Revoluţia stilului la TV5MONDE

19 January 2017

Joi, 19 ianuarie, TV5MONDE prezintă două documentare despre revoluția stilului: GÉNÉRATION RENOMA și PACO RABANNE, MODE RÉVOLUTIONNAIRE.

GÉNÉRATION RENOMA / GENERAȚIA RENOMA este documentarul care vorbește despre designerii francezi Maurice și Michel Renoma, despre revoluția codurilor vestimentare inițiată de ei și care a influențat o întreagă generație. În seara aceasta, de la 19:40, la TV5MONDE. Realizator: Jacques Pessis (Franța, 2014)

GÉNÉRATION RENOMA

Paris, anii ’60. Maurice și Michel Renoma revoluționează codurile vestimentare și tradițiile familiale pentru a reinventa moda pentru tineri. Inspirându-se din tendințele britanice, mai cu seamă cele ale blazerului, ei creează linii originale și ușor de recunoscut, un adevărat triumf! Magazinul lor devine o adresă de neratat în capitală.

GÉNÉRATION RENOMA

Maurice Renoma a creat haine pentru Picasso, Bob Dylan, Eric Clapton, John Lennon, Serge Gainsbourg, Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent…

În 1967, iconica actriță Brigitte Bardot avea să poarte jacheta Ussaro, creată de Renoma, la întâlnirea sa cu  Generalul de Gaulle, la Palatul Elysée.

De la 20:30, PACO RABANNE, MODE RÉVOLUTIONNAIRE. Regia: Mutti Anthony, Marie-Martine Floriant (Franţa, 2014).

65027_bd_69110_fichier_parco_rabanne2

Ne aflăm la „capătul lumii”, „penn ar bed” în bretonă; iar prin față ni se perindă imagini de natură sălbatică şi originală. O întâlnire cu Paco Rabanne, creatorul de modă mitic şi mistic, în casa lui retrasă din Portsall. Artistul povesteşte despre cariera sa şi despre misterul legat de numele pe care îl poartă.

65027_bd_69112_fichier_parco_rabanne4Citiţi şi

Coborârea continuă

La 40 vrei să iubești, nu să te îndrăgostești

2019 în 12 trenduri majore în beauty

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro