Jurnalistele, apreciate pentru curaj la premiile pentru femeile din media

20 October 2010

Un reporter din America Latină, o bloggeriță din Tibet, un freelancer din Tanzania și o jurnalistă de la un post de radio din Columbia au primit premii din partea International Women’s Media Foundation pentru curajul de care au dat dovadă.

Tsering Woeser, bloggerița din Tibet, nu a putut participa la eveniment, pentru că autoritățile chineze i-au confiscat pașaportul. A folosit site-ul ei pentru a face publice înregistrările manifestărilor anti-guvern din 2008 în Tibet. Claudia Duque, cea care a fost răpită și amenințată de poliția secretă din Columbia, a primit premiul pentru investigațiile sale în cazul asasinării colegului de breaslă, Jaime Garzon, în 1999. Vicky Ntetema, care a lucrat o vreme pentru BBC, a fost premiată pentru reportajele sale în legătură cu omorârea albinoșilor de către medicii-vrăjitori (witchdoctors) în Tanzania. Alma Guillermoprieto a fost premiată pentru întreaga carieră, în special pentru analizele și investigațiile în legătura cu uciderea a 800 de oameni în El Salvador, în 1982, de către soldații americani.Citiţi şi

Femeile în airsoft: schimbarea dinamicii într-un sport dominat de bărbați

Dar cum să NU știți ce e ăla păstârnac și la ce se folosește?

În mine locuiesc mai multe femei și le iubesc pe toate

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
Tag-uri: , , ,

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro