I spa/y

25 October 2010

Nu ai nevoie de programare astăzi. Este ziua porţilor deschise către colţul răsfăţului. Un masaj, o baie fierbinte, un vin, o muzică bună în deplină surdină. Spionăm luxul pe care ni-l putem permite – acela de a ne oferi o clipă, un minut… nouă. Fizic şi spiritual, să cultivăm letargia unei zeiţe cufundate în miresme de flori şi uleiuri volatile, în lapte şi miere sau poate doar într-o apă de robinet acţionată de nişte curenţi anti-celulitici. Spionăm singurele ulcioare care duc de fiecare dată la apă, indiferent de minciuna cu care ne eschivăm pentru a ne cufunda încă odată în apă şi în gânduri, în aburi şi în voia simţurilor.

Spa-ţiu
Pentru început pornim de la un banal făţos, tare ca fierul şi roşu ca focul. Un element spaţios, cu o proporţie plecată puţin de la scara umană către confortul unui îndestulat manipulator de energie.

Umbra trecutului
Ne scărpinăm în cap şi e imposibil să nu vrem să ne aducem aminte că întotdeauna am tânjit după picioruşele cu inspiraţie morfologică vegetală ale unei căzi de-a dreptul demodate, pline de farmec şi chicotind a inconfundabil.

Unde
Aici. Un ochi atent a transformat trepidaţia unei picături din aer în forţa cu care aceasta deformează lentila de apă şi a imortalizat momentul. O baie într-o lacrimă strivită de trotuar sau un manifest împotriva risipei de H2O, sau doar un moment epic încărcat de metafore poate, totuşi… lirice. Reverenţe. Nu design, ci sculptură- poezie încremenită.

Empire State Bathtub
Poleit, rafinamentul este înzecit mai puternic, mai ostentativ, mai elegant, da, se poate, mai pregnant. O baie la fel de regală ca şezutul într-un fotoliu cu spetează din care preia elementele de tapiţerie, nu poate fi decât un moft frumos cu o aroganţă care numai indiferent nu te poate face.

Lemn natur
Atenţie! Aceasta nu este o barcă… cel puţin nu una simplă. Este o adevărată arcă a lui Noe în materie de căzi de baie. Fineţe stăpânită milimetric, proporţie eliptică elansată cu nonşalanţă şi esenţa lemnoasă pură, tratată să demonstreze cât de eco-prietenoasă poate fi o barcă ce nu a plutit niciodată pe valuri… ci valurile au foat create întotdeauna… în ea.

Sanie
La prima vedere nimic ieşit din comun – o cadă albă de ceramică, ca oricare alta, poate ceva mai adâncă şi mai precisă la marginile întoarse ca manşetele unei cămăşi bine apretate şi călcate. Interesant este suportul ei, fără de care ar fi rămas în complet anonimat. Supraînălţarea sa pe stativul alcătuit din grinzişoare de lemn îi dă importanţă, prestanţă şi atitudine, punându-i clasicismul curbelor în evidenţă şi lăsând ochiul să o cuprindă pe de-a-ntregul.

La portiţă
Nu e Ghiţă, la portiţă. Este una dintre cele mai compacte soluţii home spa din câte am văzut. O struţocămilă la jumătatea distanţei dintre o cabină de duş şi o cadă, dispozitivul spa are o… portiţă de acces către toate facilităţile unui îmbăiat foarte la locul lui.

În suc propriu
Mancarea cea mai bună se spune că este cea făcută la cazan, în cantităţi industriale. Nu te voi îndemna la un consum exagerat de apă, ci te voi lăsa să te gândeşti cum ar fi dacă ar exista o traducere literală a expresiei – a fierbe în suc propriu – în materie de design. Eu cred că da.

La pahar
Pentru fantezista din tine, iată o soluţie asemănătoare ceşcuţei din poveşti cu care o zână pluteşte peste mări şi ţări. Tot o găselniţă pentru cei care vor să facă duş în cadă fără a stropi pe lângă, acest corp monolit te va face să te simţi extraordinar şi îţi va veni… ca turnat.

Impecabil
Ireal de corect, aceasta este soluţia profesională, aproape de bussiness, a home spa-ului. La cămaşă şi cravată, la costum şi la pantofi lustruiţi şi de o francă sinceritate dată de o transparenţă prin definiţie. Celor care nu gustă glumele, iată ceva pe cât de serios, pe atât de adevărat.

Himere şi transparenţe
Relaxarea îţi provoacă deopotrivă şi creativitatea, dar şi imaginaţia. Pentru libertatea senzaţiei de maximă organicitate, iată ce păcăleală ne oferă designul – o cadă cu multă tehnologie încorporată, care se foloseşte de iluzia provocată ochiului de elementele de finisaj parietal şi de podea. Pluteşti astfel în două luntri diferite – una senzorială – apa acumulată în cadă şi una extrasenzorială – mimată de finisaje.

Semilună
Locul pe care home-spa-ul şi-l găseşte în lumea ta este dictat şi de morfologia spaţiului care i se acordă. Un perete perimetral cu o înclinaţie mai degrabă diagonală poate avea ataşată o semilună care să fure peisajul, înlocuindu-l cu un altul fără cusur, în care elementul de design să se bălăcească în voie.

Ploaie de… mărgele
Eşti cu siguranţă un duşman de temut al perdelelor plăsticoase, cu fel de fel de peştişori imprimaţi îndoielnic, ce ascund intimitatea momentului spa de relaxare. Deşi suntem mamifere, proaspăt îmbăiată îţi propun să ieşi dintr-un ou a cărui perdea este o decoraţiune tip machiaj absolut naturală… ca o ploaie răcoroasă de vară, picătură cu picătură.

I blame…coco
Pentru un sejur de câteva ore în centrul unei nuci de cocos în mărime pantagruelică, lemnul este prea-prea spre foarte-foarte lustruit şi lăcuit, iar marginile sunt decorate cu o adunătură de pietricele albe, făcându-te să te simţi chiar în miezul… problemei.

Călătorie pe tărâmul relaxării
În orice călătorie bagajul supradimensionat îţi este cel mai bun prieten. Îţi asigură tot ceea ce te-ai gândit tu că vei avea nevoie. Excursia noastră de astăzi nu face excepţie. Un spa aflat pe punctul de plecare către destinaţia relaxării şi plăcerii (ne)vinovate, strâns cu toate cataramele, pregătit să te ia şi pe tine, cu o consimţire nerăbdătoare în prealabil, în aceeaşi direcţie.

Firescul
Un obiect de design precis, o soluţie foarte arhitecturală, cu o coloană vertebrală impecabilă şi cu o revoluţie în albia originalităţii. Forţându-te la o poziţie corectă din punct de vedere terapeutic, prietenă cu şezlongul, asemănători ca tipologie, şi echilibrată în contorsiune, cada unduieşte într-o sinceritate … curgătoare.

Masa volumului dezlocuit
Un ochi de apă, nimic mai mult. Nu ai nevoie neapărat de un Titanic dacă vrei să te scufunzi… în relaxare. Orice simplă baie de apartament poate deveni un spa atâta timp cât utilarea este gândită să convingă că este de-a locului. Aici legile de bază ale fizicii pot fi testate iar cele ale confortului maxim cu soluţii minime, direct aprobate.

Baia de …aramă
Ne-am emancipat. În loc de cadă, avem o întreagă staţiune. Cuprul este o minune în ceea ce priveşte proprietăţile termice ale apei. Le conservă cu mare grijă. Dacă îţi doreşti o înmuiere prelungită până ce ţi se încreţeşte pielea degetelor de la mână, dorinţa ta va fi îndeplinită, iar apa… nerăcită.

Cine nu e gata, îl iau cu … lingura
Dacă un Magritte şi-ar dori o baie bună care să îi limpezească gândurile şi să îi reîntremeze imaginaţia artistică, ar sorbi până la ultima picătură din suprarealismul acestui design panglicar şi ofensator pentru tradiţie şi realism, dar atât de absurd de frumos încât îl declar… de înghiţit.Citiţi şi

Cum să-ți menții pielea frumoasă de-a lungul anilor: 10 sfaturi de la experți

Vara asta, vrei să fii sirenă sau balenă?

“Ești frumoasă, deci ești proastă”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro