Micile minuni ale tinereţii veşnice

Miruna Munteanu

8 April 2012

Dacă îţi faci curaj să ieşi din casă, ceva minunat se întâmplă întotdeauna”. Sunt vorbele unei bătrânele firave, care zâmbeşte cuceritor dintr-o poză postată pe Facebook. O cheamă Mary şi are 93 de ani. Zâmbetul ei este şocant de tânăr pe chipul brăzdat de riduri adânci.

Mary încă aşteaptă minuni (sau măcar lucruri minunate) la o vârstă la care suntem obişnuiţi să credem că nu mai poţi aşteapta nimic. Şi reuşeşte să le descopere pretutindeni în jurul ei. Se bucură de surâsul unui necunoscut, de un dialog fugar şi spontan la colţul străzii, de secunda imortalizată într-o poză pentru care nu se pregătise. Instantaneul face acum parte din marea colecţia de portrete realizate sub egida „Humans of New York” – un proiect care îşi propune să realizeze „un recensământ fotografic” al metropolei americane.

Mary este, însă, adevăratul artist al instantaneului. Ea ştie să trăiască clipa, să savureze neprevăzutul, să extragă minuni din cotidianul cel mai banal. Ştie să rămână vie, ştie să rămână tânără. Mai uitaţi-vă o dată la poză ei. Şi ieşiţi din casă! Eu plec chiar acum.Citiţi şi

O experiență inedită: Bali

Ai dreptul și e normal să fii și fericită, și tristă

Pentru prima dată-n viaţă, aleg să fiu egoistă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
5,148 views

Your tuppence

 1. alex / 8 April 2012 20:25

  “socant de tanar”, super compliment !, am privit poza inca odata si cred ca panselutele din poza ta erau mai vizibile in “instantaneul” onorabilei doamne !

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro