Românii, pe locul doi în topul cheltuitorilor de Crăciun

13 December 2017

Peste 21.000 de gospodării din 20 de țări au participat la Barometrul de Crăciun Ferratum Grup 2017™, sondaj efectuat al patrulea an consecutiv.

Știam că românii iubesc Crăciunul, dar chiar pe locul al doilea (după Mexic, alți bogați ai lumii) nu ne-am imaginat că am putea ieși în acest sondaj! Conform căruia urmează să alocăm 31,9% din veniturile lunare, aproximativ 280 Euro, din care 20,9% vor merge pe îmbrăcăminte, 19,4%, pe dulciuri și 12,7% pe jucării.

La celălalt capăt al scalei se află Croația (14,4%), Norvegia (13,4), Finlanda (12,3%) și Olanda (11,8%), care își vor menține poziția de anul trecut, cheltuind cel mai puțin în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ce-am mai aflat despre noi:

  • când vine vorba de digitalizare, doar 25% dintre românii ce au participat la sondaj au spus ca preferã cumpărăturile online.
  • de sărbători, nu stăm acasă: 28% din buget va fi destinat călătoriilor. Iar atunci când călătorim, preferăm majoritar serviciile AirBnB (40,4%), ceea ce ne situează iarăși în top la această categorie.

cadouri crăciun

Respondenţii au avut vârste cuprinse ȋntre 18 și 61 de ani și 58.8% dintre aceștia au fost femei. Venitul mediu net disponibil al gospodãriilor care au participat la sondaj a fost de € 555- € 4580. Marimea medie a gospodãriilor este de 2.89 persoane. Sondajele au folosit valuta fiecãrei ţări. Rãspunsurile au fost echivalate astfel ȋncât să reflecte puterea locală de cumpărare. Toţi respondenţii sondajului au fost anonimi.Citiţi şi

Tristuț

Nu moda, nu anotimpurile te pun pe drumuri în căutarea hainelor

Tu ce faci cu hainele vechi?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
233 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro