Parfumuri pentru dive – La Collection Privée DIOR

10 February 2019

Parfumurile La Collection Privée Dior sînt dedicate femeii iconice Dior: prințesă, curtezană, divă. Majoritatea caselor mari de parfumuri au o colecție privată care să spună povestea brandului la superlativ, iar cea de la Dior este într-adevăr de o calitate exclusivă, toate parfumurile au o intensitate rară. Alege oricare dintre parfumurile exclusive și cei din jurul tău vor întreba ce este. Maison Dior le promoveaza în categorii, Senzuale, Florale, Orientale sau Cologne, dar în realitate ele sînt mult mai complexe. Eau Noire, un unisex considerat deja un parfum cult, este mai mult decît o cologne, iar Dioramour, senzual, într-adevăr, dar și perfect elegant.

Maison Dior

LES PARFUMS – pentru ea, pentru el, o colecție de parfumuri având culorile emoțiilor…

 Cînd am mirosit prima dată Grand Bal, m-a făcut fericită. Fericirea aceea pe care o ai cînd ieși din magazin cu geanta de vis pe braț și te simți ca un star. Grand Bal reușește trucul show-rilor de modă, cînd ai senzația că vei arăta la fel de bine îmbrăcată cu una dintre rochiile din colecție ca oricare dintre superbele modele de pe podium. Grand Bal este Prințesa colecției exclusive de parfumuri, o prințesă sexy. Miroase a flori albe – iasomie, tuberose, gardenia, într-o combinație caldă dată de santal, iris și mosc. Extrem de elegant, Grand Bal învăluie ca într-un halou, dar fără a fi prea intruziv.

Griul este culoarea Fata Morgana pentru parfumuri. Se spune ca Iris Gris de Jacques Fath este cel mai frumos parfum care a existat vreaodată, dar nu se mai produce de mult. Dior are curajul să abordeze aceasta temă cu Gris Dior. O floare gri care radiaza în culori intense. Gris Dior, apărut prima data sub numele Gri Montaigne, este Diva colecției. Probabil cel mai modern dintre toate, o combinație care intrigă – trandafiri întunecați pe o baza lemnoasa de patchouli dulce– Gris Dior este o grand dame cu gust pentru accesorii suprinzătoare, ultra elegantă și la office și acasă și care încă miroase minunat cînd se trezește. Rece și fierbinte în același timp. Are calitatea rară de a putea fi purtat în orice împrejurare și sezon.  Gris Dior este un mare succes și deși înclină spre feminin are ceva unisex care îl face să fie preferat de un număr mare de bărbați.

gris dior

Dacă Mademoiselle Chanel a eliberat femeia de feminitatea ostentativă, Christian Dior a reinventat-o. Dacă Jeanne Toussaint a fost “pantera” lui Louis Cartier și sufletul splendidelor bijuterii timp de trei decenii, Mitzah Bricard a fost, cam în aceeași perioadă, muza și “pantera” Casei Dior (anii 40′ și 50′).

Mitzah Bricard (née Germaine Louise Neustadtl) photographed by Cecil Beaton - 1950

Mitzah Bricard (născută Germaine Louise Neustadtl) foto – Cecil Beaton, 1950

(Paranteză: Dacă nu s-a născut în România, din părinți străini, cum dau ca sigur unele surse, cert e că a fost măritată cu un diplomat român, iar Bricard e numele celui de-al doilea soț, foarte bogat. De unde și cum a apărut numele Mitzah rămâne un mister, ca multe altele. Sigur e că a fost o femme fatale în Parisul anilor ’50, întotdeauna rujată cu un roșu aprins, purtînd o eșarfă cu print de leopard și pentru care eleganța era singură rațiune de a trăi. Era temperamentală, locuia la Hotelul Ritz și nu se trezea niciodată înainte de prînz. Iar când un curtezan dorea să-i ofere flori, îl informa scurt că floristul ei este… Cartier.)

Mitzah Maison Dior

Mitzah

Genul de parfum care te obsedează. Este îngrozitor de atrăgător, o ambră sexy, cu urme de flori și mirodenii exotice. Uneori poate fi prea mult, ocupă tot spațiul din jur, dar te întorci la el ca la un drog. Nu este indicat pentru cele sau cei care se tem să impună și să ceară totul de la ceilalți.

les-foulards-mitzah

Eșarfele Mitzah

Am ales dintre starurile colecției, parfumurile care nu te lasă neobservat. Parfumuri purtate ca bijuterii de preț, care te transformă, te simți prințesă, divă și curtezană în același timp. Nu întîmplător Belle de Jour este parte a colecției, trandafiri și piersici într-o combinație luminoasă. Femeia misterioasă, de o frumusețe tulburatoare, soția perfectă dar care are curajul să-și împlinească cele mai intime fantezii.

Pe partea unisex, colecția oferă un parfum de vis. Granville poartă numele locului unde Christian Dior a copilărit, într-o vilă deasupra mării sălbatice din Normandia, cu o grădină luxuriantă, umbrită de pini uriași, cu tufișuri enorme aromate de rozmarin și cimbru și trandafiri agațători peste tot. Vila Dior încă există și este singurul muzeu național dedicat unui creator de modă. Parfumul Granville este cumva scandalos, puternic aromat la început și după cîteva ore este înca fresh cu o urmă de santal. Un parfum declarativ, potent, la fel de sexy pe o femeie sau un bărbat.

Dior a știut întotdeauana ce vrea cu parfumurile lansate. De la Miss Dior, un succes total din anii 50-60 pînă astăzi – un parfum ca o bluză albă apretată perfect, Diorissimo, cel mai minunat parfum de lăcrămioare, orientalul Poison sau exoticul Addict în anii 80 – 90, romanticul J’Adore cel mai bine vîndut parfum în lume la ora actuală, colecția nostalgică Escale și pînă la cel mai celebru parfum de bărbați din toate timpurile, Eau Sauvage. La Collection Privée este colecția Haute Couture a acestui succes enorm.

Parfumurile La Collection Privée se vînd în sticle de 125, 250 și 450 de ml. Prețul este destul de ridicat, 198 Euro pentru 125 ml, dar toate parfumurile sînt concentrate și un singur spray se simte încă a doua zi. Am folosit 125 ml o perioadă mai îndelungată decît am folosit trei parfumuri la prețuri moderate.

***

Toate parfumurile din colecția despre care v-am vorbit se găsesc în recent deschisul boutique CHRISTIAN DIOR din Băneasa Shopping City. În care tocmai a sosit noul parfum Holy Peony!

peony

Iată toate parfumurile, pe categorii:

SENZUALE

MCD_Aerations_AER_SENSUELS2

Bois D’Argent, Patchouli Impérial, Dioramour, Balade Sauvage

ORIENTALE

MCD_Aerations_AER_ORIENTAUX2

Féve Délicieuse, Oud Ispahan, Cuir Cannage, Ambre Nuit, Leather Oud

FLORALE

MCD_Aerations_AER_FLORAUX

La Colle Noir, Gris Dior, Grand Bal, Jasmin des Anges, New Look 1947

FLORALE LEJERE

MCD_Aerations_AER_FLORAUX_LEGERS

Rose Kabuki, Lucky, Rose Gipsy, Sakura, Souffle de Soie, Thé Cachemire

FLORALE FRUCTATE

MCD_Aerations_AER_FRAIS_FRUITES

Holy Peony, Terra Bella, Diorissima, Belle de Jour, Cologne Royale

LES RARISSIMES

MCD_Aerations_AER_RARISSIMES2

Granville, Eau Noire, MitzahCitiţi şi

Căciuli la modă nu doar pentru zile reci – cum o poți alege pe cea potrivită pentru tine

Coco Chanel despre Christian Dior, răutăcisme de altădată

Parfumul trebuie să fie întâi o poveste grozavă, cu mult înainte de a fi o minunată armonie olfactivă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro