Sănătatea e îmbrăcată în neagru! :)

catchy

26 June 2013

Poate că în vestimentaţie negrul exprimă eleganţă şi tristeţe, dar natura nu cunoaşte asemenea coduri. Fructele şi legumele “înveşmântate” în negru, purpuriu sau albastru închis sunt o comoară pentru corp şi minte. Au resurse preţioase de antioxidanţi, polifenoli şi flavonoide, și, între toate, resveratrolul ia premiul întâi cu coroniţă. Nu de alta, dar s-ar putea ca datorită lui să ajungem matusalemici… Cu condiția să avem gena. 🙂

Îmi amintesc că, în copilărie, mâncam afine cu nemiluita până ce mâinile, buzele, dinţii şi limba se făceau vineţii. Habar n-aveam că pe cât de vizibil îşi lasă amprenta la suprafaţă, pe atât de bine fac organismului pe dinăuntru. Iar lângă ele, acum, vara, în topul binefăcătorilor stau cireşele negre, coacăzele negre, corcoduşele negre, fasolea şi lintea neagră, varza roşie şi salata tot roşie, dude, mure, prune, struguri negri. Dacă vreți și argumentul științific, îl găsiți aici. Dar eu zic să ne credeți pe cuvânt și să nu le ocoliți. Sănătate bună! 🙂



Citiţi şi

Mi-ai promis

Must-have de vară

De azi, mă-ntorc acasă


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,730 views

Your tuppence

  1. Legumele și fructele se mănâncă după 15:30 | Catchy / 1 July 2013 8:04

    […] Descoperirile biologului american Janet Braaam ar putea schimba definitiv modul în care mâncăm fructele şi legumele: dacă alternăm lumina şi întunericul în zona de păstrare după modelul zi-noapte, cum […]

    Thumb up 0 Thumb down 0
    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro