Nu bilanț voiesc să fac, ci s-aduc mulțumire și recunoștință

31 December 2021

A fost și bine, și foarte bine, și ferească Dumnezeu pe oricine, acum și pururea și-n vecii vecilor.

Dar nu bilanț voiesc să fac, ci s-aduc mulțumire și recunoștință. Lui Dumnezeu întîi, dară El nu-și făcu nici anu’ ăsta cont pe feisbuc, așa că Lui tot în icoană și-n icoana inimii Îi aduc mulțumire și închinare. Și-I dau slavă.

Vouă, oamenilor, vouă vă aduc mulțumire și recunoștință pentru toate cuvintele și pozele și filmele, pentru toate simțirile și gîndurile, rîsurile și plînsurile din spatele lor, pentru bunul și binele pe care le-am simțit din parte-vă, chit că mi-au fost adresate, chit că nu, dar m-au atins și pe mine, prin ricoșeu. Căci și binele ricoșează, iubiților.

Vouă, pentru că ați împărțit și-ați împărtășit și bucurie, și amar, și frumusețe, și întorsul ei, vouă, pentru că faceți lumea întreagă. Vouă, pentru că Dumnezeu se vădește (și) în oameni, dar și în intervenție divină directă, carele se mai cheamă și minune. Și toți oamenii trăiesc minuni, oricum le-ar striga ei pe nume.

Vouă, pentru darurile voastre, căci toate gesturile sînt daruri, sînt întîmpinări sau continuări, veniri, plecări și întoarceri, dintre care întoarcerile sînt căile cele necunoscute ale lumii, nu le știm, nu e pentru noi să le aflăm.

Vouă, frații mei întru Domnul, indiferent de religiile, confesiunile și credințele voastre, pentru că omenirea asta e: frățietate, îmbrățișare și înțelegere. O să ziceți „ai înnebunit, tu nu vezi cum e lumea?!” Sigur că văd, chiar văd, numai că știu că lumea nu e doar ce văd și ce simt eu, ce știu, ce cred, ce nu cred, ce nu știu, ce pot, ce nu pot. Lumea e dincolo de mine, eu sînt numai o moleculă a ei. (Mi-amintii că profului de chimie dintr-a șaptea îi ziceam moleculă cu „p”, eram mici și nesimțiți, da’ ne credeam mari și insurgenți.)

Vouă, lumii mele celei văzute, nu știute, nu avute, dar simțite și trăite la puterea mea de om, putere mică, un om-putere e fiecare dintre noi, vă mulțumesc azi pentru încă un an împreună și vi-l doresc (ni-l doresc) pe ăl de vine mai cumsecade pentru noi toți, an cu pace, bucurat, sănătos, cu belșug, cu rîs frumos, cu pîine din grîu curat și să-l prindem și pe cel care vine după el.

La mulți ani!

Pe Ana o găsiți mereu aici și aiciCitiţi şi

Oameni-grădini, oameni-copaci

Albinele o fac, oamenii o fac…

Femei, pentru că merită

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro