Trupul reginei Elena va fi repatriat astăzi şi reînhumat la Curtea de Argeş

18 October 2019

După ce săptămâna aceasta a fost inaugurată la Paris promenada care poartă numele Regina Maria a României, vă anunțăm că osemintele celei ce a fost Regina Elena, mama Regelui Mihai I, vor fi aduse în ţară astăzi şi depuse la Palatul Elisabeta, în drumul spre Curtea de Argeş, locul de veci al familiei regale a României.

“Istoria se întoarce acasă. Nu ştiu cât ştiţi despre Doamna din poză, dar vă spun că nu ştim suficient. În afară de ce e accesibil în română şi engleză, arhivele europene ar trebui cercetate să spună mai multe despre curajul şi nobleţea acestei femei. Vineri, 18 octombrie, la ora 12:00, mama Regelui Mihai, Regina Elena, va fi adusă la Palatul Elisabeta, în drum spre Curtea de Argeş.

Regina Elena ne-a spălat obrazul în cel de-al Doilea Război Mondial salvând zeci de mii de evrei, apoi i-a fost cumplit de greu să negocieze cu şefii sovietici oprirea jafurilor şi violenţelor din ţară şi să vadă cum anglo-americanii se spală pe mâini de soarta românilor. Merită să îţi pleci o clipă capul în faţa unei fiinţe care l-a înfuriat pe Eichmann al lui Hitler şi care l-a încurajat pe Regele Mihai să se opună lui Stalin. Cine l-a admirat vreo clipă pe Mihai I ştie că Elena a fost cea care l-a educat”.

“Poza asta este dintr-o carte englezească, publicată acum câteva zeci de ani, despre familia regală a Greciei. În imagine este mama Regelui Mihai, Regina Elena, printeşă a Greciei şi Danemarcei şi verişoară primară a prinţului Philip, soţul Elisabetei a II-a a Marii Britanii. […] Dacă vreţi să auziţi de ce e importantă Elena pentru istoria Europei, aflaţi maine (n.r. vineri), la Digi24. Între istorici, inclusiv Diana Mandache, cea care mi-a împrumutat cartea şi ne-a facut cadou, în scrisori inedite, scrisul Reginei Elena”.

Sursă info și poze, pagina de Facebook a jurnalistei Digi24 Elena Vijulie Tănase. Mulțumim.

Iată filmarea de la sosirea aeronavei cu trupul Reginei Elena.Citiţi şi

S-a dus în ceruri să se joace cu Regele Mihai?

Album de familie româno-britanic

Soțiile președinților și amantele lor închipuite sau înfăptuite

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro