Rochii de milioane. De dolari.

6 February 2016

În marile ateliere de modă, foșnesc frenetic taftaua și mătăsurile pentru  toaletele starurilor care abia așteaptă să își etaleze outfit-urile la ceremonia Oscarurilor din 28 februarie.

Este, probabil, cel mai ofertant eveniment pentru designeri, deși aici nu moda este personajul principal, ci filmul. Dar o asemenea expunere, mai rar. Războiul dintre marile case de modă este acerb: nimic nu este prea mult, nimic nu este prea greu, nimic nu este prea costisitor. Zeci de milioane de oameni din întreaga lume urmăresc acest spectacol în fiecare an, și nu o dată o creație expusă pe covorul roșu a lansat trenduri în modă.

Cea mai scumpă rochie purtată vreodată la ceremonie, creată de Dior Couture, a costat 4 milioane de dolari și a înveșmântat-o pe Jennifer Lawrence în 2013. De un roz foarte pal, ca o părere, rochia de prințesă i-a fost ușor incomodă, fapt care a făcut-o la un moment dat să se împiedice. Dar pentru casa de modă, incidentul a fost mană cerească – a câștigat cu ocazia asta în cadrul transmisiei tv un timp de expunere mai mare al propriei creații. Să fi fost teatru?!

Oscar - Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence (2013)

Următoarea pe listă – ieftină ca braga, am putea spune, având în vedere că a fost la jumătate de preț față de cea de mai sus, „doar” 2 milioane de dolari – a fost făcută de Christian Dior Haute Couture și purtată de Nicole Kidman în 1997. Modelul de culoarea verde-chartreuse, brodat cu aplicație în partea de sus, a transformat-o pe frumoasa Nicole într-o apariție absolut spectaculoasă.

The 69th Annual Academy Awards - Arrivals

Nicole Kidman (1997)

A treia cea mai scumpă rochie de la Oscar a fost făcută de Armani Privé pentru Cate Blanchett în 2007 și a costat 200.000 de dolari. Croită din tul, acoperită cu motive florale și cristale Swarovsky, i-a pus foarte bine în valoare silueta.

Oscar Cate Blanchett

Cate Blanchett (2007)

Dar, ca să fim obiectivi, pe de altă parte, vedetele mai dau și rateuri. Cu siguranță, atunci când ai mare succes într-un domeniu și devii celebru, îți vine greu să crezi că ar mai fi pe lume și lucruri la care să nu te pricepi chiar foarte bine. Mai ales dacă este vorba despre un domeniu conex. Așa au considerat, de exemplu, Demi Moore (în 1989) și Kim Basinger (un an mai târziu), care s-au ambiționat să poarte rochii desenate de ele însele. Fiasco total! Au reușit să rămână în istoria Oscarurilor, din punct de vedere vestimentar, ca două dintre cele mai prost îmbrăcate ever!

demi moore  oscar 1989

Demi Moore (1989)

Oscar Kim Basinger

Kim Basinger (1990)

Sperăm că anul acesta, vedetele vor da designerului ce e al designerului, spre a ne bucura privirile. Looking forward!

Citiţi şi

Rochii şi mirese la fel de celebre

Les Années follesCitiţi şi

Înapoi în anii nopților magice

Oliver Sacks, fermecător și instructiv – Fluviul conștiinței (zece eseuri)

4 greșeli de stil pe care italiencele nu le fac niciodată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro