Nu putem amâna să fim fericite până când suntem mai slabe

6 December 2022

All I want for Christmas is… să nu-și mai dea nimeni cu părerea despre corpul meu.” Isabella Davis, o tânără australiancă din Sydney care s-a luptat din ultima clasă de liceu (acum șase ani) cu o severă tulburare de alimentație.

Isabella este foarte admirată azi pe Instagram pentru că încearcă să ajute alte femei să-și aprecieze, îmbrățișeze și iubească propriul corp. Să-l accepte așa cum le-a fost dat și să-și recapete încrederea în ele. Isabella a trecut prin toate fazele chinuitoare ale încercării de a fi slabă. A reușit, dar prețul era imens. Pentru că nu mai trăia. Obsesia, boala, preluase controlul.

Și a început procesul de acceptare și de vindecare. De frică. Frica de a se vedea în oglindă, de a se dezbrăca în fața iubitului ei ori la plajă. Realitatea stă altfel decât credem noi: corpurile noastre sunt pregătite să aibă o viață bună, dacă mintea va înceta să le împiedice.

„Voi merge la plajă când voi fi suficient de slabă”.
„Voi fi intimă cu partenerul meu când voi fi mai slabă”.
„Voi începe să mă întâlnesc cu un bărbat când voi slăbi”.
„Îmi voi rezerva vacanța când voi fi mai slabă”.
„Îmi voi cumpăra rochia când voi fi mai subțire”.

“Nu putem amâna să fim fericite până când suntem mai slabe.”

„De prea multe ori am auzit pe cineva făcând una sau alta din afirmațiile de mai sus și, sincer, m-am auzit și pe mine. Plângeam știind că prietenii mei erau împreună la cină, iar eu anulasem încă o dată o cină pentru că încercam cu disperare să ating un standard de frumusețe de neatins. Adesea pretindeam că sunt prea obosită pentru a face sex cu partenerul meu, când, în realitate, așteptam să fiu mai slabă. Am evitat să merg la plajă cu prietenii și am renunțat la vacanța tropicală, deoarece eram condiționată să cred că trebuie să fiu mai slabă. Am așteptat constant să încep să mă bucur de viața mea. Dar gata, până aici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BELLA DAVIS (@isabelladavis6)

Au trecut prea mulți ani în care am lăsat în fiecare zi mărimea hainelor noastre, numărul afișat de un cântar și centimetrii de pe o bandă de măsurat să dicteze cum ne vom simți în acea zi. Am avut o obsesie nesănătoasă de a fi slabă. Am lăsat dimensiunea corpului meu să-mi determine valoarea și fericirea. Am crezut că trebuie să fiu slabă pentru a fi acceptată, dar nu știam că pierderea în greutate nu înseamnă fericire, dragoste, succes, încredere sau bucurie.

Deci, te rog, amintește-ți că ești suficientă așa cum ești! Nu mai romanța subțirimea. Nu mai amâna să-ți cumperi acea rochie, să te întâlnești cu iubitul, să porți bikini, să mergi la un eveniment, să faci sex sau să te bucuri de o vacanță până când ești „suficient de slabă”. Corpul tău este fenomenal. Nu mai petrece o secundă în război cu tine însăți. Ai o singură viață. N-o irosi urmărindu-i pe alții cum se bucură de a lor. Asta te va distruge. Meriți mai bine. Te iubesc.”

La un asemenea mesaj sincer, comunitatea creată a răspuns cu mii de mesaje. Am ales doar unul.

“Asta sunt eu în fiecare zi. Comparându-mă cu cine eram înainte. Comparându-mă cu corpuri mai bune, cu fețe mai frumoase, având o piele mai bună. Este atât de greu să rămâi pozitiv. Dar încerc în fiecare zi să nu pun filtre la niciuna dintre pozele mele, deoarece încerc să le arăt copiilor mei să fie cine sunt. Mulțumesc pentru această postare. Mi-a reamintit că trebuie să fiu mai bună cu mine. xxx”Citiţi şi

Destinul nefericit al multor oameni este rezultatul alegerilor lor

Am 31 de ani și am depresie – o confesiune manual

M-am uitat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro