“Nu este vina ta!”

24 September 2023

Almendralejo, un pitoresc și liniștit orășel din sudul Spaniei, provincia Badajoz, cu 30.000 de locuitori, cunoscut pentru producția de măsline și vin roșu, a ajuns în atenția întregii țări și este în stare de șoc după ce au fost descoperite pe social media imaginile cu peste 20 de fete din comunitate dezbrăcate.

Imaginile false au fost create cu ajutorul unei aplicații AI folosind fotografii din conturile de social media ale țintelor, în care erau complet îmbrăcate. Părinții celor 18 de fete afectate (cu vârste între 11 și 17 ani) au format un grup de sprijin.

Autoritățile au început investigațiile și au identificat cel puțin 11 băieți (cu vârste între 12 și 14 ani!) implicați fie în crearea imaginilor, fie în diseminarea lor pe WhatsApp și pe Telegram, dar răul a fost făcut.

Unele fete au suportat mai bine șocul, dar altele n-au mai ieșit din casă. Ca victime ale unei asemenea infracțiuni de natură sexuală, ți-e rușine, te ascunzi, te simți cumva răspunzătoare.

Miriam Al Adib, mama uneia dintre fete, este ginecolog și o figură proeminentă în social media, iar asta i-a permis să aducă chestiunea în centrul unei dezbateri naționale. Mesajul ei către fete este: “Nu este vina ta!”.

A cui e vina?

Cineva din comunitate dă vina pe părinții băieților, că n-au fost atenți la ce fac cu telefoanele. Îngrijorarea e că astfel de lucruri vor deveni comune, că nu vor exista pedepse pentru minorii care descarcă ori încarcă astfel de fotografii, că se va pierde controlul… O mamă din Almendralejo a declarat pentru BBC: “dacă ai un fiu, te îngrijorezi că ar putea face așa ceva; dacă ai o fiică, ești și mai îngrijorată, pentru că e un act de violență.”Citiţi şi

All the Beauty and the Bloodshed

„Profesorul e profesor”, nu e “glugă de coceni”

“Eu nu am furat niciodată nimic” (teatru imersiv) – comunismul pe înțelesul tinerilor

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro