Tinerele americance vor meserii bărbătești. Ale noastre ce vor?

12 October 2015

Era o glumă oribilă pe vremea comuniștilor: are mama două fete, una e frumoasă și cealaltă e… la politehnică. Ei, bine, nu știu cum mai e acum la noi, dar americancele vor tot mai multe la specializări unde băieții dețineau majoritatea. Vorba ceea – pentru că pot! 🙂

Universitatea Stanford (California) tocmai a anunțat că informatica ocupă locul I în topul preferinţelor tinerelor, cu 214 studente, ceea ce reprezintă un procet de 30% din total. Anul acesta, specializarea preferată de majoritatea studentelor – Anatomia – este doar pe locul doi ca număr de viitoare absolvente, cu numai 208 studente. De altfel, informatica este specializarea cea mai populară la Stanford din ultimii ani, cu un total de 20% dintre studenţi (numeroase companii din Silicon Valley, inclusiv Yahoo şi Google au fost fondate de foşti studenţi a acestei universităţi). Și încă ceva: din totalul de 7000 de studenţi de la Stanford, 49% sunt femei!

Stanford_University

Această tendinţă este una îmbucurătoare pentru domeniile ştiinţelor exacte, având în vedere că numărul specialiştilor femei în domenii precum ingineria este încă redus. Practic, femeile au ieşit din „zona de confort” în ceea ce priveşte opţiunea lor pentru viitoarea meserie, într-o societate care încă mai are accente sexiste și în care doar 27% dintre antreprenori sunt femei. Iar la Harvey Mudd College (sudul Californiei), informatica se află pe locul doi ca număr de studente, pe primul loc situându-se însă tot o specializare tehnică – ingineria.

Nu știm care sunt preferințele absolventelor noastre de liceu, dar ne-ar plăcea să se orienteze la fel ca americancele… Cu condiția să-și ia bacalaureatul cu o notă onorabilă.

(sursă informaţii şi foto aici)Citiţi şi

Uneori e bine să faci ce nu e bine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
439 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro