Evenimentele din 1989 au fost repovestite în diverse forme de artă: film, teatru, literatură, sculptură sau pictură. La 30 de ani de la căderea comunismului în România, Regal de Balet pune în scenă „Revolta”, primul spectacol de balet inspirat din Revoluția Română din decembrie 1989. Spectacolului-eveniment i s-au alăturat și coregrafii Vanda Ștefănescu și Gigi Căciuleanu.
Statul comunist român a fost unul pentru care drepturile omului nu aveau nicio valoare, deși propaganda vorbea despre o Epocă de Aur. După ani de control, cenzură, înfometare, frig și multă durere, o țară întreagă, unită de speranță, s-a ridicat pentru a-și revendica libertatea. Folosindu-se de limbajul dansului și grația mișcărilor corpului, „Revolta” descrie ce a însemnat pentru români lupta pentru libertate și democrație.
Spectacolul „Revolta”va avea o singură reprezentație la București – pe 30 septembrie, începând cu ora 19:30, pe scena Teatrului Național din București.
Primul act al spectacolului va arăta traiectoria pe care România a avut-o în ultima perioadă de comunism. Semnat de coregrafa Vanda Ștefănescu, prima parte va pune sub lumina reflectoarelor Revoluția Română din 1989, cu toate momentele sale tragice, dar și cu nota de optimism pentru un viitor mai bun.
În al doilea act – “On the roof” – cunoscutul coregraf Gigi Căciuleanu ne prezintă “bufonii” dintr-o societate aflată la 30 de ani de la căderea comunismului printr-un spectacol ce reunește dansul, actoria, muzica, poezia, desenele și arta vizuală.
Un rol important în acest spectacol îi revine actorului Ion Caramitru, personaj central al evenimentelor care au dus la căderea regimului comunist.
Biletele pentru spectacolului „Revolta” sunt deja în vânzare pe platformele www.iabilet.ro și www.mystage.ro, la casa de bilete a Teatrului Național din București, iar prețul biletelor încep de la 89 de lei până la 198,9 lei.
Aici, îl puteți asculta pe Ion Caramitru vorbind despre Revolta, un spectacol Regal de Balet.
Citiţi şi
Domnul Iisus, domnul Eminescu și domnul Georgescu
Nu spune! Nu spune ce gândești, ce faci, ce simți! (reminiscențele comunismului)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.