Omar Sharif – cel mai faimos egiptean de la Tutankhamon încoace

15 July 2015

Omar, Barbra

“You know, for a long time, you made me feel kinda beautiful…”

Omar Sharif, etalonul eleganței masculine internaționale, bărbatul cu voce seducătoare și privire răscolitoare, amantul lumii și un fermecător irezistibil, a murit vineri, 10 iulie, într-un spital din Cairo, în urma unui infarct.

La aflarea veștii, s-au derulat rapid în minte toate personaje memorabile, roluri-mănușă pentru un actor desăvârșit până la senectute, adevărate borne în istoria cinematografiei: de la “Lawrence of Arabia” la Arhiducele Rudolf din “Mayerling”, de la Che Guevara  la sultanul care o înșela pe Ava Gardner, de la Prințul Romodanovsky din “Peter the Great” care o seduce pe Sophia Loren, la Genghis Kahn, Yuri din “Doctor Zhivago” și înduioșătorul “Monsieur Ibrahim”.

Răsplătit cu toate onorurile pentru cele 120 de filme în peste 60 de ani, adorat de femei, invidiat de bărbați pentru acel ceva cu care doar te naști – combinația rară instincte – talent – caracter. Altfel, “arătos, sofisticat şi fermecător” cum l-a descris Barbra Streisand, partenera lui Sharif din Funny Girl.

Revedeți și voi scena “You are Woman I am Man” din filmul “Funny Girl” și spuneți cine n-ar fi vrut să fie în locul Barbrei Streisand? 🙂

Cât de nedrept să fii lovit de Alzheimer, să uiți treptat cine ai fost, toată gloria care te-a aureolat, să nu mai știi juca bridge, tu, unul din campionii lumii la sportul minților prodigioase. Nu știm pe unde trece drumul veșniciei, dar parcă i-am dori măcar o masă și câțiva parteneri pe măsură să-i treacă mai ușor eternitatea…

Omar Sharif a fost înmormântat duminică, 12 iulie, la Cairo.Citiţi şi

Unghiile Barbrei Streisand, o semnătură stilistică

Reverență, Majestatea Voastră!

Acele actrițe și fustele lor zburătoare

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro