Scrisoare către Dumnezeu

3 November 2014

MIRELA RDragă Doamne Dumnezeule,

Îți scriu eu pentru că ea nu poate. E obosită, copleșită și mă bate așa un gând că e pe marginea credinței. A avut atâtea încercări încât simte că nu mai poate. Că fiecare mișcare o costă foarte mult, fiecare gest o doare îngrozitor.

Îți scriu, Doamne, pentru România mea și, te rog, uită-te puțin la ea. E ca o femeie frumoasă care și-a ales prost bărbații. Ori prea slabi, ori prea șmecheri, ori prea mitocani ori prea săraci cu duhul. Niciunul care să o fi iubit din tot sufletul și, ce e cel mai rău, niciunul care să știe cum să-i ofere ceea ce-i trebuie ca să strălucească. Nu i-au iubit copiii, nu i-au îngrijit curtea, nu au mângâiat-o și nu au ținut-o în brațe atunci când a avut nevoie. N-au făcut-o să simtă că poate să mute și munții din loc pentru că are în spate un bărbat puternic, un om dintr-o bucată care sigur are o soluție pentru orice problemă. Și-a ales numai bărbați care nu i-au iubit istoria nu le-a păsat de viitorul ei și care au folosit-o până la ultima fărâmă de putere.

bucovina_by_troyager-d2zo8hb

N-o pedepsi, Doamne! Aproape toti am făcut aceeași greșeală. Suntem atât de multi în situația ei. Nici noi n-am ajutat-o atunci când ar fi avut nevoie să fie înțeleasă și sprijinită. Nu i-am fost cei mai buni prieteni. N-am fost acolo intotdeauna când ar fi avut nevoie. Mulți am părăsit-o de tot, alții am renunțat să ne mai gândim la ea și sunt câțiva care o ponegresc prin toate colțurile de fiecare dată când au ocazia.

Te rog, Doamne, dacă nu găsești pentru ea un bărbat care s-o iubească, uită-te bine în jurul Tău și trimite-i unul care măcar să o respecte. Să-i aprecieze trecutul și istoria, să-i coloreze viitorul, să-i ajute copiii să crească mari și să se descurce pe picioarele lor. Și, mai ales, te rog, Doamne, dă-i României mintea de pe urmă. Poate de data asta nu mai dă greș.

Citiți și A doua scrisoare către Dumnezeu

Pe Mirela o găsiți cu totul aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De ce scriem pe Catchy?

Klaun Iohannis, Bibilicul și Two stupid dogs

Felul în care ne purtăm ucide frumusețea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Edy / 2 November 2015 11:27

  Buna Mirela draga,intreaba-l,te rog,pe Dumnezeu,cand ii mai scrii,UNDE A FOST VINERI SEARA…???

  0
  0
  Reply
 2. Ina / 3 November 2014 18:17

  Romania a avut si are un barbat care a iubit-o si o va iubi pana la moarte. Unul dintre cei mai frumosi, mai falnici si mai plini de curaj barbati … un om care a sacrificat totul pe altarul ei : copilarie, tinerete, familie, pasiuni … TOT. Dar Romania nu l-a vrut … asa ca sa n-o plangem : a ales fix ce-a vrut : o bancnota pe noptiera in diminetile norocoase sau o mama de bataie in serile cu ghinion. Ca sa paafrazez, curva tot curva ramane chiar si imbracata in matasuri. Bad luck!

  0
  0
  Reply
 3. Raluca / 3 November 2014 16:59

  Ehe multa dreptate ai, culmea se potriveste si pentru femeia romanca..

  0
  0
  Reply
 4. Dan Ziman / 3 November 2014 12:41

  Te rog sã mã ierti Mirela cã m-am lãsat dus de val la Paris.
  Cine cerseste iubire
  va sfarsi ca mine
  un iesit din fire
  firea doar mã tine
  si totusi
  e încã bine!

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro