Litgh It Up Blue!

2 April 2015

2 Aprilie este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

 

STOP DISCRIMINĂRII! și promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu autism este mesajul pe care îl transmite anul acesta Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari din Spectrul Autist, cu prilejul zilei de 2 Aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

Discriminarea se face, uneori, într-un mod foare evident (ex. acces dificil al copiilor, în școli de masă), iar alteori prin omisiune sau lipsă de implicare/finanțare (ex. lipsa serviciilor pentru adulți).
Consecințele însă sunt grave și atrag după sine dificultăți majore în procesul de integrare socială, atât la copii, cât și la adulți.

Pe 2 aprilie, seara, se aprind luminile albastre! Peste 24 clădiri din București și din țară vor fi iluminate în albastru,  în semn de solidaritate cu persoanele afectate de autism.

În București, la ora 20.00, se vor ilumina în albastru Palatul Cotroceni, Palatul Victoria (Guvern), Biblioteca Națională și Ateneul Român.

În țară, vor fi illuminate clădirile: Casa Sfatului din Brașov, Primăria Brașov, Cetatea Brașov, Primăria și Turnul Ștefan din municipiul Baia Mare, Primăria municipiului Bistrița Năsăud și Turnul Catedralei Evanghelice din Bistrița Năsăud, Cazinoul din Cluj Napoca, Centrul de Zi Innocenzo Fiore din Craiova, Primăriile Dăbuleni și Băilești – Dolj, Primăria Iași, Universitatea “Al. I Cuza” Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași, Antal International Network din Iași, Turnul lui Ștefan cel Mare din Piatra Neamț, Primăria și Prefectura municipiului Pitești.

autism

Arată că îți pasă! Arată că ești interesat de cauza persoanelor cu autism urmând trei pasi simpli: 
1. Fă-ți o poză cu o clădire iluminată în albastru din orașul tău, utilizand Selfie-Frame-ul #LIUB
2. Posteaz-o pe pagina ta de Facebook.
3. Folosește în descriere hashtag-urile: #LIUB și #LIUBRO.

Astfel, vom arăta celor care trebuie să se implice la nivel decizional că suntem mulți, că ne pasă și că vom face mereu ceva pentru această cauză.

Descarcă Selfie-Frame-ul #LIUB de aici: www.autismfedra.ro, printează și completează-l, apoi fotografiază-te folosind pașii anterior menționați.

Îți mulțumim.Citiţi şi

„Mami, hai în lumea mea!” – Gândurile unui copil autist

FARMECul discret al bunătății

Unii prieteni sunt ca umbrele – nu apar decât atunci când este soare

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
298 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro