Horoscopul lunii iunie 2019 – mult romantism

27 May 2019

Previziuni generale

Mercur părăsește Gemenii, zodia sa de Domiciliu, încă de la 4 iunie 2019 și va traversa Racul până la 27 iunie. Primim astfel un sprijin foarte important în comunicarea emoțiilor, suntem mai inspirați și mai deschiși să vorbim despre suflet, despre familie, ereditate, trecut. Dar, în același timp, suntem mult mai receptivi la ceea ce ne împărtășesc cei de lângă noi, mai empatici în modul de a răspunde dorințelor celorlalți. Se creează mai ușor apropiere sau dorim să reconstruim în jurul nostru atmosfera de cămin, de familie, de protecție.

De aceea, ar fi bine să reluăm legătura cu familia, dacă aceasta a fost întreruptă de diverse evenimente. E cea mai bună perioadă pentru a da un telefon sau pentru a scrie un mesaj de suflet. La fel de bine, am putea să căutăm compania prietenilor din copilărie sau a altor oameni care au lăsat asupra devenirii noastre o puternică amprentă emoțională.

Partea mai puțin plăcută a tranzitului lui Mercur în Rac ar putea fi subiectivismul și predispoziția de a lua totul foarte personal și de a acționa sub impulsul emoției, dacă ținem cont de faptul că în Rac se mai află și planeta Marte, iar Soarele îl va lumina începând cu 21 iunie 2019.

Din Rac, Marte și Mercur aspecteză armonios planeta Neptun în perioada 12–15 iunie și se întâlnesc cu Nodul Nord în perioada 11–16 iunie. Prin urmare, sunt mai pregnante creativitatea, imaginația și tendința de a acționa mânați de idealuri, dar poate și de fanatism sau de iluzie. Sau, măcar fantasmăm despre cum vom face și vom drege, de îndată ce vom fi siguri că nu există vreun risc și că suntem în siguranță. Clocotitul sub capac nu e însă o bună strategie pentru această perioadă și eastrolog.ro vă recomandă să evitați conștient acumularea unor frustrări – măcar prin comunicare, dacă nu prin faptă.

Pe tot parcursul lunii iunie 2019 sunt favorizate gesturile tandre, romantice, apropierea sufletească. Poate chiar vom fi mai dispuși să privim spre latura noastră vulnerabilă și să o hrănim oferind sprijin celorlalți.

O vorbă, un gest, poate o (re)întâlnire cu o persoană din trecut ori o discuție cu cineva din familie ne-ar putea schimba viața în bine.

Predispozițiile spre romantism și melancolie ar putea fi completate de nevoia de stimulare intelectuală, de nevoia de flirt inteligent și seducție mai degrabă mentală decât fizică. Această predispoziție este indusă de tranzitul planetei Venus prin Gemeni, care începe la 9 iunie 2019, ca și de prezența Soarelui în Gemeni până la 21 iunie. Socializăm cu ușurință și curiozitate, cu o aparentă detașare și superficialitate, în vreme ce în adâncul sufletului tânjim după afecțiune și siguranță (Mercur, dispozitorul planetei Venus și al Soarelui, se găsește în Rac).

Ultima decadă a lunii iunie 2019 este tensionată, presărată de conflicte. Sub semnul opozițiilor dintre Mercur și Marte, pe de-o parte, și dintre Saturn și Pluton, pe de cealaltă parte, ar putea da în clocot tot ceea ce am adunat, în timp, în suflet. Mânia și agresivitatea sunt mai dificil de stăpânit sau de convertit în ceva pozitiv, emoțiile negative izbucnesc, mai ales dacă au fost reprimate mult timp. În plan social și politic se pot naște din nou tensiuni, confuntări ori violențe, sau suntem martorii unor accidente etc.

Ar mai fi de remarcat faptul că în luna iunie 2019 se refac careul Jupiter-Neptun și sextilul Saturn-Neptun. N-ar strica deloc să reanalizăm evenimente, fapte, întâmplări, decepții, păcăleli sau idealizări care au avut loc în luna ianuarie și să schimbăm foaia. Sau măcar să avem curajul de a accepta și de a ne asuma consecințele propriilor noastre alegeri. Acest lucru ar putea reprezenta o racordare foarte necesară la realități obiective, pragmatice.

Credința, fantezia și nevoia de expansiune se pot împleti foarte constructiv cu spiritul realist al lui Saturn și, astfel, am putea pune bazele unei realități concrete care să ne reflecte cele mai înalte aspirații personale, sociale, spirituale. Fiecare dintre noi va avea de ales între evitare și implicare directă, între o retragere în lumea fanteziei sau a unor credințe cel puțin discutabile, și a coborî cele mai înalte principii sociale, spirituale în realitatea concretă.

În loc să ne hrănim cu un fals optimism, cu o atitudine exagerat pozitivă, cu credințe și convingeri păguboase, am putea face cu toții un efort de a reveni la realitățile uneori foarte dure ale vieții de fiecare zi, înainte ca acestea să devină periculoase și imposibil de gestionat.

 

***

Citiți și cel mai bun horoscop pe 2019, aici

***

Horoscop Gemeni iunie 2019

Dragoste și viața în doi

Venus, planeta care guvernează casa iubirii, a aventurilor amoroase și a distracțiilor Gemenilor, intră la 9 iunie 2019 chiar în Gemeni. S-ar zice că devii mai iubibil, atragi atenția sexului opus, emani farmec, inteligență și voioșie. Eastrolog.ro recomandă însă prudență în exprimare: evită să vorbești prea mult, evită să te lauzi!

Gemenii celibatari tind să fie jucăuși și ar putea rata șansa unei relații de durată din cauză că nu se mai satură de zburdat din floare-n floare.

Dacă ești parte a unui cuplu cu vechime, perechea ta dorește să se facă auzită și ar putea să îți reproșeze că te refugiezi în muncă în loc să te ocupi de problemele presante de cuplu. Pentru unii dintre Gemeni, luna iunie 2019 ar putea însemna spulberarea unor iluzii legate de căsnicie ori de intenția de a se căsători, sau poate chiar legate de perechea de viață.

Luna Plină din 17 iunie 2019 activează axa relațională a Gemenilor și ar putea marca un moment de cotitură, de criză, un moment ce impune o decizie care ar fi trebuit luată de multă vreme. Din fericire, te însoțește optimismul, iar dacă vei ști să ții cont și de ceea ce spune perechea ta, totul poate lua o turnură favorabilă. Ar putea fi momentul să faci un pas decisiv către o persoană care îți place.

După 18 iunie 2019 apar furtuni în intimitate, gelozii, suspiciuni, acuzații și dispute legate de banii comuni. Doar cinstea și corectitudinea te pot scoate din impas.

Citiți mai multe despre Muncă și bani, Formă fizică și moral, aici.

Celelalte zodii, aici.

Mulțumim astrologului Ada Cocoș și eAstrolog.ro.Citiţi şi

Un om fără viitor e de plâns la 20 de ani. După ce a trecut de jumătatea vieții e de plâns dacă nu are trecut

Îndrăgostește-te de o femeie care nu are nevoie de tine

Am cunoscut-o pe cea mai nefericită femeie fericită

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro