Toate sunteți femei

4 December 2018

VICTOR CHIRCUEști frumoasă? Ești și nu prea? Ești înaltă? Ești scundă? Ești pitică? Ești plinuță? Ești slabă? Ești bucălată? Ești blondă? Ești creață? Ești ciufulită? Ești brunetă? Ești albă? Ești măslinie? Ai ochi verzi? Sau căprui? Sau albaștri? Sau nu? Ai forme? Nu ai? Umpli partea din spate a blugilor? Sau pe cea din față a tricoului? Ai păr lung? Ești cheală? Ai tatuaj pe gleznă? Pe fesă? Sau vrei să ai? Porți unghii? Lungi la degetele de la picioare și scurte la cele de la mîini? Și le vopsești în roșu aprins? Sau nu? Porți pantaloni scurți și tricou? Fără chiloți și sutien pe dedesubt? Sau costum cu cămașă și cravată? Pantaloni cu dungă sau fustă-pix? Cari după tine o gentuță atît de mică încît mai că ai putea să o pierzi? Dar în ea încape tot bagajul unei clase de copii care pleacă în tabără? Ai la îndemînă tot ce îți trebuie pentru orice s-ar putea ivi în orice moment? Sau te porți gospodărește cu traista de cumpărături? Și sucești fiecare produs pe cîte fețe are plus încă una? Dormi îmbrăcată? Sau goală-pușcă? Cu fața-n sus sau pe burtă? Pe a cui burtă? Cu ursulețul de pluș în brațe? Ești punctuală? Sau întîrzii timp de un sfert academic? Sau încă unul? Faci crize? Rîzi? Plîngi? Zîmbești? Te strîmbi? Sau toate odată? Sau deloc? Gătești mîncare? E bună? Sau o arzi? Bei? Apă? Sau alcool? Fumezi? Scuturi scrumul în scrumieră sau pe jos? Vorbești frumos? Elevat? Cu stil? Sau înjuri? Faci sex? Sau dragoste? Sau amîndouă odată? În pat sau pe masa din bucătărie? În mașină? Sau cînd sună musafirii la ușă? Termini? De fiecare dată? Sau simulezi cu dibăcie? Ai copii sau ai în plan să faci? O să fie ca tine? Sau altfel? Te machiezi? Ești naturală? Porți adidași sau pantofi cu toc cui? Îți plac filmele de dragoste? Plîngi la ele? Sau de groază? Și rîzi la ele? Sau nici unul? Asculți rock? Sau pop? Sau house? Sau rap? Dansezi? Faci piruete? Visezi? Cu ochii deschiși? Sau noaptea pe la trei?

femeie machiaj cc

Te regăsești în vreuna din situațiile de mai sus? Sau cîteva? Sau toate? Atunci înseamnă că ești femeie și ție mă adresez.

Ești un cumul de însușiri, factori, fenomene, caracteristici. Un paradox. Ești un paradox matematic care, cumva, a găsit o cale de a exista în realitate.

Ești magnetică. Ai atracție gravitațională. Ești vie. Dai sens noțiunii de viu. De ceea ce înseamnă să fii viu. Tocmai pentru că dai naștere la Viu. Îl crești, îl adăpostești, îl înconjori, îl hrănești, îl dai lumii.

Ești frumoasă. Inefabilă. Ai o mie de fețe ale frumuseții de arătat și încă câteva mii pe care nu reușim să le înțelegem.

Toate sunteți femei. Și noi vă iubim. Ne bucurăm că existați și că ne dați voie să fim lîngă voi. Să vă privim, să ne bucurăm alături de voi.

Sunteți atemporale. Nu aveți vîrstă. Nu aveți zi de naștere. Voi nu vă nașteți și nu muriți. Voi existați. Ziua voastră este în fiecare zi. În fiecare oră. În fiecare minut. Lîngă voi, minutul, ora, ziua își pierd valoarea. Pentru că lîngă voi timpul stă în loc.

Și pentru toate astea noi vă mulțumim și dorim să fiți mereu aceleași care ați fost și sunteți… Femei!

Pe Victor îl găsiți și aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Viața

Să nu tragi de un bărbat, să nu-i cerșești iubirea, să nu-i cazi la picioare…

După 22 de ani

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro