Roxana Ciuhulescu pe cai mari

23 November 2011

Roxana Ciuhulescu împlineşte astăzi, 23 noimbrie, nişte ani :). În care, deşi a făcut o mulţime de lucruri din cele la care majoritatea femeilor nu îndrăznesc nici să viseze, tot au mai rămas şi unele încă neîncercate. Din fotografie v-aţi dat seama deja că reporterul special “ProMotor”, care a strunit herghelii întregi ascunse sub capota maşinilor pe care le-a testat, a urcat săptămâna trecută în şeaua unui cal adevărat pentru prima lecţie de echitaţie. 

Totul a început cred în primăvara acestui an, când ne-am întâlnit din întâmplare într-un centru de echitaţie, unde Roxana venise împreună cu Mihai Ivănescu, soţul ei, să-i arate “căluţii” micuţei Ana Cleopatra. Atunci i-a văzut pentru prima oară de-aproape, la boxe, i-a mângâiat, au făcut poze şi… au plecat. Nu i-am dat mai mult de jumătate de an până când curiozitatea, spiritul de aventură, dorinţa de experimenta şi un alt fel de mişcare pe lângă cele de sală şi mândria de a putea spune că învaţă unul dintre cele mai frumoase sporturi, o vor aduce din nou în preajma lor şi o vor urca direct în şea. Aşa s-a şi întâmplat: acum o săptămână am primit invitaţia s-o însoţesc, împreună cu alte trei jurnaliste la fel de novice într-ale călăriei, la prima lecţie de echitaţie. Şi am ales un loc drag mie, Regatul Cailor.      

Vremea n-a fost prea prietenoasă, dar frumuseţea cailor, docilitatea lor inteligentă, răbdarea şi priceperea celui mai bun instructor şi antrenor, Norbert Schumann şi a Cristinei Dulugeac, instructor şi ea, au alungat şi frigul şi emoţiile. Roxana a “descălecat” de pe cei 200 de cai-putere Mercedes-Benz, din “rasa” E Coupé pentru a încăleca pe Accent Ter Wilgen, din rasa Belgish Warmbloedpaard. Pe scurt, Accent, înalt, zvelt, tânăr, dar foarte liniştit, ceea ce i-a dat şi Roxanei încredere şi siguranţă. 

După ce toate fetele au trecut cu bine de prima experienţă în şea, la o cană cu ceai fierbinte, a urmat schimbul însufleţit de impresii. Toate au avut emoţii, dar Roxana a fost cea mai pregătită… cu “un portbagaj de morcovi şi câteva cutii cu zahăr cubic“. Toate au promis că vor reveni, dar pentru Roxana aş băga mâna în foc. Mă voi arde, Roxana? La mulţi ani, călăreaţo! Şi să ne întâlnim în manej la parada amazoanelor, la anul, în mai, la a treia ediţie a evenimentului “Pe cai, doamnelor!” 🙂

Last but not least, mulţumiri domnilor George Canea şi Valentin Canea, pentru găzduirea impecabilă şi felul în care arată astăzi Regatul Cailor şi doamnei Szász Katalin, Equitana, pentru ţinutele amazoanelor. Se cuvine, de asemenea, să menţionăm şi ceilalţi trei cai: eu am încălecat-o pe Landina, o iapă de 6 ani, din rasa Oldenburger, Oana Fotea (ProTV Magazin) pe Cirak, rasa Holsteiner, Andra Ilias (FHM), pe Wojan, rasa Hannoveraner şi Sabina Zaroni (Ciao), tot pe Accent.Citiţi şi

Reset life

Fițe, figuri vs eleganță și stil

Dacă iubiți caii, veniți la spectacol!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. procasa style / 17 April 2013 10:55

    O adevarata personalitate romaneasca! Atitudinea potrivita si bun gust!

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro