Curgând pe piele…

4 December 2013

Uleiurile parfumate, vechi de cînd lumea, sînt redescoperite ca noul lux în parfumerie. Simplu, uleiurile menţin şi pielea hidratată şi suplă şi, în acelaşi timp, parfumează întregul corp. Pentru persoanele sofisticate folosirea parfumului, fie el cît de special, nu mai este de ajuns. Uleiurile parfumate oferă o experienţă dublă, olfactivă şi de înfrumuseţare. Începe cu plăcerea ritualului privat zilnic care garantează apoi o piele care arată bine şi un miros minunat.

Saint Tropez vara miroase de decenii a Nuxe Huile Prodigieuse, un ulei care, în ciuda soarelui puternic, ajută pielea şi părul să rămână hidratate, radiante şi mirosind discret a cocos şi flori exotice. Francezii îl folosesc de mult şi succesul lui nu a scăzut niciodată. În ultimii ani l-au extins şi pentru alte anotimpuri, ştiut fiind că frigul necesită încă hidratare. Astfel că, mai nou, în locul loţiunilor cremă pentru corp tot mai multe firme cosmetice şi case de parfumuri promovează uleiurile. Aceste uleuri (vin sub diferite nume, dry body oil, dry body mist, sheer moistrure mist, huile seche sau simplu oil, huile, olio) sînt diferite de creme şi loţiuni, nu au textura lichidă sau uleioasă, sînt extrem de catifelate şi intră instantaneu în piele (înţeleg că sînt folosite uleuri speciale care au proprietăţi astringente şi, ca atare, nu clasic uleioase). Majoritatea vin în formă de spray, uşor de folosit. Câteva sprayuri pe corp şi păr, după duş sau baie, au un efect răcoritor şi recomfortant. Şi miroşi fantastic. Din experienţa mea, pot fi folosite şi ca deodorant, de fapt hidratarea pielii o ajută să respire fără a transpira neplăcut.

Un avantaj enorm al uleiurilor parfumate este că pot fi folosite eficient ca bază pentru parfumuri. Pentru că sînt foarte discrete, au mai degrabă rolul de a intensifica şi păstra mirosul parfumului. Apoi, fără a păta sau intra neplăcut în haine, miros minunat, a uleiul folosit.

Favorite:

Nuxe Huile Prodigieuse – soare, plajă, exotic. Există şi o variantă cu praf auriu, care dă străluciri pielii şi părului.

Caudalie Huile Divine – Firma Caudalie este cunoscută pentru folosirea strugurilor ca bază a produselor sale de frumuseţe. Uleiul miroase a struguri, miere şi trandafiri, este voluptuos şi, nu în ultimul rând, a fost creat de unul dintre cei mai celebri parfumieri, Jacques Cavallier.

Roger et Gallett – Fleur d’Osmathus Huile Embellissante sau Bois d’Orage Huile Divine. Roger et Gallet au o gamă de produse de o calitate ridicată şi se vând mai ales în farmacii. De la parfumurile excelent construite şi care se întâmplă să fie create de parfumeuri celebri, la săpunurile de lux. Fleur d’Ostamthus e răcoros. Bois d’Orange, opulent cu flori de portocal şi iasomie.

Chanel Coco Mademoiselle Velvet Body Oil – pentru fanii Coco Mademoiselle. În cazul celor care nu sunt fani (eu nu sunt), uleiul este subtil, fără tonurile ridicate, puternice ale parfumului.

Chanel no 5 Sheer Body Mist – ştim că Marilyn Monroe purta în pat „numai cinci picături de Chanel no 5”. Sheer Body Mist oferă exat această experienţă, de sprayat pe tot corpul.

Tom Ford Private Blend Neroli Portofino Body Oil – din seria Tom Ford Private Blend, Neroli Portofino este cel mai uşor de găsit. Oriunde există, Body Oil este, de asemenea, oferit ca tester (ceea ce nu se întâmplă întotdeauna cu uleiurile adiacente parfumurilor). Uleiul este încă mai bun decît parfumul, o combinaţie de note proaspete, flori şi ambră.

L’Occitane Almond Supple Skin Oil – uleiul de migdale este unul dintre favoritele descoperiri în materie de frumuseţe. Cel de la L’Occitane are un efect imediat asupra pielii, lăsînd-o suplă. Pentru că are un miros la limita discernibilului poate fi folosit excelent ca bază pentru mirosul/parfumul preferat. Aplică uleiul de migdale şi apoi sprayază cîte puţin parfum. Mirosul va fi acolo întreaga zi sau noapte.

Uleiul de migdale pur este la fel de bun, de preferat cel organic sau bio. Vine îmbuteliat în sticle, aşa că pentru utilizare zilnică poate fi pus în sticle cu cap de spray.

Ştiu şi persoane care sunt adepte ale uleiurilor pentru bebeluşi, garantate ca efect asupra pielii şi tot ca bază pentru parfumul preferat.

Pe piaţă există multe alte uleiuri parfumate, fiecare poate găsi ce i se potriveşte (nu ocoliţi farmaciile). Eu am descoperit într-un magazin varianta de ulei pentru Shalimar, Silky Body Mist, şi am cumpărat ultimele cinci sticle, vintage. Nu mai este produs în formula asta. Are notele de bergamotă puternice ceea ce îl face foarte proaspăt şi în acelaşi timp se dezvoltă încet în Shalimar, clasicul oriental. Mai am trei sicle şi jumătate şi visez că nu se vor termina niciodată.

Obsedată de mirosuri în general şi parfumuri în special, am încercat întotdeauana să mă conving pe mine însămi că experienţa unui parfum este pur privată, numai pentru mine. În realitate, parfumul este o experienţă individuală în prima fază, care ţine cîteva secunde, maxim şapte, cît îl sprayezi. După care, de fapt, îl oferi imediat celorlalţi, iar dacă nu este nimeni împrejur, spaţiului în care eşti. Cu uleiurile prima fază durează mai mult. După duşul de seara sau dimineaţa, folosirea uleiului pe corp, simplul contact al degetelor şi apoi al corpului cu uleiurile acestea uscate este o senzaţie absolut specială, foarte catifelată. Ritualul ăsta ţine măcar un minut, dacă nu două. Sînt două minute de bucurie şi plăcere imensă, tactilă şi olfactivă. Dacă a doua zi dimineaţa sau în timpul zilei cumva, în urma unei anumite mişcări, detectez din nou mirosul, îmi amintesc ritualul şi sînt din nou fericită. Una din bucuriile simple, fără de preţ.

Notă: Toate parfumurile şi produsele parfumate se potrivesc şi femeilor şi bărbaţilor. În lumea parfumurilor, egalitatea de gen este absolută. Mi-aş dori să cunosc mai mulţi bărbaţi şi femei care folosesc mirosuri promovate ca fiind pentru sexul opus. Singura mea condiţie, să fie de calitate.Citiţi şi

“Femeia pe care trebuie să o știm” – trimite-ne povestea ei

Titlul cărții e cheia acestei fotografii

Parfumuri în aromele Crăciunului – Cadouri perfecte pentru bărbatul iubit

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro