Luni – cea mai bună zi să pui ochii (şi mâna) pe un bărbat

15 May 2017

lila 1Zicea mama:
– Apucă-te şi tu de ceva de luni, nu-ţi mai face planuri visând cu ochii deschişi sâmbăta! Sâmbăta e zi de dat de pomană, iar duminica de păstrat doar lene.

Mare om, multe citate mi-au modelat copilăria…

Anii au trecut şi mi-a venit rândul să mă dau mamă şi să umplu lumea de sfaturi bune, cu banii sunt încă datoare la bancă. Nu m-a blagoslovit, oricine ar umbla pe acolo pe sus, cu intuiţie financiară.

Un lucru am însă să consemnez în literatura feministă (ce-am nimerit-o, azi e chiar luni!). Fetelor, cochetelor, în ţara eprubetelor, dacă vreţi să puneţi bazele unei relaţii fericite, ademeniţi de luni!

femeie-multime

1. Luni vine după weekend şi bărbatul e ostenit, mintea îi dormitează mulţumitor, nu e la vigilenţă maximă şi nu bagă de seamă toate trucurile, chiar şi pe cele mai grosolane.

2. Luni, e disperat, nu are chef să fie trimis iar la muncă. Lucrări noi, proiecte… Ar prefera să fie luat mai uşor, în ralanti. Încă mai râde la nişte glume pe care le-a făcut cu băieţii.

3. Luni, e vulnerabil, ideea lui de femeie ideală are un pic de suferit. De regulă, bărbaţii sunt dezamăgiţi în weekend. Iubitele, chiar şi cele de circumstanţă, parcă nu mai miros aşa de bine pe la subsuori, deşi dau o avere pe parfum.

4. Luni, singura opţiune care se autoactivează şi preia poll-position e curiozitatea. Cum se face de e atât de verde iarba vecinului? A lui, din acelaşi sortiment de sămânţă, face băi de soare şi leşină mai des.

Faceţi plimbări prin vecinătate, nu faceţi mare caz de veganisme, ci organizaţi picnic-uri ad-hoc, în loc să aşteptaţi cu veşnica ciorbă, la bucătărie.

5. Deşi vor să pară inovatori, bărbaţii se tem de nou, de aceea atacaţi cu îmbrăcăminte prespălată, laţe neatinse încă de fixativ, să aveţi la îndemână două-trei înjurături cu greutate şi nişte citate din fotbalişti celebri. Cu Hagi nu daţi greş (aud că a luat şi campionatul, vă notaţi?).

Dezbrăcaţi-vă de pop, la căşti improvizaţi jazz şi rock. Din ăla care roll. Cu muzică clasică vă daţi deştepte abia după ce aţi băut o cafea împreună.

Luni toţi facem caz de sensibilitate, dar noi, femeile, ştim că dispunem de resurse. Nu irosiţi! Azi e timpul să vă gândiţi serios la o relaţie, să luaţi atitudine. Bărbatul nu e cu toate oile acasă, nu abuzaţi totuşi, aveţi nevoie de el până când moartea vă va despărţi (divorţul e şi el o moarte, declinare laică).

Nu aveţi nevoie să vă urez succes, dar ar fi bine să păstraţi în poşetă nişte băutură. Sau măcar o invitaţie.

Liliana Widocks

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Fran Lebowitz – Public Speaking

Eu te-am ales

Nu vrei copii = ești defectă!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro