Logica masculină

24 August 2018

Nu știu cum se întâmplă pe meleagurilor tuturor gospodăriilor, dar la mine și la alte câteva rude, cunoștințe și prieteni, majoritatea muncii domestice este efectuată zi de zi de zi de partea feminină a cuplului. Și chiar dacă în marea majoritatea cazurilor cunoscute o parte importantă din această muncă este efectuată și de bărbat, procentul contribuției acestuia în total cu greu se apropie de 40%. Zic: bine că e! Foarte bine că e ceva și nu e mai mult spre 0%.

gospodina

Cum lucrează însă logica masculină în privința acestui subiect? Nu știu cum e peste tot, dar din ce am investigat eu… ea funcționează cam așa: deși contribuie, consideră că o fac ca pe o favoare către parteneră, și nicidecum nu se consideră culpabilizabili că nu ating procentul de 50% care ar fi fair-play într-un cuplu cu copii. Adicătelea, dacă vine vorba și se ajunge la ceartă, unii au chiar curajul să emită enunțuri de genul: „De mâine, nu te mai ajut la nimic în casă!”. Carevasăzică… pricepeți ce vreau să zic? Masculul, din mărinimia lui, ajută în casă la treburi, pentru că el este foarte bun și nu rău! Ah, faptul că a lui consoartă muncește fix la fel de multe ore la serviciu la fel ca el, nu contează. În logica masculină, femeia are responsabilitatea întregii munci domestice. Și… el e bun, și mai face câte ceva prin gospodărie.

Logica mea ce se vrea imparțială îmi spune că dacă muncim la serviciu același număr de ore, avem venituri comparabile și avem în comun de crescut aceiași unu, doi, trei sau x copii, echitabil ar fi ca munca domestică să fie împărțită cât mai aproape de 50% – 50%. Și aceeași logică de bun simț îmi spune că la o ceartă, mai multă dreptate are femeia să se plângă că mereu procentul muncii ei domestice este mai mare decât al partenerului.

Logica voastră ce vă spune?

Guest post by Ana Domnica Buda

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

50 de fete din opt sate au participat la Tabăra fetelor neînfricate

Deșteaptă-te, soție!

Mănâncă desertul primul!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro