.

Se recomandă planificările atente și acțiunile bine calculate, pentru că acest tip de atitudine ne oferă cele mai bune șanse de a depăși eventualele obstacole și eventualele tendințe de revenire la metehne mai vechi. Frustrările se pot face resimțite în perioada imediat următoare, pentru că lui Jupiter îi place să acționeze la scară mare, să se extindă adesea excesiv. Sub influența Capricornului și în vecinătatea lui Saturn și Pluton, energia lui Jupiter este temperată, restrânsă, așa că se recomandă pașii mărunți și lucrul în etape bine planificate.

Dorința de putere devine însă mai puternică, iar acest lucru se poate vedea cel mai bine pe scena socială, în politică și în instituțiile statului.

Odată cu intrarea lui Jupiter în Capricorn, începem să devenim cu toții mai conștienți de anumite adevăruri financiare, sociale, politice. Toate excesele comise în timpul tranzitului lui Jupiter în Săgetător (împrumuturile exagerate, spre exemplu) își pot arăta chipul neplăcut și se poate naște ideea de austeritate, de economisire la sânge. Gestionarea corectă a unor măsuri restrictive poate avea, datorită lui Jupiter, efecte deosebit de bune pe termen lung. Sub influența lui Jupiter, tot răul e spre bine, chiar dacă acest bine este mai greu sesizabil la început și se obține greu. Dar va fi un bine stabil, pe termen lung.

©Alik Assatrian

Perioada 11–19 decembrie 2019 stă sub semnul unui minunat trigon între Jupiter din Capricorn și Uranus din Taur. Acest trigon ne ajută să ne adaptăm noilor realități sociale, financiare, poate chiar profesionale. Pentru că sunt activate două zodii de Pământ, conservatoare și pragmatice, ne-am putea simți deosebit de inspirați în plan financiar, dar într-o manieră mai puțin riscantă. Mulți ar putea să își îmbunătățească situația financiară sau să descopere oportunități în domenii surprinzătoare ori în care n-au prea avut succes până acum. 

Energia Capricornului se simte foarte puternic în luna decembrie 2019. Zodia Capricornului este activată de prezența planetei Venus (până la 20 decembrie), a Soarelui (de la 21 decembrie), și a lui Mercur (de la 29 decembrie) și tot în Capricorn are loc eclipsa de Soare de la 26 decembrie. Toate acestea nu fac decât să amplifice lecția responsabilității și a maturității în relațiile cu ceilalți și cu instituțiile statului sau în ceea ce privește participarea noastră activă la buna funcționare a acestor instituții. 

Citiți și Horoscopul pe tot anul 2018 aici

Se poate amplifica dorința de a deveni o persoană cunoscută și apreciată în societate, dar energia Capricornului ar trebui să ne reamintească tuturor că e vremea să oferim, la rândul nostru, ceva societății, să ne gândim la binele general și nu doar la propria putere.

În ceea ce privește eclipsa de Soare de la 26 decembrie 2019, aceasta face parte dintr-o familie de eclipse care aduc încheierea bruscă a unor asocieri și relații. În plan social ori politic, acest lucru s-ar putea oglindi în ruperea unor alianțe politice. Având în vedere că la momentul eclipsei Jupiter este în conjuncție cu Soarele și cu Luna, aceste rupturi ar trebui să fie de foarte bun augur pe termen lung, pentru că obligă la restructurări și la schimbarea echilibrului puterii. 

În plan personal, în decembrie 2019 ne bucurăm de un romantism pragmatic, pentru că Venus tranzitează Capricornul până în data de 20. Majoritatea aspectelor lunii decembrie sunt armonioase, prietenoase, și ne ajută să construim, să reconstruim, se planificăm și să elaborăm strategii, astfel încât să intrăm în noul an pregătiți pentru evenimente și aventuri noi.

Horoscop Săgetător decembrie 2018

Dragoste și viața în doi

Mercur, planeta care guvernează casa relațiilor și a căsniciei Săgetătorului, iese din obscuritatea casei XII la 9 decembrie și intră chiar în Săgetător, unde rămâne până la 29 decembrie. Te regăsești, dintr-o dată, mai strălucitor și mai seducător ca oricând, mai dornic să ai parte de o relație frumoasă, chiar dacă asta înseamnă să renunți, din când în când, la libertatea de mișcare.

În decembrie 2019, Săgetătorii sunt mai preocupați de nevoile perechii de viață, iar dacă sunt celibatari atrag prin receptivitate și prin atenția pe care știu să o acorde persoanelor care îi abordează seduse de farmecul lor.

Marte, guvernatorul casei V a Săgetătorului (iubirea, flirturile și aventurile sentimentale), rămâne în continuare în casa XII (izolarea, sacrificiile și relațiile secrete), dar este harnic în aspecte, ceea ce denotă o viață amoroasă activă, efervescentă, dar nu neapărat la vedere. Poate iubești în secret pe cineva sau dorești să păstrezi secretul unei relații.

Contrastul dintre influențele exercitate de Mercur și de Marte este mare și îți poate conferi un aer de mister, dar și inconsecvență în relația cu persoana iubită.

Privind lucrurile dintr-o perspectivă diferită, este o perioadă în care poți să pui punct, într-un mod constructiv, unei relații nefuncționale, ciudate sau cu prea multe ascunzișuri. Sau, dacă nu reușești să te desprinzi de o iubire trecută, riști să îți scape din vedere ceea ce te așteaptă în plan sentimental chiar acum, sub nasul tău.

Citiți mai multe despre Muncă și bani, Formă fizică și moral, aici.

Celelalte zodii, aici.

Mulțumim astrologului Ada Cocoș și eAstrolog.ro.Citiţi şi

Horoscopul lunii ianuarie 2021

Horoscopul lunii decembrie 2020

Horoscopul lunii noiembrie 2020

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro