Sunt doar o femeie…

1 January 2016

Lacrima Andra

Nu  vreau să scriu decaloguri complicate ale existenței, deși lumea spune că sunt imposibil de înțeles ca ființă. Viața înseamnă a trăi, iar a trăi se leagă de inimă, de instinct, de libertatea de a exista cum simți și vrei, nu de raționamentele sterile pe care ți le-au inoculat mereu ceilalți, chiar dacă crezi că ești singurul deștept gânditor și rațional de pe planetă, tu, bărbatul.

Sunt doar o femeie

Și de aceea gândesc cu inima ca să nu-mi scape detaliile care ar colora brutala noastră existență.

Raționez în aparente nimicuri ca să construiesc vitraliile zilnice care văzute de sus par curcubee, văzute de jos sunt contururi fine și precise.

Sunt doar o femeie

Și trebuie să-mi împac superputerea lui a fi egala ta, cu calinitatea de a fi a ta. Și e plăcut. Nu știu de ce te simt tremurând de spaimă atunci când mă descopăr lângă tine.

Crede-mă îmi trebuie mai multă forță să fiu și calină după zile lungi în care viața mă obligă la existență fără menajamente.

Sunt doar o femeie

Și când exiști lângă mine învăț bucuria lui a fi culoare și verbum, armonie și forță.  Așa te-a născut mama ta, așa te fac să devii. Devenirea, ah, devenirea…! E ceva ce nu vei afla singur niciodată. La fel cum nici eu nu voi putea explora asta de una singură.

Sunt doar o femeie

A mă avea fără a mă iubi înseamnă a mă umili, a mă zdrobi inutil, a te coborî în regnul animal futil, drum cu sens unic pentru amândoi.

Sunt doar o femeie

Una care refuză să-și omoare ființa înainte să o fi explorat, care încă mai crede în feminitatea ei suficient cât s-o îmbrățișeze chiar dacă știe că feminitatea nu ți-e iertată nici în viața asta nici în cea viitoare.

Sunt doar o femeie

Feminină. Calină. Poate nu  pentru tine. În fond,  cine poate aprecia complexitatea unui diamant?  Pentru un lord diamantul se așează la loc de cinste, pentru ceilalți, diamantul e doar un instrument pentru tăiat natura în carne vie.

womanly

Sunt doar o femeie

Prin natură și educație a fi  și a iubi  îmi sunt totuna. Și crede-mă, țin la asta.

Sunt doar o femeie

Una care învață să-și păstreze zâmbetul și după ce ți-a învățat pe de rost… lipsurile, fragmentările, frângerile, golurile de caracter. Nu face nimic. Viața e despre a deveni și a iubi, nu-i așa?

Sunt doar o femeie

Și viața clocotește în mine. E ceva ce știi că nu vei putea supune vreodată cu puterea și rațiunea ta de… bărbat.

Sunt doar o femeie

Cumplită condamnare la a fi. Am fost blestemată să depind de dorința ta ca să devin plenar  ceea ce sunt. Iar tu, omule, cel mai tare te temi să dorești. Dacă ai dori, ai învăța să iubești, iar pentru obsesia ta de a stăpâni lumea care crezi, ți se cuvine, iubirea e o slăbiciune. Letală. Te-aș putea domina cu ea și ai uita să fii stăpân. Mititelule, abia atunci ai învăța să stăpânești. Dar vezi tu? Viața e un tango. Nici unul din noi nu îl poate dansa singur. Nebunia e că tangoul nu e despre dominare, ci e despre echilibru. Ceva ce stăpânirea nu va cunoaște niciodată.Citiţi şi

„Femeile care vor să facă sex…

Împreună

Chiar dacă ai plecat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Oana / 25 February 2017 16:36

  Ai un talent extraordinar in a scrie!!!

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro