Mereu sunteți trei: tu, partenerul și… relația voastră

18 January 2018

Aniela CazacuTrăim într-o lume schimbătoare, de multe ori nu avem repere, iar modelele sănătoase parcă sunt aproape absente. Ne simțim rătăciți într-o viață în care cu greu ne descurcăm cu propria existență, ce să mai vorbim despre universul relațional în care ne pierdem ca într-o lume de întuneric în care nu știm cum să facem lumină. Schimbarea, incertitudinea, necunoscutul ne provoacă la adaptare continuă. Una dintre cele mai importante aptitudini de care ai nevoie este capacitatea ta de a relaționa deplin și corect cu ceea ce trăiești în prezent, un prezent schimbător.

Trăirile tale, capacitatea ta de a răspunde emoțional, sunt extrem de importante și relevante pentru adaptarea ta la ceea ce ți se întâmplă. Să renunți la ceea ce este vechi și să îmbrățișezi noul, constituie o provocare afectivă. Cu cât te bazezi mai puțin pe lumea exterioară, dorindu-ți ca ea să rămână stabilă și consecventă, cu atât ai nevoie să te bazezi mai mult pe tine însuți. Dacă nu îți poți găsi punctul de echilibru, dacă nu te cunoști, nu îți respecți valorile, nu ai încredere în tine, nesiguranțele acestei vieți îți vor aduce multă neliniște, dezechilibru și nefericire.

În aceeași situație cu tine este și partenerul tău, dacă ești într-o relație de cuplu. Așa că, dacă îți era greu de unul singur, nu trebuie să uiți că în relație veți fi de acum trei: tu, partenerul și… relația voastră, toate într-o permanentă schimbare care vă va solicita toată atenția, disponibilitatea și implicarea de care puteți da dovadă pentru că sunteți provocați la adaptare constantă.  În „rețeta de succes” pentru relația vremurilor pe care le trăim, cuvintele: rigiditate, inflexibilitate, stagnare nu își mai găsesc locul. O relație de care astăzi sunteți mulțumiți, peste un an s-ar putea să nu mai funcționeze după aceleași reguli. Ce astăzi vi se potrivește, peste ceva timp s-ar putea să vă creeze disconfort, deci nu puteți să vă culcați pe laurii zilelor fericite. Schimbarea ta, dezvoltarea ta ca persoană și/sau a partenerului, vor schimba relația, iar schimbările din relație vă vor provoca apoi la mai multă dezvoltare personală.

femeie cu mana la gura

sursă foto: pinterest.com

Ești pregătit pentru schimbare? Ești deschis spre a te uita mai degrabă spre tine, să îți adresezi ție întrebările potrivite pentru a reuși să vezi mereu lucrurile din altă perspectivă și să fii în pas cu perspectivele mereu în schimbare? Ești pregătit să devii cel menit ca urmare a șanselor de evoluție pe care viața ți le oferă… uneori chiar prin relațiile în care ești prins, în care îți confrunți propriii demoni, propriile limite și temeri? Ești pregătit să trezești în tine gânduri nespuse, să înfrunți obișnuințele vechi, să deschizi răni care dor, să te cunoști pentru a fi mai pregătit, să devii un partener așa cum ți-ar plăcea să fie partenerul tău?

În noi sunt ascunse cele mai mari provocări, dar tot în noi sunt și răspunsurile!

Pe Aniela o găsiți întreagă aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Sisifiana povară a iubirii

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

Regina Brett – 50 de lecții de viață

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro