Mărimea nu contează

14 May 2013

Cum o fi să porți măsura 42, 43, 44 sau chiar mai mult la pantofi și să fii femeie? Nu-i așa că nici nu-ți poți imagina? Ei, bine, pe lângă alte handicapuri mult mai serioase, cum ar fi de exemplu puținătatea minții, să ai nevoie de comandă specială pentru a te încălța, zău că e floare la ureche. Pentru toate femeile care au avut vreodată problema labelor mari, reală sau închipuită, care au plâns și și-au blestemat zilele crezând că nimeni nu le va iubi, iată câteva celebre “big feet ladies” pe care mărimea nu le-a împiedicat să fie adorate chiar.

Kate Winslet , Whoopi Goldberg, Elle Macpherson, Uma Thurman, Paris Hilton (nu-i din aceeași ligă, dar e cunoscută) și Meg Ryan poartă măsura americană 11, echivalentul, conform tabelei de mai jos, unui 43,5 european, și Cindy Crawford, 10 (42). Iar două dintre cele mai admirate femei pentru eleganța și stilul impecabil nu s-au împiedicat niciodată de măsura papucilor: Audrey Hepburn a purtat 10½ (43) și Jacqueline Kennedy, 10 (42).

Aceste doamne s-ar zice că se află natural la extrema opusă chinezoaicelor care își mutilau picioarele să fie cât mai mici de dragul bărbaților care aveau fetișul “florilor de lotus”, care numai a flori nu arătau și miroseau (sorry). Și cum nici eu nu stau tocmai pe o pereche de lotuși, îmi pot ușor imagina frustrarea celor care nu-și găsesc încălțări pe măsură ori supărarea pricinuită de remarca glumeț-răutăcioasă “trăiești pe picior mare”. De aceea, de simțim amenințarea vreunei îndoiali asupra-ne, să ne aminitm de versurile lui Jacques Prévert: Je suis comme je suis. Je suis faite comme ça. Alta mama nu mai face! 🙂Citiţi şi

Bărbații care par slabi sunt evaluați mult mai negativ decât femeile care par puternice

Trei motive pentru care sunt tot mai mulți bărbați singuri pe termen lung

Femei, pentru că merită

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Mirela Baron / 20 May 2013 19:14

    🙂 exotic

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro