Luise Rainer la 103 ani, cea mai longevivă câștigătoare a unui Oscar

16 January 2013

Pe 12 ianuarie, Luise Rainer a împlinit 103 ani, devenind cea mai longevivă câștigătoare a unui premiu Oscar. Deși nu la fel de cunoscută și amintită ca alte contemporane de la Hollywood – Greta Garbo, Marlene Dietrich, Katharine Hepburn, Bette Davis, Joan Crawford -, Luise a reușit în numai doi ani de când a ajuns în America din Germania natală, să câștige nu doar un Oscar, în 1936, (pentru rolul Anna Held în The Great Ziegfeld), devenind astfel prima actriță care câștiga premiul, ci și pe al doilea, în 1937 (pentru rolul unei chinezoaice de la țară – O-Lan, în The Good Earth), devenind și prima actriță care a reușit aceasă performanță.

Primul ei rol a fost în Escapade – o comedie romantică petrecută în decor vienez în care capricioasa Myrna Loy refuzase să joace. Filmul nu a fost un succes de casă, dar casa de producție MGM era hotărâtă să facă din Luise o stea. Și a făcut, dar una căzătoare, pentru că după cele două Oscaruri, mariajul și cariera au intrat, paradoxal, în declin.Citiţi şi

Băiatul ăsta frumos vorbește românește?

Nominalizările pentru Premiile Oscar 2018

„120 BPM”, câștigătorul Marelui Premiu la Cannes 2017

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
682 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro