O masă, un francez, trei povești, zeci de trăiri

21 May 2013

V-ați gândit vreodată că felul în care aranjați masa poate transforma banala îndeletnicire de a mânca într-o experiență multisenzorială pe care doar arta o poate înlesni? Ei, bine, noi am avut parte de un scurt, dar intens “curs” despre înnobilarea unei mese pentru a spori plăcerea și rafina trăirile celor adunați în jurul ei. 

Designerul de interior Pascal Delmotte a fost invitat de importatorul celor mai alese decorațiuni de interior My House să lucreze pe șevalete de dimensiunea unei mese, pe care le-a transformat sub ochii noștri în fabuloase tablouri. Folosindu-se de colecțiile a trei branduri de lux din sfera obiectelor pentru aranjarea mesei: Hermès, Villeroy & Boch și Royal Albert & Wedgwood, Pascal s-a jucat cu pânza, sticla, porțelanurile, cu forme și culori, și mâinile lui au compus trei povești diferite.

Cu ajutorul porțelanurilor și al cristalurilor franțuzeșți, Pascal a spus povestea Andaluziei. A creat o masă, pe care a denumit-o Grande Epoque, care te purta cu gândul la străzile înguste ale Córdobei, cu balcoanele sale albe, peste care curg alene ghivece încărcate de flori, cu nuanțe pastelate. Nu întâmplător, colecția de porțelanuri și de suporturi de lumânări aleasă de Pascal se cheamă Balcon du Guadalquivir. Liniile roșii amintesc de feroneria unică a balcoanelor spaniole care atrag tot soarele mistuitor de deasupra orașului. Un amestec de atmosferă orientală, de când orașul era califat otoman, și de senzualitate latină. O atmosferă specială, ca o masă între oameni care se cunosc din toate timpurile.

Porțelanurile germanilor de la Villeroy & Boch l-au inspirat să creeze un alt decor. Un decor al unei călătorii pe apele Amazonului, către inima junglei, în mijlocul fluturilor cu aripi uriașe și al vegetației bogate. A potrivit paharele din cristal colorat și tacâmurile din argint cu unduiri de tulpină, ca pentru un dejun în doi în inima naturii.

Iar rafinamentul britanic a prilejuit, paradoxal, o evadare în jocul copilăriei, la povestea lui Alice din Țara Minunilor. Întocmai ca o ușiță care se deschide spre o grădină colorată, cea de-a treia masă invită la explorare. E un deliciu să vezi cum Pascal a potrivit vesela Polka pe fața de masă albastră, presărată ici colo cu trandafiri englezești, ca pentru o gustare între prietene, într-un labirint de verdeață.

Ce-ar mai fi de spus? Poate că, deși nu avem aceleași obiecte prețioase cu care să ne construim poveștile personale, nicio masă n-ar trebui să-și aștepte invitații negătită cu sufletul.Citiţi şi

Salutări din Andaluzia

Parfum de ploaie

În căutarea simțului pierdut – Perfumes / Les parfums

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro