Încă mai avem grăsime de bebeluş

30 November 2011

Până de curând, oamenii de ştiinţă au crezut că adulţii nu mai au grăsime brună, cea care îi ajuta pe bebeluşi să-şi menţină căldura corpului, şi că ea a dispărut pe măsură ce s-au format muşchii. Dar studii recente arată că mai mult de jumătate din adulţi, femei şi bărbaţi deopotrivă, au suficientă grăsime brună, localizată în special în zona gâtului, cât să ardă cantităţi importante de grăsime albă.

S-a calculat că 62 g de grăsime brună găsite în corpul unui bărbat tânăr ar putea consuma într-un an o cantitate de energie echivalentă cu 4,9 kg de grăsime albă şi asta dacă grăsimea brună ar fi activă doar în proporţie de 50%. Cercetătorii au descoperit că ar fi chiar posibil să determine corpul să o şi producă, ceea ce îi face  optimişti în privinţa tratamentului obezităţii.

Cum acţionează această grăsime? Simplu: se activează când este frig şi atunci foloseşte drept combustibil grăsimea albă, şi nu zahărul din organism, ca să producă căldură. Studiile au arătat că oamenii slabi au mai multă grăsime brună decât cei corpolenţi, bărbaţii au mai puţină decât femeile, bătrânii, mai puţină decât tinerii şi oamenii cu glicemie ridicată, mai puţină decât cei cu glicemie normală. Adică s-a stabilit legătura între activitatea ţesutului adipos brun şi starea de sănătate.

Deci, doamnelor şi domnişoarelor cu gânduri de slăbit, se pare că frigul nu doar conservă, ci şi slăbeşte. Să ne mutăm în frigider! 🙂 

P.S. Nu uitaţi totuşi că niciodată nu vom putea folosi pierderea kilogramelor în plus pentru a rezolva o problemă fără legătură cu greutatea noastră.Citiţi şi

Aruncați chiloțeii, tricouașele, pijămăluțele sau cămășuțele de noapte!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro